Εγκατάσταση κεραίας σπιτιού

nascar1

New member
1 August 2008
44
Καλημέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ

Ο λόγος που ποστάρω είναι ο εξής. Διαμένω στην Πάτρα στα Συχαινά για όσους γνωρίζουν μια περιοχή με σχετικά δύσκολο τηλεοπτικό σήμα. Το σπίτι μου είναι διώροφο και θέλω να κάνω μια "καθαρή" εγκατάσταση κεραίας. Προφανώς χρειάζεται η αγορά μιας κεραίας. Τι άλλο απαιτείτε? Ένας ενισχυτής σίγουρα. Μετά? Μπορεί κάποιος να δώσεις ένα μικρό tutorial?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Ο λόγος που ποστάρω είναι ο εξής. Διαμένω στην Πάτρα στα Συχαινά για όσους γνωρίζουν μια περιοχή με σχετικά δύσκολο τηλεοπτικό σήμα. Το σπίτι μου είναι διώροφο και θέλω να κάνω μια "καθαρή" εγκατάσταση κεραίας. Προφανώς χρειάζεται η αγορά μιας κεραίας. Τι άλλο απαιτείτε? Ένας ενισχυτής σίγουρα. Μετά? Μπορεί κάποιος να δώσεις ένα μικρό tutorial?

Αρχισε με την αγορα μιας καλης επωνυμης κεραιας !! Televes ... Η ΑΠΟΛΥΤΗ !! Και καλο σημα και ποιοτητα κατασκευης !!!

φίλε μου πρώτα από όλα καλως ήρθες

αν θες δες λίγο και τα διπλανά θέματα όπως επίσης δώσε μας τις προδιαγραφές σου

- πόσες τηλεοράσεις ?
- υπάρχει καλωδίωση
- πόσες πρίζες τερματικές και πόσες διέλευσης
ότι άλλο πιστευεις οτι αποτελεί ιδιαιτερότητα στο σπίτι σου
ταράτσα ? κεραμύδια ? ύψος ιστού ?

Κατ αντιστοιχία με το φίλο που άνοιξε το thread, μένω στο Χαιδάρι (Παλατάκι), σε 5όροφη οικοδομή (είμαι στο 2ο όροφο). Η λήψη της ομαδικής κεραίας είναι κάτω του μετρίου (κτίριο 18 ετών). Ειδικά μετά την αγορά TV plasma 42 inch όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα επιδεινώθηκαν...
Σκέφτομαι σοβαρά να εγκαταστήσω δική μου κεραία, παρότι το διαμέρισμα είναι νοικάρικο. Από κόστος το κόβω γύρω στα 150-200 ευρώ συνολικά. Χονδρικά έχω διαμορφώσει κάποια άποψη για κεραίες από παρόμοια threads. Το θέμα είναι τι κάνουμε στο θέμα ενισυτής; Μιλάμε πάντα για εγκατάσταση που θα τροφοδοτήσει 1 συσκευή τηλεόρασης. Από το πατρικό μου θυμάμαι προ πολλών ετών εγκατάσταση με μίκτη (για UHF+VHF) κι ενισχυτή ιστού και εσωτερική μονάδα εξόδου & τροφοδοσίας. Η υλοποίηση αυτή προτείνεται και στην περίπτωσή μου; Υπάρχουν εναλλακτικές υλοποιήσεις αναφορικά με το κεφάλαιο ενισχυτής; Θα ήθελα τα φώτα σας. Το μήκος καλωδίωσης από κεραία μέχρι TV θα είναι γύρω στα 25-30 μέτρα.

Πιθανόν και η παλιά καλή λύση ενισυτή μίκτη να κάνει τη δουλειά, αλλά και ένας ενισχυτής γραμής δεν θα έβλαπτε.

Για το κόστος αν κάνεις τη δουλειά μόνος μπορείς να το περιορίσεις στα 100 € διαφορετικά εξαρτάται από τον εγκαταστάστη.

Καλό είναι να συμβουλευτής κάποιον της περιοχής με πείρα, για να σε βοηθήσει με την επιλογή των υλικών που ταιριάζουν στην περιοχή σου.

Όπως και να χει μόνο που θα αποφύγεις τις τρεις πρίζες διέλευσης πάνω από το κεφάλι σου, θα δεις μεγάλη βελτίωση