EΓΓΑΦΗ FLAC 24/192

nickolas_t

Senior Member
9 April 2009
351
Πατρα
Θα ηθελα να με βοηθησετε λογω αρκετα μεγαλης ασχετοσυνης σε μια απορια που εχω.
Πως μπορω να γραψω αρχεια μουσικης flac αναλυσης απο 24/96 και ανω σε ενα dvd. (εννοειται χωρις να συμπιεστει η πληροφορια).
Kαταλαβαινω οτι λογω ογκου μονο σε dvd μπορω να γραψω.
Επισης ξερω οτι καποιο προγραμμα υπαρχει αλλα ποιο;
Τα φωτα σας λοιπον αγαπητα ξεφτερια των pc.
Περιμενω και σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημητρη δοκιμασα να γραψω αρχεια flac 24/192 με μεγεθος 2.3gb στο burrn. Εσυρα κανονικα τα κομματια του δισκου στο burrn και μου εβγαλε διαρκεια δισκου 69 λεπτα πραγμα αδυνατον λογω ογκου νομιζω.
Οταν πατησα εγγραφη μετα την αναγνωριση των κομματιων μου εβγαλε οτι δεν μπορει να τα γραψει. Μηπως θελει καποια ρυθμιση το burrn που δεν την ξερω;

Το burrn κάνει μόνο για να γράφεις audio CDs. Εσύ θέλεις να γράψεις CD ή DVD δεδομένων, οπότε χρειάζεσαι άλλο πρόγραμμα (π.χ. το Nero).

Εννοείται ότι το CD ή DVD που θα γράψεις δεν θα παίζει σε απλό CD ή DVD player, παρά μόνο στο PC.

Το καλύτερο (κατά την γνώμη μου) πρόγραμμα εγγραφής flac σε DVD είναι το DVD Audio Solo. Φυσικά προυποθέτει την ύπαρξη Universal DVD Player ώστε να υποστηρίξει την αναπαραγωγή τέτοιων αρχείων. (εκτός κι αν η πηγή αναπαραγωγής είναι το PC)

Ψαχνοντας βρηκα οτι για να γραψουμε σε dvd μουσικα αρχεια flac και wav αναλυσης 24/48-96-192 πρεπει να τα μετατρεψουμε σε iso.
To εκανα και παρ ολο που τα κομματια ειναι χωρισμενα, στο iso εγιναν ενα κομματι και φυσικα γραφτηκαν σαν ενα.
Ξερει κανεις πως μπορω να τα χωρισω;

Re: Απάντηση: EΓΓΑΦΗ FLAC 24/192

Ψαχνοντας βρηκα οτι για να γραψουμε σε dvd μουσικα αρχεια flac και wav αναλυσης 24/48-96-192 πρεπει να τα μετατρεψουμε σε iso.
To εκανα και παρ ολο που τα κομματια ειναι χωρισμενα, στο iso εγιναν ενα κομματι και φυσικα γραφτηκαν σαν ενα.
Ξερει κανεις πως μπορω να τα χωρισω;

πρέπει ? ISO? Οχι ....δεν νομίζω....Ρίξε μια ματιά εδώ..: http://24bit.turtleside.com/

Ακριβως απο αυτο το σαιτ κατεβασα το dvd audiophile που ειναι απλουστατο (τα αλλα δεν ξερω να τα δουλευω ειπαμε ....ασχετος) και εκανα iso ενα δισκο με χωρισμενα κομματια 24/96.
Το iso ομως μετατραπηκε και γραφτηκε ολοκληρο χωρις τα κενα μεταξυ των κομματιων.
Αυτο θελω να κανω. Να χωρισω τα κομματια.

Re: Απάντηση: EΓΓΑΦΗ FLAC 24/192

Ακριβως απο αυτο το σαιτ κατεβασα το dvd audiophile που ειναι απλουστατο (τα αλλα δεν ξερω να τα δουλευω ειπαμε ....ασχετος) και εκανα iso ενα δισκο με χωρισμενα κομματια 24/96.
Το iso ομως μετατραπηκε και γραφτηκε ολοκληρο χωρις τα κενα μεταξυ των κομματιων.
Αυτο θελω να κανω. Να χωρισω τα κομματια.

Αγαπητέ φίλε για να χωρίσεις τα κομμάτια πρέπει να μπεις σε ακόμα πιο δύσκολα πεδία. Authoring , editing κτλπ. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις το DVD Audio Solo. Δινει free trial...κι άμα σου κάνει ....το αγοράζεις .

έχω υπολογιστή mac γι αυτό δεν ξέρω πόσο θα σε βοηθήσει αλλά θα σου πω:
Ανοίγω το toast it(εφαρμογή εγγραφής cd/dvd) επιλέγω την εγγραφή dvd-video και ρίχνω με drag and drop τα αρχεία flac στο ανάλογο πεδίο. το toast it προσφέρει διάφορες επιλογές *encoding ήχου. το default είναι dolby192khz. Αυτό το αλλάζω σε PCM 29/96 και καίω το δισκάκι. το κάθε τρακ εμφανίζεται σαν ξεχωριστή ταινία στο μενού, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα, το πλέιερ μου τα παίζει συνεχόμενα σαν απλό cd.