Edifier S530+ASUS Essence STX

gkpapad

AVClub Addicted Member
29 January 2007
2,082
προσφατα αναβαθμισα τον ηχο στο πισι με τα Edifier S530+ASUS Essence STX.
Αν βαλω πανω ενα DAC θα εχω οφελος στην ποιοτητα του ηχου;
Υ.Γ.
Ρωταω γιατι σκεφτομαι τον Musical Fidelity V-Can

To Musical Fidelity v-can είναι ενισχυτής ακουστικών... μάλλον εννοείς το v-dac...

Με τα ηχεία αυτά δεν πρόκειται να καταλάβεις διαφορές...

Στην θέση σου δεν θα άλλαζα τίποτε...

Τα ηχεία που έχεις είναι αυτοενισχυόμενα ηχεία υπολογιστή... νομίζω ότι δεν είναι τίποτε σπουδαίο από ηχητική άποψη (παρότι δεν τα έχω ακούσει), εγώ έχω στο ένα μου pc τα 5,1 της Creative... (το ίδιο και με τα Logitech βέβαια ισχύει...) είναι απλά για να παίζεις κανά παιχνιδάκι και να βλέπεις καμιά ταινιούλα στο pc και μέχρι εκεί...

Δεν ξέρω αν οι Κινέζοι τα μαρκετάρουν (140 rms...) σαν άλλου είδους ηχεία...και συγχώρεσε με αν ακούγομαι προκατειλημμένος...

Δεν μπορώ να σου κάνω προτάσεις για συστηματάκια ηχείων pc...

Άλλα παιδιά που ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο ας σε βοηθήσουν...

Αν έχεις σκοπό να δημιουργήσεις ένα σύστημα με ξεχωριστό ενισχυτή/ηχεία και το pc ως πηγή, υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί που θα παίζουν πολύ καλύτερα από αυτό που έχεις.

προσφατα αναβαθμισα τον ηχο στο πισι με τα Edifier S530+ASUS Essence STX.
Αν βαλω πανω ενα DAC θα εχω οφελος στην ποιοτητα του ηχου;
Υ.Γ.
Ρωταω γιατι σκεφτομαι τον Musical Fidelity V-Can

Η κάρτα που έχεις είναι εξαιρετική και κανικά δεν χρειάζεσαι dac.

Έχω και εγώ την Xonar STX και η συμβουλή μου είναι να αλλάξεις τα Op Amps και να βάλεις τα BB OPA627AU. Η διαφορά είναι απίστευτη. Εγώ χρησιμοποιώ την STX με ακουστικά Etymotic ER/4P.

Re: Απάντηση: Edifier S530+ASUS Essence STX

φιλε st939 τι εννοεις;Τι ειναι τα BB OPA627AU;

Eιναι οι τελεστικοι που υπαρχουν τοποθετημενοι οι οποιοι αναλογα με το ποιους βαλεις θα αλλαξει και ο χρωματισμος του ηχου...
Μπορεις εαν θελεις ετσι και δεν σου αρεσουν οι μαμισιοι να βαλεις αλλους..

82293ffe-e792-435c-ba19-61ff49e6e814.jpg

και αυτη η αλλαγη πως γινεται ρε παιδια;.Μπορω να την κανω μονος μου και αν ναι απο που θα αγορασω τα BB OPA627AU;

Μην μπεις σε αυτην την διαδικασια ακομα...
Για μενα η αλλαγη τελεστικου ειναι θεμα γουστου και τρελας για μοντιφιες..
Εαν δεν εχεις την τρελα λοιπον ακου την καρτα με τους μαμισιους και εαν δεν σου αρεσει το αποτελεσμα τοτε το συζηταμε ξανα...

δεν ξερω,κατι δεν με γεμιζει.Θελω το μπασσο να ακουγετε ξερο.Κατι μου λειπει γιαυτο ψαχνομαι.

Ωραία... φτάσαμε στο ίδιο συμπέρασμα που ανέφερα στο ποστ #4.

Να μείνω σε ένα σημείο... όσο και καλή να είναι η κάρτα, πάσχει από το ηλεκτρομαγνητικά "δύσκολο" περιβάλλον ενός pc, και από την τροφοδοσία.

Οπότε μια τέτοια ίδια κάρτα μπορεί να έχει θόρυβο σε μια υλοποίηση ενώ σε άλλη να μην έχει τόσο... τρέχα γύρευε.

Τα εξωτερικά DAC δεν έχουν αυτό τουλάχιστον το πρόβλημα.

Ο φίlος δεν διευκρίνισε αν ακούει mp3, παίζει κανένα παιχνιδάκι/ταινιούλα στο χαλαρό, ή προσπαθεί να έχει pc ως πηγή ενός σοβαρού (ηχητικά αξιοπρεπούς για ακρόαση) ηχοσυστήματος.

Στην πρώτη περίπτωση επιμένω να μην αλλάξει τίποτε.

Στην δεύτερη υπάρχουν πολλές λύσεις, το ξερό μπάσο με κάνει να υποπτεύομαι ότι θέλει στουντιακό ήχο... δεν μας έχει πει μπάτζετ...

Εγώ θα κάνω μια πρόταση που ξέρω ότι λειτουργεί καλά αλλά δεν είναι φτηνή... (τουλάχιστον είναι πολύ πιο μπροστά από ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ηχείο/σύστημα ηχείων pc, consumer), και έχει θαυμάσιο ήχο καλύτερο από τα πανάκριβα μόνιτορ της Yamaha της ίδιας κατηγορίας.

http://www.thomann.de/gr/behringer_b3031a_truth.htm

είναι αυτοενισχυόμενα με πολύ δύναμη, και εξαιρετικά drivers... τα τροφοδοτείς από την έξοδο της κάρτας.

Αυτά τα ηχεία είναι ικανά να αναδείξουν και διαφορές στον ήχο από αλλαγές opa ή αν τελικά πάει σε εξωτερικό DAC.

καλημερα φιλε Chris1967.Τα ερωτηματα μου αφορουν μονο μουσικη.Γιαυτο τον λογο εχω κανει την ολη φασαρια.

Ωραία... τα ηχεία αυτά που σου λέω είναι θαυμάσια τα έχω ακούσει φυσικά σε σπίτι γνωστού.

Οπότε εάν είναι μέσα στο μπάτζετ σου, άκουσε αυτά που σου λέω (παλιότερα τα είχε το Πλαίσο τώρα δεν ξέρω ποιος τα έχει) , θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος.

Σε άλλη περίπτωση πρέπει να πάρεις ξεχωριστό ενισχυτή και ξεχωριστά ηχεία.