Εγκατάσταση γυμναστηριού

FISHERMANDSL

Senior Member
21 August 2009
382
Ξάνθη
Καλησπέρα σας,

Φίλος θέλει να κάνει τα χαρτιά του για ενα πρόγραμμα χρηματοδότησης για να ανοίξει χώρο γυμναστηρίου. (βασικά εκμάθησης χορών και aerobic) Μου ανέθεσε να τον βοηθήσω αναφορικά με το ηχητικό κομμάτι. Οι χώροι θα είναι 2. ένας 75m2 αλλά με 6 μέτρα ταβάνι..όπως φαίνεται και στην φώτο και ένας ακόμη 2ος χώρος 50m2. (στο βάθος κάτω από το πατάρι, με 3 μέτρα ταβάνι) Θα κλείσει γύρω γύρο από τις κολώνες με γυψοσανίδα και *μόνωση* για να γίνει η δεύτερη αίθουσα σαν βοηθητική.

Και οι 2 χώροι θα χρειαστούν να έχουν ξεχωριστό ηχοσύστημα. Βασική του ανάγκη η ύπαρξη π.χ cdj-200 για να βάζει cd/mp3 και να μπορεί να μεταβάλλει το pitch ώστε να κάνει πιο γρήγορο το τέμπο των κομματιών. Δική μου πρόταση να μην βάλει όπως κάνουνε πολλοί έναν πολυκάναλο 5.1 home cinema και να δουλεύει σε όλα στέρεο...ούτε κανένα ενισχυτή KODA - TELE κλπ.

Θα ήθελα την βοήθεια σας για μια αξιοπρεπή πρόταση για ενισχυτές και ηχεία καθώς και για μόνωση. Θεωρώ οτι το budget για τα μηχανήματα μόνο δε μπορεί να ξεπεράσει τα 2.000...(για να δούμε πόσο έξω πέφτω) ...η μόνωση είναι άλλο κομμάτι αλλά θα ήθελα να ξέρω ενδεικτικά τιμές/m2 και μάρκες.

Attachments

• 004.jpg
    004.jpg
    28.2 KB · Views: 196
  • 003.jpg
    003.jpg
    36.4 KB · Views: 196
Συμβουλή:Τα cdj είναι εξοπλισμός για dj, δεν χρειάζεται να δώσει λεφτά για τέτοια πράγματα, το pitch μπορεί να το μεταβάλει και με ένα απλό plugin σε σχεδόν οποιοδήποτε software player εγκατεστημένο σε ένα πισι, λάπτοπ, ότι θα έχει στη ρεσεψιόν τέλοσπάντων...εκτός αν δεν θα έχει ή αν θέλει να είναι κοντά με το πλέυερ για να το χειρίζεται άμεσα, οπότε πάσο...αλλά και πάλι νομίζω καλύτερα να έχει κομμάτια γρήγορα και κομμάτια αργά, ανάλογα το πρόγραμμα που θα κάνει...

Last edited:
Συμφωνώ σε αυτό που λές..αλλά ήταν η μοναδική του παράκληση. Προφανώς κάπου το είδε. Η μουσική και στους 2 χώρους θα είναι καθαρά για το μάθημα (aerobic,zumba κλπ) το pc στην γραμματεία θα παίζει άσχετα με μικρά ηχειάκια απλά για την υποδοχή. Με τα κυρίως μηχανήματα τι κάνουμε....;;;;;;

Επίσης αντί για cdj κλπ να ξέρεις ότι αν έχει πχ ipad υπάρχουν μια χαρά dj εφαρμογές με 15euro που μπορούν κάνουν αυτή τη δουλειά με τα αρχεία που έχουν αποθηκευμένα...

Για τα επαγγελματικά μηχανήματα υπάρχουν πιο αρμόδιοι από εμένα να σε κατατοπίσουν...

Last edited:
Σε θέματα υπολογιστών και εφαρμογών το κατέχω το "άθλημα"..και έχεις απόλυτο δίκιο. Το παιδί δεν είναι εξοικειωμένο με την τεχνολογία. Τώρα τελευταία τον έπεισα και πήρε ένα mp4 και το κουμπώνει στον ενισχυτή και κάνει τα μαθήματα του στα διάφορα γυμναστήρια. Πιο εύκολα μπορεί να βάλει ενα cd,mp3 και να το πηγαίνει πιο γρήγορα ή αργά.

Καμιά ιδέα παρακαλώ για ενισχυτή και ηχεία ;; 2 ή 4 ;; στον κάθε χώρο

Αν θέλει να παιζει μουσική στον χώρο γενικά, χαμηλά και ευχάριστα
θα πρεπει να πάει σε πολλά και μικρά ηχεία
Αν θέλει εντάσεις χρειαζεται λιγότερα αλλά μεγαλύτερα
Καλό θα ηταν να χωρίσει σε δυο ή τρεις (πιο δυσκολα) ζωνες για να προσαρμόζεται ευκολα στις ανάγκες του.
Μηχανήματα υπάρχουν πολλά και σε οικονομικές τιμές
Αν μπορεί να αποφύγει εγκατασταση ''ξενοδοχείου'' με μ/σ.