Έφτασε η στιγμή για την 1η μου DSLR.Αλλά ποιά ?

Βασίλης 07

AVClub Enthusiast
18 June 2006
913
Μετά από μελέτη 6 μηνών στο forum και καταστήματα σκοπεύω το πολύ σε 1 μήνα να πάρω την 1η μου DSLR.Σε σχέση δέ με πρίν πλέον δέν υπάρχει περιορισμός σε κόστος και για σώμα+φακό μπορώ να διαθέσω 1300-1500 ευρώ.

99% έχω καταλήξη στήν Canon 40D (μέχρι πρίν από 1 μήνα κοίταζα μόνο την Canon 450D).

Προσανατολίζομαι να πάρω αυτό το κίτ http://www.adorama.gr/eshop/details.php?lang=gr&cat_id=1&corp_id=2&pr_id=2401 άν και ο φίλος send μου είπε να κοιτάξω και τον φακό Tamron 17-50/2.8 .Αργότερα θα πάρω και ένα δεύτερο μεγαλύτερο φακό.

Άν και κατέληξα στην 40D "έπεσα" τυχαία σε 2 πακέτα τα οποία με 2 φακούς βγαίνουν κάτω από 1000 Ευρώ.

Συγκεκριμένα τα Multirama έχουν την Nikon D60 DX 18-55 VR & DX 55-200 VR στα 649 Ευρώ και την Canon 450D EF-S 18-55IS & 55-250 IS στα 859 Ευρώ.Έχω διαπιστώσει όμως πώς η Nikon είναι κατώτερη σε ποιότητα κατασκευής από τις Canon.Eπίσης δέν μου αρέσει ότι αυτές οι 2 θεωρούνται εισαγωγικές DSLR και αργότερα θα χρειαστεί να ψάχνω κάποιο καλύτερο σώμα κάτι που νομίζω με την 40D θα το αποφύγω.

Θα ήθελα λοιπόν την συμβουλή σας και σας υπενθυμίζω πώς ο κυριότερος λόγος που πάω σε DSLR είναι να καλύπτω φωτογραφικά airshow.

Σε όποιο πακέτο κι αν καταλήξεις, αν τραβάς airshow θα σου χρειαστεί ένας πολύ καλός τηλεφακός.70-200 η 300mm.Ίσως θα ήταν καλύτερα να πάρεις ξεχωριστά σώμα-φακό.

Το συμπέρασμα ότι η nikon είναι κατώτερες ποιοτικά, από που βγαίνει;

Έχω διαπιστώσει όμως πώς η Nikon είναι κατώτερη σε ποιότητα κατασκευής από τις Canon.

Αυτό θα μπορούσες να μου το τεκμηριώσεις λίγο φίλε μου?

Προσωπικά θεωρώ ότι και οι 2 εταιρίες παράγουν άψογα προϊόντα.

η 40d ειναι αυτην την στιγμη το value for money στην κατηγορια της .Μια εξαιρετικη μηχανη που θα σε κρατησει καιρο.

Για φακους θες οπωσδηποτε ενα ζουμ με μεγαλο ευρος οπως το 70-200 ισως και 70-300(με εκπτωσεις στο αποτελεσμα ). Τωρα δεν θα σου ελεγα να πας στην Canon γιατι πας ψηλα σε χρηματα.
Κοιτα καποιον απο τους Ταμρον, Σιγμα.

Ερωτηση : Αirshow επαγγελματικα η για εσενα θα τραβας?

η 40d ειναι αυτην την στιγμη το value for money στην κατηγορια της .Μια εξαιρετικη μηχανη που θα σε κρατησει καιρο.

Για φακους θες οπωσδηποτε ενα ζουμ με μεγαλο ευρος οπως το 70-200 ισως και 70-300(με εκπτωσεις στο αποτελεσμα ). Τωρα δεν θα σου ελεγα να πας στην Canon γιατι πας ψηλα σε χρηματα.
Κοιτα καποιον απο τους Ταμρον, Σιγμα.

Ερωτηση : Αirshow επαγγελματικα η για εσενα θα τραβας?

Τότε CANON 40D. Για φακό έναν από τους CANON 70-200 4.0 (μτχ.), SIGMA 70-200 2.8 (καιν.) ή ακόμα SIGMA 100-300 4.0 (μτχ. ή ακιν.).

Eγώ δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, γιατί είμαι ένας μέσα στους πολλούς.....χαχαχαχαχαχα :flipout:
Εγώ δηλώνω Pentaxάκιας....-bye-
Ρίξε μια ματιά...ποτέ δεν ξέρεις...

Εγω λεω να δεις την olympus, λογου το οτι εχει crop factor Χ2 και stabilizer στο σωμα ειναι οτι πρεπει για τελε....
εχει τοn 70-300 f4-5.6 (140-600 στα 35μμ) καπου στα 300 ευρω , και τον 50-200 φ2.8-3.5 (100-400 στα 35μμ) καπου στα 900-950 ευρω αλλα ειναι πολυ καλος φακος, υπαρχει και ο SIGMA 70-200 2.8 αποσο ξερω

Απάντηση: Re: Έφτασε η στιγμή για την 1η μου DSLR.Αλλά ποιά ?

Το συμπέρασμα ότι η nikon είναι κατώτερες ποιοτικά, από που βγαίνει;

Έχω δεί από κοντά τις Nikon D60/Canon 450D.Στο πίσω μέρος η ποιότητα του πλαστικού και τα κουμπιά της Canon φαίνονταν καλύτερα από τη Nikon.

ηΕρωτηση : Αirshow επαγγελματικα η για εσενα θα τραβας?

Όχι επαγγελματικά.

Όταν λέω airshow δέν σημαίνει μόνο να φωτογραφίζω ότι είναι στόν αέρα αλλά και αυτά που υπάρχουν εντός αεροδρομίου.Το επισημαίνω αυτό γιατί προσανατολίζομαι για 2 φακούς (κοντά-μακριά).

To airshow είναι ιδιαίτερη περίπτωση φωτογράφησης.

Απαιτούν:
1. Μηχανή με άριστο AF, επομένως οι βασικές ΝΙΚΟΝ/SONY/PENTAX/OLYMPUS μένουν απέξω. Τις καλύτερες επιδόσεις συστήματος σώματος/φακού με λίγα χρήματα τις έχει η CANON. Επίσης πολλά καρέ το λεπτό. Εδώ η CANON 40D παίρνει άριστα.
2. Φακό σταθερό συνήθως ή ζουμ με μεγάλο εστιακό μήκος και ανοιχτό μέγιστο διάφραγμα 2.8. Όμως τέτοιοι φακοί στα χρήματα που είσαι διατεθειμένος να δώσεις δεν υπάρχουν. Έτσι θα πας σε φακό με διάθεση συμβιβασμού. Απόφυγε ότι έχει μέγιστο διάφραγμα 5.6, εκτός αν είναι ο CANON EF 400/5.6 . Η επιλογή της OLYMPUS (με τους φακούς SIGMA 70-200 2.8, OLYMPUS 50-200 2.8-3.5 φαίνεται επίσης πολύ καλή, αλλά δεν θα ικανοποιηθείς με το AF κάμμιάς OLY, παρά μόνο με την Ε3)
3. Μονόποδο. Απαραίτητο.

40D και απο εμενα που την εχουμε και ξερω τι ειναι.
Το πακετο με τον Ταμρον 17-50 ειναι μαλλον οτι καλυτερο για την τιμη του και αν παρεις και τον 70-200/4L αργοτερα , (500~ καινουργιος) , πιστευω πως θα ειναι πολυ καλα για τα χρηματα που θα διαθεσεις.

Το ανωτέρω πρότεινα κι εγώ για λύση Canon.

40D (690 ευρώ) + Ταμρον 17-50/2.8 (370 ευρώ) για στάνταρ ζουμ + Canon EF 70-200/4L (530 ευρώ). Οκ, φτάσαμε τα 1590 ευρώ...

Εναλλακτικώς, η Olympus E3 παραμένει πολύ καλή λύση, 1 χιλιάρικο με τον χαρακτηριζόμενο ως "ημιεπαγγελματικό" 14-54/2.8-3.5, δώρο φακό ή φλας (προσωπικώς θα πήγαινα για τον 9-18 ή το ring flash) και με 500 ευρώ έναν τηλεφακό.

Κυκλοφορει ακομα αυτη η προσφορα (μαλλον καλυτερη απο πριν) με την Ε3?
Δεν την βρηκα πουθενα οταν ανεβηκα Αθηνα για τις γιορτες.
Πολυ καλη περιπτωση μοιαζει και αυτη αν αναλογιστει κανεις πως μονο το σωμα , ακομα κοστιζει πανω απο 1500 και λιγους μηνες πριν 1800~.

Επειδη το εψαχνα και εγω πριν 2-3 εβδομαδες για την Ε3, το πακετο με το 14-54 το ειχε ο παπαδακης με 999 ευρω, αλλα δεν το ειχε σε στοκ και δεν καταλαβα ακριβως ποτε θα την ξαναεχει. 899 ευρω εχει το σκετο σωμα παντως συν φλας η καπιος φακος (9-18 50μακρο ι 25mm pancake)που ειναι μεσα στη προσφορα

Ε, μέχρι 31 Μαρτίου είναι η προσφορά, εάν βρεθεί πάντως πακέτο η Ε3 μετον 14-54 στο χιλιάρικο, ειναι μία πάρα πολύ καλή περίπτωση. Έως εξαιρετική.

Βέβαια δεν ξέρω τι μέλλον θα έχουν τα 4/3, αλλά τι πειράζει; Κάποιος που θα θελήσει να φτιάξει το σύστημά του για να το κρατήσει, μπορεί να βρει καλή ευκαιρία.

Μετά από μελέτη 6 μηνών στο forum και καταστήματα σκοπεύω το πολύ σε 1 μήνα να πάρω την 1η μου DSLR.Σε σχέση δέ με πρίν πλέον δέν υπάρχει περιορισμός σε κόστος και για σώμα+φακό μπορώ να διαθέσω 1300-1500 ευρώ.

99% έχω καταλήξη στήν Canon 40D (μέχρι πρίν από 1 μήνα κοίταζα μόνο την Canon 450D).

Συγκεκριμένα τα Multirama έχουν την Nikon D60 DX 18-55 VR & DX 55-200 VR στα 649 Ευρώ και την Canon 450D EF-S 18-55IS & 55-250 IS στα 859 Ευρώ.Έχω διαπιστώσει όμως πώς η Nikon είναι κατώτερη σε ποιότητα κατασκευής από τις Canon.Eπίσης δέν μου αρέσει ότι αυτές οι 2 θεωρούνται εισαγωγικές DSLR και αργότερα θα χρειαστεί να ψάχνω κάποιο καλύτερο σώμα κάτι που νομίζω με την 40D θα το αποφύγω.

Το να συγκρινεις μια ημιεπεγγελματική μηχανή (40D) με μια entry level (D60) δεν εχει και πολύ νόημα νομιζω..

Με την 450D έκανε νομίζω τη σύκριση, αλλά ούτε και αυτή είναι η αμέσως συγκρίσιμη, μάλλον με την 1000D πρέπει να γίνει η σύγκριση (η οποία δεν λέει και πολλά σαν κατασκευή).
Πάντως δεν νομίζω να καταρρεύσει καμία, από άποψη υλικών μάλλον το είπε ο φίλος μας.

Η 40D, η E3 κλπ είναι της λεγόμενης "ημιεπαγγελματικής" (από άποψη αντοχής τουλάχιστον) κατηγορίας.

Απάντηση: Re: Έφτασε η στιγμή για την 1η μου DSLR.Αλλά ποιά ?

Το ανωτέρω πρότεινα κι εγώ για λύση Canon.

40D (690 ευρώ) + Ταμρον 17-50/2.8 (370 ευρώ) για στάνταρ ζουμ + Canon EF 70-200/4L (530 ευρώ). Οκ, φτάσαμε τα 1590 ευρώ...

Δηλ. αυτό είναι το ιδανικό πακέτο που θα πρέπει να φτιάξω ?

Ποιά η διαφορά του Ταμρον 17-50/2.8 με τον Canon EF-S 17-85mmf/4.0-5.6 IS USM ?

Το να συγκρινεις μια ημιεπεγγελματική μηχανή (40D) με μια entry level (D60) δεν εχει και πολύ νόημα νομιζω..

Άν και δέν έχει μεγάλη σημασία (δέν είχα σκοπό να θίξω την D60 :a0210:) , την σύγκρινα με την Canon 450D καθώς το Δεκέμβριο η 40D μόνο το σώμα είχε 1000 Ευρώ και δέν το σκεφτόμουνα καθόλου.

Δεν είχε τόσο το Δεκέμβριο, όταν την πήρα τον Μάιο έπαιζε στα 950 ευρώ αλλά είχε και πρόγραμμα επιστροφής 150 ευρώ. Από το Σεπτέμβριο και μετά παίζει κάτω από 750 η 40D.

Ο 17-50/2.8 σε σύγκριση με τον EF-S 17-85is USM υστερεί, προφανώς, σε εύρος (ο δεύτερος φτάνει και σε κοντό τέλε), δεν έχει σταθεροποίηση (που επιτρέπει λήψη σε πιο χαμηλές ταχύτητες, πάνω από 2 στοπ κέρδος στο τέλε άκρο) και έχει πιο αργό μοτέρ εστίασης. Υπερτερεί σε ποιότητα εικόνας και στον έλεγχο του βάθους πεδίου, καθώς είναι γρήγορος σταθερού διαφράγματος φακός (2.8). Με λίγα λόγια, φλουτάρει πιο αποτελεσματικά το φόντο, όταν το θελήσουμε.

Προσανατολίζομαι να πάρω αυτό το κίτ http://www.adorama.gr/eshop/details.php?lang=gr&cat_id=1&corp_id=2&pr_id=2401 άν και ο φίλος send μου είπε να κοιτάξω και τον φακό Tamron 17-50/2.8 .Αργότερα θα πάρω και ένα δεύτερο μεγαλύτερο φακό.

Άν και κατέληξα στην 40D "έπεσα" τυχαία σε 2 πακέτα τα οποία με 2 φακούς βγαίνουν κάτω από 1000 Ευρώ.

Θα ήθελα λοιπόν την συμβουλή σας και σας υπενθυμίζω πώς ο κυριότερος λόγος που πάω σε DSLR είναι να καλύπτω φωτογραφικά airshow.

Για τελεφωτο ο καθε 200αρης πεφτει πολυ λιγος να το ξερεις εκτος αν σου επιτρεπουνε να εισε πανω στον πυργο ελενχου εκει που πετανε κοντινοτερα . Οταν πετανε ομαδικος και κανουνε σχηματα εκει χρειαζονται καποιο υψος ετσι θα χανεις τα καλυτερα καρε με ενα 200αρη .
Η μηχανη που εβαλες στο ματι οικονομικη και πολυ καλη αλλα θα χρειαστεις καλο φακο για τετοια δουλεια .

Η νικον D300 ειναι ακριβοτερη μεν αλλα ειναι πολυ καλυτερη για αεροπλανα .