θα περιγράψω την τελευταία και πιο χαρακτηριστική περίπτωση:
-είχα αγοράσει από την Ηλεκτρονική Αθηνών - κατάστημα Αιγαίου στην Καλαμαριά μέσω λίστας γάμου 1 πλυντήριο πιάτων της whirlpool.
μετά από 18 μήνες περίπου (μπορεί και περισσότερο) παρουσίασε ίχνη οξείδωσης (στίγματα) ο "ανοξείδωτος" κάδος στο εσωτερικό.
-τηλεφώνησα στην Ηλ. Αθηνών, και την ξέρετε τη δικαιολογία... εμείς πουλάμε δεν ξέρουμε τίποτα, πάρτε το τηλ του σέρβις
- πήρα τηλέφωνο και στείλαν τεχνικό να το δεί. Το πόρισμα ήταν ότι ΜΑΛΛΟΝ ήταν στίγματα οξείδωσης και θα δουν τί θα κάνουν.
- περνάν περίπου 10 μέρες και τους ξανα-πέρνω τηλέφωνο και μου λένε ότι τα κεντρικά είπαν ότι: Αποκλείεται να οξειδώθηκε, οπότε δεν θα κάνουν τίποτα. Τους λέω ελάτε να το ξαναδείτε, υπάρχουν περισσότερα, κλπ.
- Αντιπροτείνουν να το πάρουν για εξέταση στο εργαστήριο, όπερ και εγένετο. Μετά από κάποιες μέρες, βγαίνει το πόρισμα ότι θα αλλάξουν τον κάδο εσωτερικά.
- Παρέρχονται 2 μήνες και τίποτα. Πάω από κει φορτσάτος, τους ξεχέζω και απειλώ και εν τέλει μου λένε ότι αυτοί περιμένουν αλλά τους ενημέρωσε η "μαμά-εταιρεία" ότι δεν υπάρχει ανταλλακτικό και ούτε θα υπάρξει. Απαιτώ να μου επιστρέψουν το πλυντήριο (για να έχω τις αποδείξεις εγώ), όπερ και εγένετο.
- Την άλλη μέρα με όλη τη χαρτούρα: απόδειξη αγοράς, χαρτιά τεχνικών, παραλαβή παράδοση του σέρβις, κλπ, βουρ στην Υπηρεσιά Προστασίας Καταναλωτή της Δνσης Εμπορίου στην βασ. Ηρακλείου στη Θεσ/κη.
Τους εξέθεσα τα γεγονότα, μου έδωσαν και μία φόρμα καταγγελίας για να τα γράψω, βγάλαν και φ/α όλη τη χαρτούρα και μου είπαν θα με ειδοποιήσουν.
- όντως μετά από 10-15 μέρες με πήρε κάποιος Κος Παπαδόπουλος για κάποιες διευκρινήσεις. Του τις έδωσα του ανθρώπου. Περάσαν περίπου 2 μήνες. Με ξαναπέρνει τηλέφωνο και αφού μου λέει ο άνθρωπος τον πόνο του ότι τους έπερνε κάθε 2 μέρες τηλέφωνο και πέζαν κρυφτούλι, και αφού τους έτριξε τα δόντια και τους απείλησε μια που πέζαν μαζί του, τελικά στις επομενες 2 μέρες θα μου αντικαθιστούσαν το πλυντήριο πιάτων! και να επικοινωνήσω με το σερβις της whirlpool. το έκανα και μου είπαν σαν βρεγμένες γατούλες να συνενοηθώ με την Ηλεκτρ. αθηνών να πάρω το καινούργιο και να παραλάβουν το προβληματικό.
-Πήρα τηλ., απαίτησα να μην μου ξαναφέρουν whirlpool αλλά 1 miele και τους έδωσα τη διαφορά, και μου το παρέδωσαν την επομένη.
To τί ευχές για μακροημέρευση και ευτυχία έχει εισπράξη από εμένα και τη γυναίκα μου αυτός ο Κος Παπαδόπουλος δεν λέγεται... αλλά και το τί κατάρες η whirlpool και η Ηλεκτρονική αθηνών... επίσης δεν λέγονται...
Ελπίζω να μην κούρασα...