Εγγραφή από DVD σε ΗDD (LG RH-277H)

nikosal

New member
22 July 2008
14
Γεια σας

Από χτες κάνω προσπάθειες (πρώτη φορά, αρχάριος) να περάσω dvd στο σκληρό δίσκο του player που βλέπετε στον τίτλο, αλλά δεν τα έχω καταφέρει. Οι οδηγίες, αν και δεν είμαι άπειρος στα ηλεκτρονικά, με έχουν μπερδέψει... Φυσικά μπορεί να είναι καθαρή αβλεψία μου και μόνο. Πάμε λοιπόν στις απορίες μου --- θα σας ήμουν υποχρεωμένος αν βοηθούσατε να... ξεστραβωθώ.

α) υποτίθεται ότι υπάρχει οδηγία για εγγραφή την ώρα που βλέπεις μια ταινία από το dvd. Πατάς απλά dubbing, η αναπαραγωγή σταματά, πηγαίνει στην αρχή του dvd και γράφει στο σκληρό δίσκο σε πραγματικό χρόνο. Αυτό τουλάχιστον κατάλαβα ότι λένε οι οδηγίες.
Τι γίνεται πραγματικά: Όταν πατήσεις dubbing πράγματι σταματά η αναπαραγωγή, βλέπεις για ένα δύο λεπτά την εισαγωγή του dvd (δηλ. κεφάλαια, υπότιτλοι κλπ.) και αυτά και μόνο γράφονται. Όχι όμως η ταινία.

β) υποτίθεται ότι υπάρχει και οδηγία για εγγραφή στο σκληρό χωρίς αναπαραγωγή (και υποτίθεται, πιο γρήγορα από "πραγματικό χρόνο").
Τι γίνεται πραγματικά: Τίποτα! Με το menu/list ή όποιο άλλο κουμπί, δεν μπορώ να δω τα κεφάλαια του dvd και να πατήσω εγγραφή. Με το κουμπί menu/list βλέπω τα κεφάλαια που τυχόν έχουν γραφεί στο σκληρό, και μόνο.

γ) το σημείο αυτό είναι μια γενικότερη απορία μου, που την είχα πριν αγοράσω καν το player: Αν αντιγράψουμε ένα dvd σε σκληρό, πώς αντιγράφουμε και τους subtitles που επιθυμούμε; (πχ. αγγλικούς και ελληνικούς). Γίνεται αυτό αυτόματα;

Μήπως κανείς;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

μήπως όμως παίζει κάτι με την προστασία από αντιγραφή που έχουν τα DVD? μήπως πρέπει να ενεργοποιήσεις πρώτα (google search) στο LG σου το macromedia και region free mode?

Κάτι τέτοιο είχα κάνει στο δικό μου LG-188SH... αλλά έχω 2-3 χρόνια να αντιγράψω DVD οπότε και δεν θυμάμαι λεπτομέριες...