Εγγύηση 5 ετών για κάθε τάμπλετ! ?

Tsakalos!

Supreme Member
8 December 2009
5,346
Samos!
Πριν λιγες μερες αγορασα απο το ιντερνετικο καταστημα electroholic.gr ενα asus tablet.
Στην αρχικη σελιδα αλλα και στην σελιδα του προιοντος αναγραφουν εγγυηση 5 χρονια σε ολα τα ταμπλετ!!
Τους εστειλα λοιπον το εξης email

"Καλησπερα σας.
Παρελαβα χθες ενα asus fonepad 7.
Εχω μια ερωτηση. Η εγγυηση αναφερετε στο site σας οτι ειναι 5 χρονια , ενω η επισημη ξερω οτι ειναι 2. Πως διασφαλιζεται οτι η εγγυηση ισχυει 5 χρονια; Το τιμολογιο δε γραφει κατι πανω.. Θα ηθελα καποια εγραφη διασφαληση. Ευχαριστω! "

και η απαντηση

"ΑΠΟ: ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
Kαλημερα σας,
Eχετε 2 χρόνια εγγύηση από την asus και 3 από εμάς,δεν δίνεται κάποιο χαρτί διασφάλισης,με την απόδειξη αγοράς ισχύει η εγγύηση
Με εκτίμηση,
Τμήμα πωλήσεων.. "

και ερωτω.. αν περασουν 3 χρονια και το ταμπλετ χαλασει, πως διασφαλιζομαι οτι εχω εγγυηση? τι να παιζει αραγες?.. μακαρι να ισχυει και να αποδειχθει οτι ειναι μαγκες, αλλα πρεπει να αναφερω οτι με προβληματιζει..

Re: Εγγυηση 5 ετων για καθε ταμπλετ! ?

σε ενάμισυ χρόνο βασικά θα είναι άχρηστο γιατί θα σέρνεται μετά τις νέες εκδόσεις android.
Το πιό πιθανό είναι ότι η μπαταρία θα τα έχει παίξει. (προφανώς δεν θα καλύπεται από την εγγύηση και σίγουρα δεν θα βρίσκεις ανταλλακτικό).

Συμπέρασμα: και να χαλάσει δεν θα θες κάν να το επιδιορθώσεις.

φιλε μου τι σχεση εχει το ενα με το αλλο?. δε το πηρα για τις επιδοσεις του, αλλα για 2-3 βασικες λειτουργιες, και πιθανοτατα δε θα αναβαθμηστει ποτε (Ασε που ηδη το εβαλα αγγελια επειδη δε μας κανει λογω μεγεθους)..

Αλλα ΑΝ εχει εγγυηση γιατι να μην θελω να το επισκευασω η αν δεν επισκευαζεται να παρω πχ κατι αλλο?..

Και ξανα ρωταω, πως διασφαλιζομαι οτι εχει 5 χρονια εγγυηση?..γιατι αν δεν διασφαλιζομαι με καποιον τροπο, και γω μπορω να βγω και να πουλαω πραγματα και να λεω πχ 10 χρονια εγγυηση.. να πουλησω ενα σκασμο πραματα επειδη 10 χρονια εγγυηση ειναι πολυ δελεαστικο, να την κανω μετα και μην τον ειδατε τον Παναη...

το ότι η ισχυς εγγύησης αποδεικνύεται με την απόδειξη αγοράς για κάποιο χρονικό διάστημα ισχύει για πολλά πράγματα τέτοιας αξίας.
Εκ των πραγμάτων συνήθως τα ίδια τα πράγματα αυτά απαξιώνονται πριν καν φτάσει ο χρόνος αυτός.
Αυτό θέλω να σου πω.
Και να μην το αναβαθμίσεις εσύ, θα αναβαθμιστούν οι εφαρμογές που θα χρησιμοποιείς (κάθε εβδομάδα) τόσο που σε 6 μήνες θα είναι ουσιαστικά ασήκωτες.

Μωρε σε καταλαβαινω.. απλα αν μετα απο 2+ χρονια , τι θα με διασφαλησει οτι δε θα μου πουνε οτι επισημη εγγυηση ειναι 2 χρονια?.. δεν ειναι παροδηγητικο-παραπλανητικο αυτο? ο συλλογισμος μου ειναι λαθος?

ο συλλογισμός σου δεν είναι λάθος. Ο χρόνος που αφιερώνεις νομίζω ότι είναι πιό πολύτιμος από το όφελος κάποιας εγγύησης.

κρατάς το mail λοιπόν.

Απάντηση: Εγγυηση 5 ετων για καθε ταμπλετ! ?

Υπόψιν ότι τα mail πλέον εδώ και χρόνια θεωρούνται δικαστικώς αποδεικτικό στοιχείο. Θα μου πεις θα τρέχεις στα δικαστήρια επειδή δεν σε κάλυψε η εγγύηση σε ένα tablet;
Σαφώς και δεν αξίζει, αλλά γενικώς να το έχετε στο νου σας για άλλα σοβαρότερα θέματα.

ο συλλογισμός σου δεν είναι λάθος. Ο χρόνος που αφιερώνεις νομίζω ότι είναι πιό πολύτιμος από το όφελος κάποιας εγγύησης.

κρατάς το mail λοιπόν.

σε βλεπω λιγο large φιλε... δε εχει να κανει με το ποσο ( 130ε δε ειναι καθολου αξιοκαταφρονητο ποσο), εχει να κανει με το ηθικο μερος της υποθεσης...και γω εχω μαγαζι, και φαντασου μου κανουν καμια φορα παραπονα οτι πχ αγορασαν απο μενα ενα βερνικι (3Ευρω) για τα παπουτσια και χαλασε το σφουγγαρακι γρηγορα, και τους κοβω πχ 1ε απτο επομμενο.. τι να πεις... ισως εγω ειμαι λιγο ρομαντικος... anyway ας το χουμε κατα νου.,..

Last edited:

large?
εγώ το τάμπλετ το πήρα 39 ευρώ...

και πριν απ αυτό ακριβώς στη λήξη εγγύησης χάλασε η μπαταρία του προηγούμενου.
και εξι μήνες πριν ήταν πρακτικά άχρηστο λόγω αναβαθμίσεων.

τώρα εσύ....πράξε αλλιώς.

καλα στα 39 ε δε συμφερι και καθαρα λογω μεταφορικων..πηγαινε ελα ακομα και να στ αλλαξουνε θες κανα 20αρικο..δε το συζηταμε...

Απάντηση: Εγγυηση 5 ετων για καθε ταμπλετ! ?

Πάρα πολλές εταιρίες δίνουν επέκταση εγγύησης. Αλλά είναι έξτρα, πληρώνεται έξτρα (σαν να λέμε ενός τύπου ασφαλιστικό πρόγραμμα), και έχει έξτρα χαρτί (απόδειξη ας πούμε) για να ξεχωρίζει από την κανονική εγγύηση.
Κάποτε την δεκαετία του 90 η Sony έδινε από μόνη της 5 χρόνια εγγύηση για τις κορυφαίες τηλεοράσεις Sony Trinitron που έδινε τότε. Αλλά υπήρχε και ένα φυλλάδιο, πολυτελές για την εποχή, που έγραφε καθαρά ότι υπήρχε 5 χρόνια εγγύηση. Και με σφραγίδα του μαγαζιού μέσα στο φυλλάδιο. Οπότε ήταν και το αποδεικτικό της πενταετούς εγγύησης.
Το ωραίο είναι ότι λίγες μέρες μετά που πέρασαν τα 5 χρόνια ήταν η πρώτη φορά που χάλασε η δικιά μας που είχε πάρει ο πατέρας μου τότε. Λες και είχαν μετρήσει πόσο αντέχει. Η τηλεόραση δεν υπάρχει πια, αλλά έχω ακόμα το φυλλάδιο.
Όντως κάποιο χαρτί θα έπρεπε να δίνει η εταιρία που να πιστοποιεί ότι όντως υπάρχει 5 χρόνια εγγύηση. Δεν μπορεί να στηρίζονται όλα στην καλή πίστη. Οπότε αφού το καλύτερο που έχεις στα χέρια σου είναι το email, κράτησε το. Και ελπίζω να μην χρειαστεί να τσακωθείς ποτέ για να ισχύσει.
Πάντως εγώ τα κυνηγάω αυτά με τις εγγυήσεις. Αφού μου δίνεις τόση εγγύηση, περιμένω να την τηρήσεις. Έτσι έχω πάει μετά από ενάμιση χρόνο στο Πλαίσιο για να μου αλλάξουν ένα απλό 8άρι στικ που είχα πάρει. Το συνηθισμένο που κάνουν όλοι είναι να το πετάξουν, αλλά εγώ πήγα. Για να δω αν ισχύει αυτό που έλεγαν για τη εγγύηση του. Και περιέργως, όντως μου το άλλαξαν. Οπότε ας έχουμε καλή πίστη στα λεγόμενα για αρχή. Αν όμως κάνουν νερά, πρέπει να έχουμε κάτι στο χέρι μας που να δείχνει το δίκιο μας. Καλό θα ήταν η εταιρία να έδινε ένα χαρτί που να πιστοποιεί την πενταετή εγγύηση.