Εγγραφή Blue-ray, οδηγίες

focusfilm

New member
geia sas paidia...

eimai kainourios k thelw na sas rwtisw kati se oti afora tin dimiourgia blue ray disc.

exw tin canon xh-a1,asxoloumai epaggelmatika me gamous,eimai fwtografos.

to thema mou einai ti akrivws xreiazomai gia tin metafora epeksergasia k eksagwgi se blue ray disc..

dld...ti mixanima,poio programma(egw exw to avid liquid 7.2) alla kai to pinnacle to studio 14 ultimate.

episis,ti firewire xreiazomai gia ti megisti poiotita sto capturing,k einai aparaititi ksexwristi karta video?

diafwtiste me ligo giati exw mperdeutei...

euxaristw

Re: eggrafi blue ray_odigies

Αν έχεις την καλωσύνη, γράψε στα Ελληνικά, ωστε να είσαι και σύννομος με τους κανόνες του forum...

Απάντηση: eggrafi blue ray_odigies

Γειά σας, είμαι καινούργιος και συγνώμη για τους λατινικούς χαρακτήρες. Θα ήθελα να μάθω για επεξεργασία εικόνας σε blue ray. Δηλαδή τι μηχάνημα να φτιάξω και με τι πρόγγραμα. Εγώ δουλεύω το Avid liguid 7.2 σε ένα 4πήρινο pc.. Έχω την κάμερα της canon την XH A1 HD 1080i. Θα ήθελα άν είναι δυνατόν να μου προτείνετε ένα πρόγραμμα κοντά στην φιλοσοφία του liguid. Ευχαριστώ.

To Cyberlink PowerDirector 8.0 είναι ένα δυνατό και πλήρες πρόγραμμα με πλήθος επιλογών, εφφέ και δυνατότητες επεξεργασίας.

Βασίλη ΟΚ ευχαριστώ. Ποιά είναι τα μινιμουμ χαρακτηρισικά ενός PC για το πρόγραμμα αυτό και πόση ώρα χρειάζεται για τα REDERING ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΗ blue ray DVD -με θεμα μιάς ώρας;

Όσο ποιο καλο συστημα εχεις τοσο ποιο γρηγορα θα κανεις τη δουλεια σου, τετραπυρηνο σιγουρα, 64 windows ή mac, 4 giga ram το λιγοτερο και την καλύτερη καρτα γραφικων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θέλει 11 λεπτά για το rendering και κάτι λιγότερο για την εγγραφή σε dvd μιας ώρας με το σύστημα που ανέφερε ο φίλος konandrio.
Πολύ καλός χρόνος ΙΜΗΟ

Βασίλη ΟΚ ευχαριστώ. Ποιά είναι τα μινιμουμ χαρακτηρισικά ενός PC για το πρόγραμμα αυτό και πόση ώρα χρειάζεται για τα REDERING ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΗ blue ray DVD -με θεμα μιάς ώρας;

Blu ray ή DVD,γιατί έχει διαφορά,στην πρώτη περίπτωση γράφεις 25-50 gb και στην δεύτερη 4,7.

OK, για τον Ανδρέα. Πόση ώρα για blue-ray μιας ώρας και πόση ώρα για dvd μιας ώρας.

Για τον φίλο Konandrio: Καλύτερη κάρτα από μια 9600; Τι windows θέλουμε; pro η 7;

Για τον Βασίλη: Τα Rendering δουλεύουν ώς back round καθώς δουλεύουμε το πρόγραμμα; και τα εφφε είναι real time;.
Και μια απορία. Γιατί είναι τόσο φθηνό; δηλ. αυτό κοστίζει μόνο 80-90 , τόσο το βρήκα στο e-shop, ενώ το liguid, το avid ή της premier το 14, κοστίζουν από 800 έως και 1.100
Και τέλος, με τι τρόπο θα κάνω capture για blue ray; Με το κλασικό 1394 IEEE; Μήπως θα χρειαστώ και κάποια κάρτα video; και άν ναι ποιά μου προτείνεις;
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους.

Κοιτα από ότι κατάλαβα τραβάς HDV 1080i. Το capturing που κάνεις έχει ακριβώς τις ίδιες απαιτήσεις που έχει και το miniDV μιας και το bandwidth είναι ακριβώς το ίδιο (25Mbps). Μια απλή firewire θύρα είναι αρκετή. Ο χρόνος που σου παίρνει το capture είναι ο χρόνος του υλικού σου. Καλό προγραμματάκι για capture είναι το HDVSplit, το οποίο και αναγνωρίζει τα clips και στα ξεχωρίζει μόνο του, κάτι που απουσιάζει από το capture του premiere CS3 ακόμα και στην production suite. Είναι πανάλαφρο και free. Για μοντάζ, μπορείς να πάρεις κάποια elements έκδοση του premiere που να υποστηρίζει native HDV. Αυτό πρακτικά θα σημαίνει ότι θα εισάγεις το υλικό με γρήγορο ή και ακαριαίο conforming στην timeline σου, και θα βλέπεις τα effects και τα transitions σου χωρίς να χρειάζεσαι rendering. Επίσης κρατάει το απλό αλλά και λειτουργικό interface του premiere. Το render μη σε απασχολεί, μιας και μπορεις να το βάλεις να γίνεται σε ώρες που δεν εργάζεσαι (νύχτες, μεσημέρια ΣΚ κλπ) αφού στα premiere υπάρχει υποστήριξη render que για να rendάρεις περισσότερες από μια δουλειές. Ήδη από την CS3 έκδοση του premiere υπάρχουν έτοιμα presets για να βγάλεις το output σε blue ray.