Edision Argus VIP1 / VIP2 / MINI και τι HDD Format υποστηρίζουν

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece
Προσπαθώ να βγάλω άκρη σε ένα μπέρδεμα με τους δέκτες Edision και τα formats που υποστηρίζουν για εγγραφή/ανάγνωση HDD.

O MINI 2IN1 αναγνωρίζει τέλεια FAT32 και NTFS. Στο manual δεν αναγράφεται καθόλου τι φορμάρισμα υποστηρίζει.
Ότι δίσκο του έχω βάλει, του τον έχω δώσει "έτοιμο" από το PC, οπότε δεν ξέρω αν μπορεί να φορμάρει ή αναγνωρίσει και τίποτα άλλο.

Ο VIP1 ήξερα πως αναγνωρίζει και αυτός FAT32 και NTFS. Συζητώντας όμως στο θέμα του VIP1, ανακαλύψαμε πως ο VIP1 δεν αναγνωρίζει NTFS.
Στο manual του VIP1 αλλά και του VIP2, αναφέρεται πως αναγνωρίζουν FAT32 και EXT2 και δεν αναφέρει καθόλου το NTFS.

Δοκιμάζοντας στον VIP1 να κάνω φορμάρισμα, μου εμφάνισε FAT12 και FAT32, αλλά τίποτα άλλο.

Τελικά τι μπορεί να αναγνωρίσουν αυτές οι 3 σειρές, VIP1 / VIP2 / MINI ???
Για πείτε τι έχετε δοκιμάσει ώστε να βγάλουμε μια ΣΩΣΤΗ άκρη........:music-smiley-005:

Στον mini σιγουρα υποστηριζονται NTFS και FAT32, χωρις κανενα προβλημα. Το θεμα ειναι αν το NTFS εχει τα ιδια πλεονεκτηματα στους δεκτες οπως και στα PC.

Απάντηση: Re: Edision Argus VIP1 / VIP2 / MINI και τι HDD Format υποστηρίζουν

Το θεμα ειναι αν το NTFS εχει τα ιδια πλεονεκτηματα στους δεκτες οπως και στα PC.
Ο Mini ναι τα έχει. Κάνω συνεχώς μεταφορά του σκληρού και στον δέκτη και στο PC και δεν έχω κανένα παράπονο.
Όπως επίσης και το PC και ο δέκτης δεν μου έχουν βγάλει κανένα error στα αρχεία.

Αρα. στην περιπτωση του FAT32 τι ακριβως γινετε αν πχ βαλουμε ενα HD καναλι να κανει εγγραφη για πολυ ωρα; Θα σταματησει να γραφει ή θα δημιουργησει αυτοματα και δευτερο αρχειο μολις συμπληρωθουν τα 4gb στο πρωτο αρχειο; Το εχει δοκιμασει κανεις;
Επισης υπαρχει περιορισμος στο ποσο μεγαλος μπορει να ειναι ο σκληρος δισκος σε FAT32? Για πχ γινετε να εχουμε 1TB σκληρο σε FAT32?

Ο δέκτης δεν θα σταματήσει, απλά θα συνεχίσει με 2ο, 3ο, 4ο... αρχείο.
Δεν το έχω δοκιμάσει όμως.

Για φορμάρισμα σε FAT32, έχω βρει τα δύο παρακάτω δωρεάν προγραμματάκια.:smash:

Martik USB Disk Formatter 1.1
h**p://martik-scorp.blogspot.com/2010/07/martik-usb-disk-formatter.html

Tokiwa FAT32 Formatter 1
http://tokiwa.qee.jp/EN/Fat32Formatter

Δοκίμασα στον VIP2 δεν αναγνώρισε στικάκι σε NTFS.
Ευχαριστούμε Κωνσταντίνε. Κανένας σκληρός δίσκος για δοκιμή, υπάρχει?
Θα μου φέρουνε και εμένα δύο σκληρούς δίσκους για δοκιμές.

Ευχαριστούμε Κωνσταντίνε. Κανένας σκληρός δίσκος για δοκιμή, υπάρχει?
Θα μου φέρουνε και εμένα δύο σκληρούς δίσκους για δοκιμές.
Σάκη, εσύ μου λες δεν ασχολείσαι με ταινίες,εγώ έχω τρεις, τέσσερις γεμάτους σκληρούς με ταινίες,θα δοκιμάσω κάποιον.

Εχω τον Edision Argus VIP2 και δουλεύει κανονικά με τον Seagate Expansion Portable 500Gb, αλλά για να δουλέψει έπρεπε να τον μετατρέψω σε FAT32 από NTFS μιας και ο VIP2 "βλέπει" μόνο FAT. Η ταχύτητα του σκληρού μέσα από το μενού του δέκτη είναι στα 171 mbit/sec και δοκίμασα να γράψω δύο HD κανάλια, βλέποντας ένα τρίτο HD απροβλημάτιστα.

Μετά από δοκιμές που έκανα και εγώ με δύο "νέους" σκληρούς δίσκους, έναν 500GB 2.5" και έναν Seagate FreeAgend 250GB...

Edision Argus Mini 2in1 IP = FAT32 + NTFS. Τίποτα άλλο.

Edision Argus VIP1 = FAT32 + EXT. Καμία υποστήριξη για NTFS.
Στο μενού εμφάνιζε και FAT12 + FAT16 αλλά όταν πήγαινα να δημιουργήσω partition στον αδιαμόρφωτο σκληρό δίσκο, αυτόματα μου τις εξαφάνιζε τις επιλογές.
Πιθανόν να είναι μόνο για μνήμες USB.

Δίσκος που έγινε format στον Mini σε FAT32, μόλις τον έβαλα στον VIP1 μου ζητούσε ξανά format.
Δίσκος που έγινε format στον VIP1, ο Mini τον αναγνώριζε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Επίσης έκανα δοκιμές και με τις εγγραφές, από τον έναν στον άλλον...
Εγγραφές από κανάλια του VIP1 δεν τις αναγνώριζε καθόλου ο Mini.
Εγγραφές από κανάλια του Mini δεν τις αναγνώριζε καθόλου ο VIP1.

Ο VIP1 γράφει 2 κανάλια SD και βλέπουμε ακόμα 2 διαφορετικά κανάλια σε PIP/PAP.
Ο VIP1 γράφει 2 κανάλια HD. Σε αυτήν την περίπτωση τα PIP/PAP δεν μπορούν να δουλέψουν.

Ο Mini γράφει 1 κανάλι SD/HD και βλέπουμε ακόμα 1 SD/HD από την ίδια συχνότητα. PIP/PAP δεν έχει ο δέκτης.
Αν γράφουμε επίγειο δεν μπορούμε να γυρίσουμε σε δορυφορικό.
Αν γράφουμε δορυφορικό δεν μπορούμε να γυρίσουμε σε επίγειο.

Re: Απάντηση: Edision Argus VIP1 / VIP2 / MINI και τι HDD Format υποστηρίζουν

Αν γράφουμε επίγειο δεν μπορούμε να γυρίσουμε σε δορυφορικό.
Αν γράφουμε δορυφορικό δεν μπορούμε να γυρίσουμε σε επίγειο.

Στον VIP2 αυτό μπορεί να γίνει αν βάλεις επίγεια και δορυφορικά κανάλια στην ίδια λίστα αγαπημένων. Για παράδειγμα, έχω βάλει όλα τα ελεύθερα HD κανάλια σε μια λίστα αγαπημένων και ενώ έγραφα το EΡΤ HD (Real-Barca) μπορούσα να κάνω zapping τα υπόλοιπα δορυφορικά HD κανάλια της λίστας.

Χώρισα έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο 250GB μέσω PC, σε 3 partition (primary).
FAT32
NTFS
EXT3

Ο VIP1 αναγνώρισε χωρίς πρόβλημα το FAT32 και το EXT3.
Ο MINI αναγνώρισε χωρίς πρόβλημα το FAT32 και το NTFS.
Ο δίσκος μπήκε και στα Windows XP, τα οποία αναγνώρισαν όλες τις εγγραφές και στα 3 partition.
Το ίδιο και το Media Player Classic.

Εχω ενα δισκο 160G και θελω να τον χωρισω FAT32
NTFS.
Οπως ειπε o sakis "Ο MINI αναγνώρισε χωρίς πρόβλημα το FAT32 και το NTFS."
Ξερει καποιος, αν κανω το ιδιο, αν το dvd που εχω θα βλεπει το κομματι που ειναι σε FAT32, οπως το εβλεπε οταν ολοκληρος ο δισκος ηταν σε FAT32?
Το προγραμμα μπορω να το βρω καπου?

Last edited:
Το πρόγραμμα (και αυτό δωρεάν!) είναι το Minitool Partition Wizard Home. Εγώ έχω την έκδοση 5.2, απ' ότι βλέπω βγήκε και έκδοση 6.
h**p://download.cnet.com/Partition-Wizard-Home-Edition/3000-2094_4-10962200.html

Όταν λες "DVD", τι DVD είναι? DVD Recorder υπολογιστή μήπως?