Edifier S530+ASUS Essence STX

Ωραία... φτάσαμε στο ίδιο συμπέρασμα που ανέφερα στο ποστ #4.

Να μείνω σε ένα σημείο... όσο και καλή να είναι η κάρτα, πάσχει από το ηλεκτρομαγνητικά "δύσκολο" περιβάλλον ενός pc, και από την τροφοδοσία.

Οπότε μια τέτοια ίδια κάρτα μπορεί να έχει θόρυβο σε μια υλοποίηση ενώ σε άλλη να μην έχει τόσο... τρέχα γύρευε.

Παλι σε τσακωνω να μιλας γενικα και θεωρητικα...
Πως πασχει η καρτα από το ηλεκτρομαγνητικά "δύσκολο" περιβάλλον αφου εχει ΕMI shield και αποδεδειγμενα λειτουργικοτατη...
Οπως επισης πως μπορει να πασχει απο τροφοδοσια απο την στιγμη που δεχεται ρευμα απο 4-pin ξεχωριστο καλωδιο το οποιο παιρνει κατευθειαν απο το τροφοδοτικο..
Ξερεις πολλες καλες εσωτερικες καρτες ηχου να παιρνουν ρευμα απο 4-πινο καλωδιο και η τροφοδοσια τους να ειναι ανεπαρκης?

Last edited:
Λυπάμαι που δεν καταλαβαίνεις από τροφοδοσίες, σταθεροποιημένες τροφοδοσίες, EMI, RFI... και εάν θεωρείς μια λαμίτσα αλουμινένια shielding της προκοπής...πάο πάσο

Δικαίωμα σου...

έχουν περάσει από τα pc μου πάρα πολλές κάρτες και ξέρω πολύ καλα τι λέω...

έχω διανύσει πολύ δρόμο, επάνω σε αυτά τα θέματα.

Παλι σε τσακωνω να μιλας γενικα και θεωρητικα...

Αν θέλεις να πεις την γνώμη σου εκφράσου χωρίς να απευθύνεσαι προσωπικά...

Εγώ αυτά που λέω πάντοτε τα πλήρωσα και τα λέω εκ πείρας και όχι οργώνοντας το διαδύκτιο...όπως κάνετε οι περισσότεροι εδώ μέσα.

Ότι και να απαντήσεις δεν συνεχίζω...

Λυπάμαι που δεν καταλαβαίνεις από τροφοδοσίες, σταθεροποιημένες τροφοδοσίες, EMI, RFI... και εάν θεωρείς μια λαμίτσα αλουμινένια shielding της προκοπής...πάο πάσο

Δικαίωμα σου...

έχουν περάσει από τα pc μου πάρα πολλές κάρτες και ξέρω πολύ καλα τι λέω...

έχω διανύσει πολύ δρόμο, επάνω σε αυτά τα θέματα.

Αν θέλεις να πεις την γνώμη σου εκφράσου χωρίς να απευθύνεσαι προσωπικά...

Εγώ αυτά που λέω πάντοτε τα πλήρωσα και τα λέω εκ πείρας και όχι οργώνοντας το διαδύκτιο...όπως κάνετε οι περισσότεροι εδώ μέσα.

Ότι και να απαντήσεις δεν συνεχίζω...

Απευθυνομαι προσωπικα γιατι εσυ εξεφρασες την παραπανω αποψη..
Εαν εσυ εχεις κακη εμπειρια απο καποια συγκεκριμενα μηχανηματα καλο θα ηταν να μην παιρνει και η μπαλα την συγκεκριμενη καρτα.
Oυδεποτε αντιμετωπισα καποιο προβλημα με εσωτερικες καρτες ηχου με EMI shield και συγκεκριμενα και την Essence αλλα και την D2X που να πλαισιωνιονται απο ηχεια PC..
Ουτε στατικα ακουγονται στον ηχο ουτε αλλες παρεμβολες ακομα και εαν εχεις τα ηχεια (αλλα και ακουστικα ευαισθητα σχετικα) τερμα και χωρις να παιζει κατι εκεινη την στιγμη..
Την δουλεια την οποια πρεπει να κανουν αλλα και οτι αλλο ειναι χρεωμενα απο την διαφημιστικη καμπανια της εταιριας την κανουν καλα..
Δεν μπορεις να συγκρινεις high end μηχανηματα με αναλογα pc setup,δεν τιθεται θεμα ανωτεροτητας..
Για pc setup ηχου ειναι αρκετα καλος συνδιασμος,ασχετα εαν ο φιλος αποφασισει να παει σε κατι αλλο πιο high end ας το πω ετσι το οποιο σαφως θα ειναι ανωτερο..
Αλλα μην γυρνας να λες τωρα οτι η τροφοδοσια της συγκεκριμενης καρτας ειναι ανεπαρκης..

Υπάρχουν παραδείγματα καλών εσωτερικών καρτών όπως και εξωτερικών.
Και υπάρχουν παραδείγματα εξωτερικών καρτών με προβλήματα μόνο και μόνο λόγο ενός καλωδίου σύνδεσης με το PC όπως και προβλήματα σε εσωτερικές, ακόμα και προβλήματα ηλεκτρικής φύσης με ενεργά ηχεία.
Το θέμα είναι σε κάθε κατηγορία τιμής να βρίσκουμε καλή απόδοση, και εκεί οι παράμετροι είναι πολλοί πέραν της τροφοδοσίας EMI RFI etc.

Πέραν των edifier υπάρχουν μπόλικα ενεργά mini-monitor ηχεία στην ακριβώς αποπάνω κατηγορία τιμής. Και ως συνήθως απαιτείται ακρόαση :-)

Re: Απάντηση: Edifier S530+ASUS Essence STX

φιλε st939 τι εννοεις;Τι ειναι τα BB OPA627AU;

Κοίτα εδώ:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_fro...l1313&_nkw=OPA627AU&_sacat=See-All-Categories

Τα μαμά είναι ψιλό low-end.
Κοιτα εδω
http://www.ebay.com/sch/i.html?_fro...l1313&_nkw=OPA627AU&_sacat=See-All-Categories

και

http://www.guru3d.com/article/asus-xonar-essence-stx-review/16

Το Google είναι φίλος σου....

Η κάρτα είναι απλώς στις 2-3 καλύτερες του πλανήτη και στην τιμή της η καλύτερη μακράν. Επίσης αν μπορέσεις και πάρεις τα ακουστικά που σου είπα (ακριβά δυστυχώς) θα πέσεις κάτω....