Έφυγε ένας από τους "παππούδες του internet"

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
35,836
127.0.0.1
Εχθές τα ξημερώματα έφυγε από τη ζωή ένας από τους "παππούδες" του Internet όπως τον είχαν ονομάσει τα ΝΕΑ.
Θυμάμαι τη γκρίνια του εκείνη την εποχή.
Του είχαν φορτώσει καμιά δεκαριά χρόνια και είχαν ασπρίσει και τα μαλλιά του με photoshop.
Το πείραγμα που είχε φάει τότε από εμάς δεν περιγράφεται.
Ο Στέλιος, ο Αρχαίος όπως τον λέγαμε, ήταν ο διαδικτυακός μπαμπάς για πολλούς εκείνη την εποχή.
Ένας μεγάλος δάσκαλός για όσους ασχοληθήκαμε με τα fora ως χρήστες ή συντονιστές.
Άλλωστε οι αρχές της δεκαετίας του 90 θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως τα "πέτρινα χρόνια" του internet. :)

Την εποχή που τα nicknames είχαν σημασία και το δικό του ήταν Xenios...
Από τους πιο γλυκούς ανθρώπους που γνώρισα ποτέ μου, ένας σπάνιος άνθρωπος που πρόσφερε απλόχερα τη βοήθεια και τη φιλοξενία του όποτε του ζητήθηκε.
Θα μπορούσα να γράψω σεντόνια για τον χαρακτήρα του και τις φιλανθρωπικές δράσεις του αλλά ποτέ δεν θα ήταν αρκετά.
Όποια γνωστή ή άγνωστη φιλανθρωπική δράση γινόταν στη Κυψέλη είχε και τον SySop της Acrobase από πίσω.
Άλλοτε σαν οργανωτή, άλλοτε σαν απλό εθελοντή.

/p Xenios καλό ταξίδι

Τον Στέλιο τον είχα γνωρίσει το '95, όταν έκανα τα πρώτα μου βήματα στις BBS.

Ήταν ένας πραγματικά αξιόλογος άνθρωπος, του οποίου η προσφορά στην Ελληνική on-line κοινότητα είναι κυριολεκτικά ανυπολόγιστη.

Αιωνία του η μνήμη. Είναι μια μαύρη ημέρα η σημερινή. :(

Είχα την τύχη και την τιμή να τον γνωρίσω από κοντά σε μία συνάντηση κοινών γνωστών. Πάνε πολλά χρόνια. Ημουν στην Acrobase τότε και έπαιζα εκτός των άλλων και φανατικά το Circle MUD. Η μοίρα μας έφερε στην ιδία παρέα (και αργότερα με συγγενή του στην θητεία μου).
Εξαιρετικός άνθρωπος, σπουδαίος σε αυτό που έκανε και χαμηλών τόνων.
Καλό ταξίδι Xenios. Σε ευχαριστούμε για όλα. Αφανής ήρωας.

Είχα την τύχη και την τιμή να τον γνωρίσω από κοντά σε μία συνάντηση κοινών γνωστών. Πάνε πολλά χρόνια. Ημουν στην Acrobase τότε και έπαιζα εκτός των άλλων και φανατικά το Circle MUD.

Έχω την εντύπωση ότι το MUD ήταν στην Gate. Αλλά μετά από τόσα χρόνια μπορεί να κάνω και λάθος.
Αλλά όλοι τότε ήμασταν και στις δύο.
Στην acrobase ήμουν "συντονιστής" της Hardware αλλά στην gate δεν ήθελα να γίνω τίποτα γιατί ξημεροβραδιαζόμουν στο chat.
Από τις 11 το βράδυ και μετά δεν υπήρχε περίπτωση να βρεις ελεύθερη γραμμή. :Banane0:

Eιμαι νινι :rolleyes: ...

To πρωτο chat που γνωρισα ηταν .... το IRC.GR.
Νομιζω το 1995 (αλλα μπορει να ναι ... και το 1996).
Και μου κανε και ελεεινη εντυπωση ...

Last edited:
Έχω την εντύπωση ότι το MUD ήταν στην Gate. Αλλά μετά από τόσα χρόνια μπορεί να κάνω και λάθος.
Αλλά όλοι τότε ήμασταν και στις δύο.
Στην acrobase ήμουν "συντονιστής" της Hardware αλλά στην gate δεν ήθελα να γίνω τίποτα γιατί ξημεροβραδιαζόμουν στο chat.
Από τις 11 το βράδυ και μετά δεν υπήρχε περίπτωση να βρεις ελεύθερη γραμμή. :Banane0:
Εχει δίκιο εκεί ήταν αλλά ήταν "αδελφές ψυχές" η Gate και η Acro. Οπως πολύ σωστά επεσήμανες ήμασταν και στις 2.
By the way.. το username μου ήταν "sharp"!

Υπηρχε chat το 1995 ? :blink:
Φυσικά! Οι BBS και το IRC (α ρε αθάνατο mIRC)

Καμία σχέση.
Το IRC δεν μπορούσα να το αντέξω με την καμία.
Όχι σαν chat αλλά σαν επίπεδο χρηστών.
Καμία σχέση με acrobase/gate.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

By the way.. το username μου ήταν "sharp"!

Diamond. :smile:

Και λίγα λες.
Ο Στέλιος έβγαζε σπυριά με κάτι τέτοιους.
Όχι ότι ο Βαγγέλης ήταν πιο χαλαρός. :p

Mπηκα σε ενα τετοιο απο PC του ΑΠΘ ...

O φιλαρακος φοιτητης που μου δειξε,
καυχιοταν οτι μπορουσε να διαβαζει δυο γραμμες το δευτερολεπτο
και να γραφει μια γραμμη σε 7 δευτερολεπτα.

Σηκωθηκα εφυγα (.... περα απο το βρισιδι !)