Εγγραφή απο τηλεοπτικα κανάλια

iordanis1970

New member
30 September 2008
26
Ήθελα ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος πως μπορεί να γίνει εγγραφη τηλεοπτικού προγραμματος απο τηλεοραση 4k που στη θύρα usb δεν δεχεται σκληρό δίσκο για εγγραφη παραμονο για αναπαραγωγή ταινιών η τραγουδιών.

Αν δεν δεχεται σκληρο δισκο,προφανως και δεν υποστηριζει εγγραφη.Καποιες μαρκες π.χ. samsung ,στα καινουρια μοντελα εχουν καταργησει (βλακωδως κατα την γνωμη μου)την δυνατοτητα εγγραφης.Περσι που ηθελα να παρω καινουρια τηλεοραση ενω ετοιμαζομουν να παρω samsung,ευτυχως το παρατηρησα στα τεχνικα χαρακτηριστικα και τελικα πηρα sony.Τι μαρκα και τι μοντελο ειναι η τηλεοραση?

Αν δεν δεχεται σκληρο δισκο,προφανως και δεν υποστηριζει εγγραφη.Καποιες μαρκες π.χ. samsung ,στα καινουρια μοντελα εχουν καταργησει (βλακωδως κατα την γνωμη μου)την δυνατοτητα εγγραφης.Περσι που ηθελα να παρω καινουρια τηλεοραση ενω ετοιμαζομουν να παρω samsung,ευτυχως το παρατηρησα στα τεχνικα χαρακτηριστικα και τελικα πηρα sony.Τι μαρκα και τι μοντελο ειναι η τηλεοραση?
Ακριβώς, βλακωδώς ισχυρές και ακριβές τηλεοράσεις που παίζουν άνετα 4K Dolby Vision/Atmos και έχουν την δυνατότητα να γράφουν, δεν την έχουν βάλει, πχ η δικιά μου
δεν το υποστηρίζει, "Εγγραφή PVR Όχι"

Έχω Hauppauge dual USB tuner για να γράφω από PC πιο σωστά και αξιόπιστα
αλλά δεν μου άρεσε που δεν έχει την δυνατότητα χωρίς να υπάρχει τεχνικός λόγος

• Wow
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
Η Τηλεόραση ειναι LG 55 αρα και συγκεκριμενα το.μοντελο 55QNED80T6A.
Τηλεφωνησα στην υποστηριξη της LG μου είπαν ότι δεν εχει αυτη την δυνατότητα.
Υπάρχει νόμος στην ελλαδα που απαγορεύει την εγγραφη τηλεοπτικου προγραμματος ;
Η digea ειχε διαφημισει οτι με τον ερχομο της στις δυνατότητες της θα ειναι η εγγραφη τηλεοπτικού προγραμματος. Μέσω του ηλεκτρονικού οδηγού διάλεγες πρόγραμμα και εμφανιζε επιλογή εγγραφής.
Μάλλον το έχουν απενεργοποιησει απο τις δυνατότητες των καναλιών.Παντως τηλεοραση LG του 2012 εχει στο χειριστήριο κόκκινο πλήκτρο rec και πρέπει να κάνει εγγραφη σε usb.

Πιθανά έχει καταργηθεί το PVR από τις TV, γιατί με τους παρόχους ψηφιακού σήματος μπορείς να δεις/ξαναδείς αυτό που επιθυμείς (για περιορισμένο χρονικό διάστημα έστω). Ή για να μην γίνεται εγγραφή από τα συνδρομητικά.
Εξάλλου την εγγραφή σε TV, μόνο στην ίδια μπορούσες να την δεις.
Ίσως εγγραφή με εξωτερικό δέκτη να έπαιζε παντού.

Μπα δεν είναι νομικό θέμα, πχ μοντέλο 2025 με PVR

Μπορεί να τα γράφει λάθος.
Εδώ η 55"άρα και δεν αναφέρει PVR (μόνο USB media player), ούτε στο site της TCL βρήκα να λέει κάτι για PVR

Πάντως στο SKROUTZ αναζήτηση ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ PVR βγάζει μόνο 4, στο BESTPRICE καμία.

• Like
Reactions: Hacker?pcs
Στο skroutz πολλες φορες υπαρχουν λαθη στα τεχνικα χαρακτηριστικα.Π.χ. στην δικη μου sony,στο skroutz γραφει οτι δεν υποστηριζει εγγραφη PVR ουτε HBBtv,ενω στην πραγματικοτητα τα υποστηριζει και τα 2 κανονικα.Η μονη αξιοπιστη πηγη ειναι τα επισημα sites των κατασκευαστων.

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
Στη δική μου, Panasonic TX-55GZ950B, προγραμματίζεται εγγραφή για όλα τα κανάλια αλλά δεν μου δίνει τη δυνατότητα να γράψω από το NETFLIX ούτε καν από το ERTFLIX που είναι και ελεύθερο. Βέβαια η τηλεόραση έχει κλείσει πενταετία.
Άραγε όντως έτσι είναι για όλα τα καινούρια μοντέλα;

Καμια τηλεοραση δεν δινει δυνατοτητας εγγραφης απο πλατφορμες streaming ή διαδικτυακα καναλια.Η λειτουργεια εγγραφης αφορα αποκλειστικα και μονο καναλια που λαμβανονται μεσω κεραιας,ειτε επιγεια ειτε δορυφορικα

Πιθανά έχει καταργηθεί το PVR από τις TV, γιατί με τους παρόχους ψηφιακού σήματος μπορείς να δεις/ξαναδείς αυτό που επιθυμείς (για περιορισμένο χρονικό διάστημα έστω). Ή για να μην γίνεται εγγραφή από τα συνδρομητικά.
Εξάλλου την εγγραφή σε TV, μόνο στην ίδια μπορούσες να την δεις.

Καμιά τηλεόραση δεν μπορεί να κάνει εγγραφή από συνδρομητικά κανάλια. Ακόμα και αν η τηλεόραση έχει υποδοχή CI/CI+ και ακόμα και αν η συνδρομητική υπηρεσία σου δώσει μοντούλα CI/CI+ συμβατή με τηλεοράσεις (δηλαδή μοντούλα που δεν είναι παντρεμένη με συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή της συνδρομητικής υπηρεσίας) η τηλεόραση θα παίξει αλλά θα αρνηθεί να γράψει. Το να μην επιτρέπουν εγγραφές κρυπτογραφημένου περιεχομένου είναι όρος που υπογράφουν οι κατασκευαστές τηλεοράσεων για να αποκτήσουν αδειοδοτημένη (licensed) προσβαση στον αλγόριθμο αποκρυπτογράφησης. Το ίδιο συμβαίνει και με τα DVD recorders, έχω ένα DVD recorder με σκληρό δίσκο που μπορεί να κάνει 1:1 αντίγραφα DVD αλλά φυσικά στα εμπορικά (δηλαδή κρυπτογραφημένα) DVD αρνείται να το κάνει, μόνο παίζει.

Εμένα περισσότερο μου φαίνεται για κίνηση μείωσης κόστους (κυρίως του κόστους ανάπτυξης λογισμικού), στη λογική του "όλοι streaming βλέπουν τώρα". Με την ίδια λογική αφαιρέθηκε το ραδιόφωνο FM από τα smartphones (χρόνια πριν γίνει η αφαίρεση του headphone jack), στη λογική του "όλοι spotify και τα λοιπά ακούνε τώρα". Δεν θα με εξέπλητε αν οι μελλοντικές τηλεόρασεις δεν έχουν καν δέκτη DVB-T2.

Είναι ο λόγος που θεωρώ ότι οι παλιές τηλεοράσεις είναι καλύτερες, άνετα θα έδινα €800 για μια καλοδιατηρημένη LG OLED από την τελευταία χρονιά που είχαν 3D (σημ: με τη λέξη "καλοδιατηρημένη" εννοώ χωρίς ορατό burn-in) ακριβώς επειδή έχει λειτουργίες που αφαιρέθηκαν από τα επόμενα μοντέλα επειδή "δεν τις χρειάζεται ο κόσμος πια".

Οι περισσότεροι "no name" δέκτες γράφουν σε αρχείο .ts κομματιασμένο σε κομμάτια του 1GB, που ειναι ο,τι καλύτερο μπορείς να ελπίζεις (ιδανικά θα ήταν αρχείο mp4 κομματιασμένο σε 4GB στο FAT32 και καθόλου κομματιασμένο σε NTFS, αλλά αυτό δεν το έχω δει πουθενά).

Εϊναι ο λόγος που κρατάω έναν Edision Ping T2/C στο κουτί του σχεδόν καινούριο παρόλο που δεν τον χρησιμοποιώ (χρησιμοποιώ έναν MeCool KT1), ακριβώς επειδή έχει δέκτη DVB-T2, συμβατότητα με HEVC, και κάνει εγγραφή σε .ts σε κομμάτια του 1GB (ο MeCool KT1 τα κομματιάζει σε 100MB).