Εγγραφή ήχου με δυνατότητα IP μετάδοσης - streaming

antonisper

New member
26 November 2007
7
Είμαι κανούργιος στο φόρουμ και βέβαια αυτό είναι το πρώτο μήνυμα. Έφτασα μέχρι εδώ, αναζητώντας κάποια τυπική συσκευή εγγραφής ήχου με δυνατότητα IP μετάδοσης.

Γνωρίζει κάποιος από σας να με ενημερώσει σχετικά με το θέμα ;

Σε αυτό το σημείο θα προσπαθήσω με τη σειρά μου να συμβάλλω ώς προς την ip διεύθυνση των ιντερνετικών σταθμών που συνάντησα σε αυτό το θέμα.

Το να βρεθεί η ip διεύθυνση ενός τέτοιου σταθμού είναι εύκολη υπόθεση. Προσωπικά προτείνω το πιο κάτω.

Από τον ie ή από firefox πατήστε επάνω στον internet player (όχι όμως στο object) δεξι κλικ και από το μενού διαλέξτε "view page source".

Αμέσως θα δείτε σε html τον κώδικα. Από αυτόν αντιγράψτε το dns του σταθμού και μόνο (http://.........:8nnn).

Από το menu έναρξη κάνετε εκτέλεση.

Γράφετε cdm ή command

Από το παράθυρο (στυλ dos) γράφετε ping (και το dns του σταθμού που μόλις πρίν είχατε αντιγράψει), χωρίς την πόρτα όμως.

Έτσι θα έχετε την ip του σταθμού που ζητάτε.

Συνήθως οι σταθμοί χρησιμοποιούν μια πόρτα (8000). Έτσι τέλος θα ε´χετε μια ip της μορφής nnn.nnn.nnn.nnn:8000

Ελπίζω να είναι αυτό που ζητάτε.

Last edited:
Re: internet radio

Αντώνη, καλώς ηρθες στο φόρουμ.
Σ ευχαριστούμε για την ενημέρωση σχετικά με την εύρεση της IP (αν και δεν λύνει το πρόβλημα στον denon, αφού έχω βαλει πολλές φορές σίγουρα σωστή ip. Ο ενισχυτής απλά δεν παίζει όσα ραδιο παίζουν σε wmp).
Σχετικά με το ερώτημά σου....ήθελα να το ρωτήσω κι εγώ κάποτε, ελπίζω να απαντηθεί, ίσως όμως καλύτερα να το εβαζες ξεχωριστά με σαφή τιτλο γιατι μπορει να μην μπουν έδώ άτομα που ξερουν ίσως την απάντηση...

Αντώνη, καλώς ηρθες στο φόρουμ.
Σ ευχαριστούμε για την ενημέρωση σχετικά με την εύρεση της IP (αν και δεν λύνει το πρόβλημα στον denon, αφού έχω βαλει πολλές φορές σίγουρα σωστή ip. Ο ενισχυτής απλά δεν παίζει όσα ραδιο παίζουν σε wmp).
Σχετικά με το ερώτημά σου....ήθελα να το ρωτήσω κι εγώ κάποτε, ελπίζω να απαντηθεί, ίσως όμως καλύτερα να το εβαζες ξεχωριστά με σαφή τιτλο γιατι μπορει να μην μπουν έδώ άτομα που ξερουν ίσως την απάντηση...

Αγαπητέ Voreie, η αναζήτηση μου είναι αρκετά πολύπλοκη και έχει σχέση με την εκπομπή περισσότερο παρά με την λήψη. Όσο αφορά για τους ιντερνετικούς ραδιοφωνικούς δέκτες δεν γνωρίζω πολλά πράγματα πλην όμως θα το ψάξω ώστε αν μπορώ να βοηθήσω (ενδεχόμενα να μπορώ να συμβάλλω μόνο από την πλευρά της εκπομπής).

Έτσι, δεν μπορώ να γνωρίζω κατά πόσο μπορεί να είναι χρήσιμο αυτό που θα πω, αλλά θα κοιτάξω να εκπέμψω ιντερνετικά μέχρι τις 24:00 σημερα ώστε να διαπιστωθεί αν το denon έχει κάποιο κενό προτύπου (μεταξύ asx και pls ίσως)

Για αυτό τον λόγο θα βγάλω μουσική στην ip 79.166.99.141:8000
(η ip είναι στην πράξη localhost και γι αυτό τον λόγο δεν μπορώ να την κρατήσω περισσότερο) για καθαρά δοκιμαστικούς λόγους.

Αν έχετε κάποιο αποτέλεσμα αρνητικό ή θετικό ενημερώστε με.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.

OK, μετά τις 20.30 που θα πάω σπίτι θα βαλω την ip σου στα αγαπημένα του denon και θα σου πω εδώ αν ακούγεσαι. Παντως αυτό που λες μαλλον συμβαίνει, κενό προτύπου...

OK, μετά τις 20.30 που θα πάω σπίτι θα βαλω την ip σου στα αγαπημένα του denon και θα σου πω εδώ αν ακούγεσαι. Παντως αυτό που λες μαλλον συμβαίνει, κενό προτύπου...

είσαι OTENET [85.72.xxx.xxx] ;

Ναι ...αυτός ειμαι, με τσάκωσες!
Πριν λιγο άκουσα το ραδιόφωνό σου κανονικά στον ενισχυτή, αλλά τωρα πρεπει να βγω. Ειχες ενα ωραιο παλιο τραγουδάκι των ΑΒΒΑ!
Σε τι πρότυπο μετέδιδες;

Ναι ...αυτός ειμαι, με τσάκωσες!
Πριν λιγο άκουσα το ραδιόφωνό σου κανονικά στον ενισχυτή, αλλά τωρα πρεπει να βγω. Ειχες ενα ωραιο παλιο τραγουδάκι των ΑΒΒΑ!
Σε τι πρότυπο μετέδιδες;

pls προς το παρόν. νομίζω πως μπορούμε να βρούμε τη λύση και για τα asx.

οκ καληνύχτα, σ άυτές τις 2 ώρες, έχω αναγκαστεί να κάνω ban αρκετούς rippers αμερικάνικους. Κατα τα άλλα κυνηγάνε την ελληνική πειρατεία...

Επανήλθα.
Αν πάντως αύριο μπορούσες να κάνεις το ίδιο αλλά μεταδίδοντας σε window media player, θα ...διαπιστώσω άλλη μιά φορά ότι δεν παίζει!
Ελπίζω να απαντήσει κανείς και στο ερώτημά σου!

Επανήλθα.
Αν πάντως αύριο μπορούσες να κάνεις το ίδιο αλλά μεταδίδοντας σε window media player, θα ...διαπιστώσω άλλη μιά φορά ότι δεν παίζει!
Ελπίζω να απαντήσει κανείς και στο ερώτημά σου!

Winamp. με decoder όπως σου έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα και Southcast server. Το αν είναι σε windows media player ή σε winamp ή σε realplayer, αυτό δεν έχει να κάνει με την εκπομπή τόσο όσο με το στήσιμο του client player.
παράδειγμα script που αναφέρεται σε wmp:

<object id="MediaPlayer1" width=282 height=231 classid="CLSID:22d6f312-b0f6-11d0-94ab-0080c74c7e95" codebase="http://activex.microsoft.com/activex/controls/mplayer/en/nsmp2inf.cab#Version=5,1,52,701"
standby="Loading Microsoft® Windows® Media Player components..." type="application/x-oleobject" align="middle">
<param name="FileName" value="http://ip:port" ref>
<param name="SendPlayStateChangeEvents" VALUE="True">
<param name="captioningID" value="1">
<param name="uiMode" value="full">
<param name="InvokeURLs" value="true">
<param name="URL" value="http://ip:port">
<param name="ShowStatusBar" value="True">
<param name="DefaultFrame" value="mainFrame">
<param name="ShowDisplay" value="-1">
<param name="ShowCaptionig" value="-1">
<param name="ShowTracker" value="-1">
<embed src="http://ip:port" type="application/x-mplayer2" pluginspage = "http://www.microsoft.com/Windows/MediaPlayer/"
align="middle" width=270 height=129 defaultframe="rightFrame" showstatusbar=true></embed>
<!-- End Windows Media Player - Friendly HTML code -->

Ανάλογο script υπάρχει και για τον realplayer.

Για τη μετάδοση πληροφοριών album, artist, title κλπ. για το μεν wmp απαιτείται αρχείο playlist με προέκταση asx ενώ το winamp απαιτεί playlist pls.

Για να μην σου δουλεύει λοιπόν το denon (με κάθε επιφύλαξη) πρέπει να είναι σφάλμα των σταθμών που εκπέμπουν και το denon δεν μπορεί να "καταπιεί" τις πληροφορίες τραγουδιών.

Αυτά γνωρίζω αγαπητέ "voreie".

OK, σ ευχαριστω! Το θεμα ειναι ότι ρωτήσαμε και κατόχους αλλων ιντερνετικών ενισχυτών (Yamaha) αν σ αυτούς παιζουν τα ραδιόφωνα που εκπέμπουν σε wmp και....δεν υπήρξε απάντηση, προφανώς ελάχιστοι ασχολούνται με αυτό το θέμα!