Εγκατασταση lion ( η M Lion ) σε εξωτερικο δισκο . Βημα προς βημα ?

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,748
Aθηνα
λοιπον

πηρα ενα usb stick το εβαλα στο μακ ανοιξα το disk utility του εκανα φορματ σε mac os extended journaled

ανοιξα τον lion installer ( agree κ.λ.π. ) επελεξα το στικ πατησα install ξεκινησε η διαδικασια ( downloading additional components )

εκανε restart εμφανιστηκε το μηλο σα να κανει boot κανονικα μετα ασπρη οθονη κι εμεινε εκει !

εβγαλα το στικ και μετα το βγαλα απο την πριζα το βαλα να δουλεψει τιποτα τα ιδια ( με το option- alt εμφανιζε το mac os x installer οχι το δισκο )

παιρνω apple support με βαζουνε να κανω boot απο το dvd repair disk και μετα quit installer και restart απο startup disk

τωρα :
φταιει που ηθελε repair ( ηθελε ) o startup disk ?
φταιει που το στικ δεν το κανα partition ( 1 partition ) αλλα απλως εκανα φορματ ? ( δεν ειχε partition tab γιατι εκανα κλικ σ αυτο που ηταν πιο δεξια - πιο μεσα στο disk utlity ... το media σωστα το λεω

μηπως δεν ειχε γινει σε GUID partition table ? ( αν το κανεις σε mac os extended journaled δε βαζει GUID partition ? )

στο αππλε support μου παν οτι επρεπε μολις εκανε restart πριν το μηλο και τον τροχο να πατησω alt για να εμφανισει το στικ / εξωτερικο δισκο και να επιλεξω αυτο

ομως εδω ( 2:21 )

http://www.youtube.com/watch?v=kB97G0on9pU&feature=related
αλλιως το δειχνει και μου φαινεται και λογικο αμα εχεις πει στον installer να το κανει install σε αλλο δισκο να μη χρειαζεται να πατησεις το αλτ κατα την εκκινηση και να τον επιλεξεις χειροκινητα ...

ενα video tutorial η εστω φωτο tutorial θα ηταν ο,τι πρεπει

καποιος που ξερει και που το χει κανει να μου ( μας ) πει για να μην κανουμε καμια ζημια στα μηχανηματα μας