Έφυγε ο Παναγιωτης Σπυρου...

Καλό του ταξίδι του ανθρώπου. Και ένα μόνο συνάνθρωπο μας να γιάτρεψε άξιζε που έζησε. Έχω σε μεγάλη εκτίμηση τους πρωτοπόρους γιατρούς.

Θυμίστε μου σας παρακαλώ, αν θυμάται κανείς, γιατί τα έχω μπερδέψει με αυτόν τον Τριανταφυλλόπουλο και τις ζειμπεκιές του. Πριν χρόνια δεν τον είχε ξεμπροστιάσει για φακελάκι και "πλούσια" ζωή (βίλα στη Χαλικδική κλπ)? Τώρα τι έγινε και του έβγαλε τέτοιον "επικήδειο" στην Ζούγκλα? Τα είχαν βρει?

Ναι,αυτος ηταν.Στεκομαι στο γεγονος οτι ηταν πρωτοπορος στις μεταμοσχευσεις στη χωρα,για τα υπολοιπα δεν εχω αποψη..Παρεμπιπτοντως,αν μπορει καποιος απο τους ιατρους του φορουμ να μας εξηγησει τι εστι "εγκεφαλικη ανεπαρκεια" θα ηταν χρησιμο..Δεν εχω ακουσει ποτε ξανα τον όρο..

Μεγαλη μορφη στο χωρο του,αλλα μαζι με ολα τα καλα αλλα και τις ιδιαιτεροτητες που εχουν οι <μεγαλοι>
Καλο του ταξιδι,δυστυχως στον Αρη χασαμε δυο πολυ σπουδαιους φιλους σε λιγουσ μηνες ,Ανεστη Πεταλιδη και Σπυρου

O Σπύρου ήταν γιατρός που χειρουργούσε στο Παπανικολάου και χειρουργούσε όχι μόνο τους έχοντες αλλά και τους μη έχοντες. Αυτό το γνωρίζω από πρώτο και από δεύτερο χέρι. Στα δύσκολα ήταν αετός και άτομο εμπιστοσύνης. Για τις σχέσεις του με την Ιατρική Θεσσαλονίκης και το δικό του τιμ έχουν ειπωθεί πολλά αλλά δεν είναι καιρός να πούμε κάτι άλλο. Ότι ήταν εξαιρετικός χειρούργος αυτό το αναγνώριζαν όλοι, ίσως και ο κορυφαίος στη Θεσσαλονίκη για αρκετά χρόνια.

Το σπίτι στη Χαλκιδική είναι άλλη υπόθεση. Βρίσκεται λίγο μετά τα Πυργαδίκια, δίπλα ακριβώς στη θάλασσα. Δεν είναι ανάκτορο αλλά ένα σπίτι μεγάλο με όλα τα χαρακτηριστικά της χαλκιδιώτικης - αγιορείτικης αρχιτεκτονικής. Το σημείο που βρίσκεται είναι στο 40.3427477N 23.7269592E . Φυσικά για να χτίσει το σπίτι δεν τον σταμάτησε ούτε το χειμέριο κύμα (η απαγόρευση δόμησης) ούτε τίποτε άλλο. Μπροστά στο σπίτι έκανε κι ένα μικρό αλλά βαθύ λιμάνι για να αράζει το τριώροφο σκάφος του. Όμως φέτος το είχε εκεί και δεν το κούνησε καθόλου. Μάλλον η υγεία του ήταν ο λόγος.

Περασε και απο το Πανεπιστημιακο Θεσσαλιας (Λαρισα) για εναμιση φεγγαρι, αλλα δεν αντεξε μαλλον το εδω κατεστημενο και την εκανε (ή του την εκαναν)!

Τον είχα γνωρίσει όταν ήμουν φοιτητής στη Θεσσαλονίκη στη 10ετία του 80. Όπως είπε κι ο Βλάσης, χειρουργούσε και τους έχοντες και τους μη έχοντες. Θα σταθώ σε μια περίπτωση νέας κοπέλας, αδελφής φίλου μου, που χάρη στον Σπύρου ζει. 8 ώρες χειρουργείου για αφαίρεση λεμφαδένων στο μεσοθωράκιο, όταν κανείς τότε δεν την αναλάμβανε. Και χωρίς να ζητήσει μία...

Re: Απάντηση: Έφυγε ο Παναγιωτης Σπυρου...

Πολλοί άνθρωποι είναι στη ζωή ή έζησαν περισσότερο από όσο περίμεναν οι δικοί τους χάρη στον Σπύρου.