Εγγραφή αρχείων υψηλής ανάλυσης σε CD

Aurum

Established Member
8 April 2013
242
Όπως λεει και ο τίτλος, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να γράψουμε αρχεία υψηλότερης ανάλυσης σε CD; Φυσικά θα υπάρξουν απώλειες λόγω μετατροπής σε 16/44,1 αλλά ποιος είναι ο πιο ποιοτικός τρόπος μετατροπής;

χμ θέλει δοκιμή ίσως
ο ένας τρόπος ανοίγουμε το αρχείο στο audacity και το κάνουμε export σε 16bit
ο άλλος τρόπος το "ρίχνουμε" απευθείας στο cdburnerxp για να το γράψει

ίσως βρούμε , ίσως δεν βρούμε διαφορές , εγώ που έχω γράψει audio cd με τον δεύτερο τρόπο ( λόγο οικονομίας χρόνου ) δεν παρατήρησα κάτι

υπάρχει και η δωρεάν έκδοση του audiogate ... κάνει καλή δουλειά, ενώ εάν έχεις sacd player τελευταίας γενιάς της Sony, μπορείς να γράψεις τα χαι-ρες αρχεία σου σαν sacd χρησιμοποιώντας ένα άδειο dvd-r ... παίζουν όμως σαν sacd μόνον στα Sony που προανέφερα ...

Κατά τη μετατροπή αρχείων υψηλής ανάλυσης σε χαμηλότερης 16/44,1 απαιτείται εφαρμογή dithering σε όλες τις περιπτώσεις.

Από αυτά που αναφέρονται πιο πάνω μόνο η Audiogate έχει όλες τις προδιαγραφές.
Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιούμε την Audiogate για να κάνουμε τις μετατροπές των αρχείων υψηλής ανάλυσης σε χαμηλότερης εφαρμόζοντας dithering (προτιμήστε τον αλγόριθμο Aqua, αφού πρόκειται για τελικό) και κατόπιν καίμε τα CD με κάποιο από τα προγράμματα που είναι ειδικευμένα γι' αυτή τη δουλειά (Nero, Cdburner κλπ).

Korg Audiogate και ξερό ψωμί.. Ευκολία και αποτελεσματικότητα 100% Το Aqua Dithering περνάει στο CD το 90% των αυθεντικών DSD αρχείων που έχω γράψει απο τα βινύλια μου.