εγκατασταση ηχείων atmos

agrino

Senior Member
13 November 2008
454
[h=1]Ψαχνοντας μια οικονομικη λύση για την εγκατασταση atmos σκεφτομαι πλέον και τη λύση της οροφής με οτι γκρινια αυτό συνεπάγεται. Η ερωτηση είναι η εξής σε σύστημα 5.1.2 τα πλαινα είναι ακριβώς δίπλα στην ίδια ευθεία με τα μπροστινά αλλά και με τη θέση ακρόασης. Αν βάλω στην οροφή τα ατμος θα μπουν ακριβώς πάνω από τα surround ή στη μέση του χωρου αναμεσα στα μπροστινά και τη θεση ακρόασης?[/h]

Προσωπικά θα τα έβαζα λίγο πιο μπροστά από τα suround. Αλλά μιλάμε για μισό μέτρο. Όχι για ανάμεσα στα μπροστά και τα surround.
Να φέρεις τα surround πιο πίσω δε γίνεται? πίσω από τον καναπέ να υποθέσω ότι είναι κολλητά ο τοίχος?

πίσω από τον καναπε είναι κολλητα ο τοίχος... υπαρχει μια γυψοσανιδα με σποτακια που ειναι ακριβως πάνω από τη θεση ακρόασης και προεξεχει περιπου 30 πόντους... ισως με παιρνει γυρω στους 15 πόντους να πάνε πιο πισω τα surround... Γιατι τωρα θα είναι ακριβώς πάνω απο τα surround... Εψαξα να τα βάλω atmos πάνω στα μπροστιν αλλά όλες οι λύσεις είναι ακριβές... Αλήθεια καποια αξιπιστη λύση για χωνευτά στη γυψοσανίδα???

Το υπόλοιπο σύστημα από τι αποτελείται?
Γενικά σε συζήτηση που είχα κάνει με μεγάλο εγκαταστάτη επαγγελματικού ήχου σε φάση που το έψαχνα για ηχεία οροφής μου είχε πει "πάρε jbl". ´Μην πάρεις κινεζιές. Από εκεί και πέρα υπάρχουν φυσικά διάφορα... B&W, Focal...
Εν τέλει, βασικά, δεν ξέρω κατά πόσο κάτι αξιοπρεπές θα σου βγεί πιο φτηνά συμπεριλαμβάνοντας και τα μερεμέτια.
Αλλά νομίζω θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

Το υπόλοιπο σύστημα από τι αποτελείται?
Γενικά σε συζήτηση που είχα κάνει με μεγάλο εγκαταστάτη επαγγελματικού ήχου σε φάση που το έψαχνα για ηχεία οροφής μου είχε πει "πάρε jbl". ´Μην πάρεις κινεζιές. Από εκεί και πέρα υπάρχουν φυσικά διάφορα... B&W, Focal...
Εν τέλει, βασικά, δεν ξέρω κατά πόσο κάτι αξιοπρεπές θα σου βγεί πιο φτηνά συμπεριλαμβάνοντας και τα μερεμέτια.
Αλλά νομίζω θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

το υπόλοιπο σύτσημα είναι audio spectrum αρτεμισ τα μπροστινά, avs κεντρικό και επίσης spectrum sub με triangle galaxy surround. paizei me μαραντζ 5011 και τα μπροστινα με primare i32. Jbl αλλά ποια?

τα δύο ηχεία του άτμος σε ποιά θύρα του ενισχυτή συνδέονται εχω τον ντενον χ 2300w για σύστημα 5.1.2 εννοώ πάντα

τα δύο ηχεία του άτμος σε ποιά θύρα του ενισχυτή συνδέονται εχω τον ντενον χ 2300w για σύστημα 5.1.2 εννοώ πάντα
Ανάλογα πώς σκέφτεσαι το στήσιμο. Εδώ http://manuals.denon.com/AVRX2300W/NA/EN/WBSPSYtweharpi.php γράφει αναλυτικά τις συνδεσμολογίες με το συγκεκριμένο AVR.