ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ DM800-ΕΝΑ GUIDE ΠΑΙΔΙΑ?

george k.

Senior Member
14 April 2008
379
Καλημέρα σε όλους. Όντας άσχετος από τον τρόπο που λειτουργεί ο dm800 ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος, που μπορεί να με κατευθύνει στο σετάρισμα του dm με το δίκτυο μου ή με εξωτερικό σκληρό. Εσωτερικό δε θα ήθελα να βάλω και να επιβαρύνω και άλλο το μηχάνημα. Ίσως η απάντηση να υπάρχει στο thread του dm800 , αλλά πραγματικά το θέμα έχει γίνει τεράστιο για να ανιχνεύσω κάτι.
Στον dm500 χρησιμοποιούσα το ngrab, εδώ υπάρχει τέτοια επιλογή;
Πληροφοριακά τον dm800 τον έχω συνδέσει ενσύρματα με το router μου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μπορείς να βαλεις εξωτερικό σκληρό e-sata όπως έβαλα κι εγώ και μετα τα πραγματα ειναι πολύ απλά, πατάς το κοκκινο μπουτόν και μετα οκ για εγγραφή και γραφεις, και παλι το κοκκινο μπουτον και στοπ για να σταματήσεις. Εννοείται πως μετα με ftp βλέπεις τα περιεχόμενα του δίσκου σου και τα μεταφερεις στο πισι (ειναι στον φακελλο hdd/movies)

συνεδεσα χτες σε ενος φιλου εναν 500αρη με usb..ενω τα εκανα ολα απο το μενου,αρχικοποιηση καπως ετσι το λεγε..και τον βρισκει..γραφει αλλα μολις πας να δεις κολλαει τελειως..χαλια..δεν γινεται να δεις..με pli image..

Παιδια απο οτι καταλαβα μονο με δισκο γινεται δουλεια

{Στο κατω κατω εγω ημουν που ανοιξα το θεμα με το φλασακι}

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αυτό που είχα κατα νού είναι η απευθείας εγγραφή στο pc μου μέσω δικτύου. Διάβασα κάποια πράγματα στο topic του dm800, αλλά ένα guide (ειδικά για όσους δουλεύουν το gemini-πλειονότητα) ίσως βοηθούσε. Όπως και να έχει θα κάνω μια προσπάθεια εντός του διημέρου...

Ωραία τα κατάφερα! Τώρα έχω το ακόλουθω πρόβλημα. Γράφω δοκιμαστικά από sky sports hd3. Για 2 λεπτά μου έγραψε ένα αρχείο 142 mb. Anyway, δοκίμασα να το δω με vlc τζίφος, δοκίμασα με kmplayer και τα βλέπω καρέ καρέ χωρίς να υπάρχει ροή στην εικόνα. Φταίει το δίκτυο, φταίνε τα codecs, φταίει κάτι άλλο;

Πολύ πιθανό να χρειάζεσαι codecs. Εγώ χρησιμοποιώ το klite mega codec pack που βάζει ότι χριάζεσαι για video και έχει και classic media player που τον θεωρώ πολύ καλό player. Αν δεν είναι θέμα codec μπορεί να είναι θέμα κάρτας γραφικών ή υπολογίστικής ισχυος (επεξργαστής)

Φιλε ειναι σιγουρα θεμα επεξεργαστη γιατι και γω που χω εναν p4 ολο κολλαει

παντως για codecs καλλο ειναι και το power dvd το καινουργειο!!

Λοιπόν το μηχάνημα είναι αρκετά δυνατό (core 2 duo), οπότε απο εκεί δεν υπάρχει θέμα. Επειδή έχω εγκαταστήσει κάθε λογής codec, έκανα το εξής:
Απεγκατέστησα όλα τα codecs που είχα και κατέβασα μόνο το τελευταίο ffdshow. Τώρα παίζουν όλα άψογα, αλλά μόνο με kmplayer!

Ωραία τα κατάφερα! Τώρα έχω το ακόλουθω πρόβλημα. Γράφω δοκιμαστικά από sky sports hd3. Για 2 λεπτά μου έγραψε ένα αρχείο 142 mb. Anyway, δοκίμασα να το δω με vlc τζίφος, δοκίμασα με kmplayer και τα βλέπω καρέ καρέ χωρίς να υπάρχει ροή στην εικόνα. Φταίει το δίκτυο, φταίνε τα codecs, φταίει κάτι άλλο;

Εγω όλες τις εγγραφές τις βλέπω χωρίς πρόβλημα με power dvd
To vlc μου δειχνει κανονικά τις sd εγγραφές, αλλά μου κάνει παγώματα στις hd (συνεπώς...λογικό που κάνει και σε σένα...)

Ο vic ειναι ο καλυτερος πολυπεχτης παιζει τα παντα αλλα για HD μονο Power dvd

Λοιπόν το μηχάνημα είναι αρκετά δυνατό (core 2 duo), οπότε απο εκεί δεν υπάρχει θέμα. Επειδή έχω εγκαταστήσει κάθε λογής codec, έκανα το εξής:
Απεγκατέστησα όλα τα codecs που είχα και κατέβασα μόνο το τελευταίο ffdshow. Τώρα παίζουν όλα άψογα, αλλά μόνο με kmplayer!

Να χρησιμοποιείται τον MEDIA PLAYER CLASSSIC HOME CINEMA 1.1.0.0 όμως.
Επίσης από το www.codecs.com καταβάζετε το πακετάκι CODEDS8.3b και το εγκαθειστάτε.

Θα δείτε τρομερή διαφορά σε σχέση με το VLC.
Σε pentium 4, 3GHZ (πενταετίας PC δηλαδή) τα 720 τα παίζει άψογα ενώ τα 1080p τα παλεύει. Το VLC στα 1080p έκανε τις ταινείες PHOTO, καρέ καρέ.

Κατέβασα την τελευταία version του vlc και λύθηκε το θέμα. Κατά την εμπειρία μου vlc,kmplayer και media classic είναι οι κορυφαίοι players.

Εγώ κατέβασα και vlc και klitecodec pack και το mediaplayer...δεν μπορεί να παίξει στον υπολογιστή μου με τίποτα. Ενώ στην αρχή με τα ίδια έπαιζε.
Στο mediaplayer βγαζει failed to render the file
Στο vlc Unable to open 'http://192.168.1.103:8001/1:0:1:13D:157C:13E:820000:0:0:0:'

καμια ιδέα?