Κάπου πρόσφατα το πηρε το μάτι μου στην αποθηκη που συμμάζευα κουτες και χαρτομάνι. Απ' όσο θυμάμαι δεν έλεγε και πολλά πράγματα. Παρα μόνο να προσεξεις την πολικότητα των ηχείων και να τα δηλώσεις όλα small. Να χρησιμοποιήσεις ενισχυτή που δεν ειναι μικρότερος απο τα ηχεία και να μην παίζεις με τονικότητες (bass-treble) και loudness.
Τι ακριβώς ψάχνεις; Θα σου πρότεινα πάντως να κάνεις ένα τηλέφωνο στην rois να σε συμβουλέψουν. Θυμάμαι πολύ καλά πως οι συχνότητες αποκοπής για το sub που μου είχαν πει τότε δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που πίστευα. Δηλαδή είχα κόψει τα ηχεία γυρω στα 120 και αντιστοιχως είχα ρυθμίσει το sub. Αν θυμάμαι καλά αυτοι μου είχαν πει να κόψω πιο ψηλά τα ηχεία απο τον AV και στο sub να βάλω στο τέρμα το ρυθμιστικό της αποκοπής και να παίζω μόνο με την ένταση.
Με ενδιαφέρει η χρησιμότητα των δύο high pass εισόδων του subwoofer διότι θα ήθελα να το χρησιμοποιήσω με έναν στερεοφωνικό ενισχυτή και δύο monitor. Απ' 'οτι καταλαβαίνω μπορώ να το χρησιμοποιήσω εφόσον συνδέσω στις εξόδους του ενισχυτή τόσο τα monitor όσο και το subwoofer στις αντίστοιχες high pass εισόδους. δλδ παράλληλη σύνδεση. Δεν θα έχω πρόβλημα στην ωμική αντίσταση εφόσον μόνο το σήμα θα επεξεργάζεται το subwoofer, σωστά;
Ποιον ενισχυτή έχεις και ποια monitor; Για την High έξοδο ειμαι κατα 99,9% σιγουρος ότι δεν έγραφε τιποτα. Λογικά θα γεφυρώνει εσωτερικά τις high pass και θα βγάζει mono έξοδο. Πάντα την είχα αυτήν την απορία γιατι έκαναν τετοια πατατα καθως ειναι αχρηστο feature . Ο ενισχυτής σου δεν βγάζει έξοδο ήχου; Υποθέτω πως τα μόνιτορ είναι ενεργά. Γιατί δεν χρησιμοποιείς έναν Y adapter στην εξοδο του ενισχυτή και να στείλεις ενα ζευγάρι RCA για κάθε κανάλι που θα καταλήγει το ένα στα μονιτορ και το αλλο στο SUB; Bέβαια με αυτόν τον τρόπο δεν θα μπορεις να "παίξεις" με τις συχνότητες που πάνε στο κάθε ηχείο.
Από την άλλη αν τα μονιτορ δεν είναι ενεργά συνδέεις την έξοδο των ηχειων στον ενισχυτη και την line out στο sub αλλά πάλι θα έχεις τον ίδιο περιορισμό.
Καλημέρα.
Τα ηχεία είναι της KEF το kit CS1 (παρόμοιο με το Reference 101), παθητικά, και ο ενισχυτής ένας ολοκληρωμένος στερεοφωνικός Sharp Optonica SM5100 2x33watt @ 8ohm. Άρα συνδέω ηχεία και subwoofer επάνω στις εξόδους του ενισχυτή, σωστά;
Τωρα είδα τον ενισχυτή σου. Αυτος ειναι; . Έχει έξοδο pre out. Συνδέεις το sub στο pre out του ενισχυτή με RCA και απο την κανονική έξοδο ηχείων του ενισχυτή τα ηχεία σου. Γυρνάς τον περιστροφικό διακόπτη που έχει σχέση με το κροσσοβερ του SUB τέρμα δεξια και μετά πειραματίζεσαι με την ενταση. Αν πιστεύεις ότι πάνε καποιες συχνότητες στο sub που δεν σου αρεσουν τότε κατεβάζεις λιγο το σημείο αποκοπής!