Εγγραφή καναλιών στο PC--Τα φώτα σας παρακαλώ

taxmar

New member
11 November 2007
8
Καλησπερίζω και πάλι την παρέα... Διαβάζοντας αρκετά forum, γνώμες, σκέψεις και συμβουλές αποφάσισα να επυθυνθώ σε εσάς με ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα γι'αυτό και θα σας παρακαλέσω να μην ξεφύγουμε από το θέμα και εγώ θα είμαι όσο πιό πολύ συγκεκριμένος μπορώ για να βρώ άμεση, γρήγορη, φθηνή και ουσιαστική λύση στο πρόβλημά μου. (ίσως είναι λίγο μεγάλο το κείμενο αλλά αυτοί που ξέρουν και μπορούν να βοηθήσουν, ελπίζω να το διαβάσουν...)

Λοιπόν.. Είμαι συνδρομητής ΝΟVA και έχω τον default αποκωδικοποιητή που δίνει η εταιρία και βρίσκεται στο καθιστικό. Θέλω "με κάποιον τρόπο" (εδώ είναι το θέμα) να βλέπω στο PC ότι μπορώ να βλέπω και στη τηλεόραση και παράλληλα να γράφω προγράμματα-αγώνες στον σκληρό μου δίσκο. Ο δορυφορικός μου εξοπλισμός δεν γνωρίζω τι χαρακτηριστικά έχει (είναι ο default της NOVA). Το μόνο που θέλω είναι να γράφω, για παράδειγμα SupeSport, στον υπολογιστή μου. Αξίζει να σημειωθεί πως η απόσταση του αποκωδικοποιητή με τον Υπολογιστή είναι περίπου 10 μέτρα....

Ακούω συγκεκριμένες και άρτια τεκμηριωμένες προτάσεις-συμβουλές-γνώμες και προπάντων, ΛΥΣΕΙΣ...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Το θέμα μεταφέρθηκε στη σωστή του κατηγορία φίλε taxmar -bye-

Καταρχήν για να μπορείς να γράφεις στον υπολογιστή σου, πρέπει να αγοράσεις μια κάρτα video, όπως είναι αυτή της Pinnacle ή άλλων εταιριών. Μετά πολύ εύκολα μπορείς μέσω ενός καλωδίου composite 10m, να συνδέσεις τον αποκωδικοποιητή της Nova με την κάρτα βίντεο και να κάνεις τις εγγραφές σου κανονικά στο PC σου.

Καταρχήν δεν μπορείς να βλέπεις άλλο κανάλι και να γράφεις άλλο κανάλι ... ότι βλέπεις στον αποκωδικοποιητή , θα βλέπεις και στο pc ...

Δεύτερον υπάρχουν αρκετές απώλειες στα καλώδια , άρα πολλά λεφτά για καλώδια και όχι καλό αποτέλεσμα ...

Λεφτά και στο pc , εκτός εαν έχεις κάποιο all in της ATI με είσοδο video ...

Επίσης πολλές συσκεύες εν λειτουργία ...

Εγώ το μετάνιωσα που έκανα κάτι παρόμοιο και τώρα έχω βάλει στο πρόγραμμα αγορά PVR δέκτη ...

Σκέφτομαι να πάρω τα ασύρματα πραγματάκια (δεν ξέρω πως λέγονται, αν ξέρει κανείς) όπου βάζοντας ένα δίπλα στον αποκωδικοποιητή με RCA και ένα δίπλα στο PC με RCA στην κάρτα TV, θα παίρνω σήμα...

Τα καλώδια είναι καλύτερα από αυτά ...

Πάντως σου λέω να το ψανασκεφτείς ... Προτίμησε ένα PVR με ethernet , ώστε μετά εαν θες να μεταφέρεις κάτι στο pc , να είναι εύκολη δουλειά ( και με USB γίνεται )