Εγκατάσταση NOVA PVR - Πρόβλημα TV-link

etgtls

New member
10 October 2009
2
Καλησπέρα,

Έκανα πρόσφατα μόνος μου εγκατάσταση του πακέτου ΝΟVA PVR και πριν 2 μέρες έκανα την ενεργοποίηση του. Όλα πήγαν καλά εκτός από το γεγονός ότι στο ΤV-link που συνδέεται με το RF καλώδιο που έχω τραβήξει από τον απωκοδικοποιητή της NOVA μέχρι τον δεύτερο δέκτη (ΤV), δεν φαίνεται να φτάνει τάση (δεν ανάβει το κόκκινο λαμπάκι του), παρότι το έχω ενεργοποιήσει από το μενού του PVR. Aρχικά θεώρησα ότι είναι προβληματικό το TV-link της NOVA. Για να το επιβεβαιώσω όμως έφτιαξα ένα μικρότερο καλώδιο περίπου 50cm (το αρχικό καλώδιο είναι 25m περίπου) στο οποίο συνέδεσα το TV-link το οποίο (δυστυχώς) άναψε κανονικά! Και λέω δυστυχώς γιατί δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να φταίει το αρχικό RF καλώδιο που έχω τραβήξει, δεδομένου ότι θα είναι τρελό μερεμέτι να το ξηλώσω και να τραβήξω καινούργιο (μόλις έβαψα το σπίτι βλέπετε)!! Σημαντικό να τονίσω ότι παίζοντας με τον F-connector του αρχικού καλωδίου, πήρα στο μενού το μήνυμα "Yπερφόρτωση TV-link". Από την NOVA μου είπαν ότι φταίει το καλώδιο RF και να καλέσω τεχνικό τους να μου περάσει καινούργιο. Εγω όμως δεν έχω πειστεί ότι αυτό είναι το πρόβλημα. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να με βοηθήσει??? Μήπως να άλλαζα τον f-connector του RF καλωδίου και το αρσενικό βύσμα απο την άλλη μεριά και να ξανατεστάρω το καλώδιο?

Άλλες ιδέες?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων/ Θανάσης

Δεν ξέρω αν σε νοιάζει ακόμη το post και αν βρήκες λύση. Εγώ αγόρασα ένα modulator το οποίο μετατρέπει το σήμα σε αναλογικό και χρησιμοποιώ τα διακλαδισμένα καλώδια της αρχικής εγκατάστασης του σπιτιού. Αν θες περισσότερες πληροφορίες ρίξε μια φωνή.

Σε ευχαριστώ, βρήκα λύση...έκοψα το καλώδιο τμηματικά και διαπίστωσα ότι ήταν βραχυκυκλώμένο σε ένα κομμάτι του. Το αντικατέστησα με ένα καινούργιο και στη συνέχεια έκανα μούφες με το ήδη υπάρχον. Έτσι τελικά δεν χρειάστηκε να ξηλώσω όλο το καλώδιο!

Θανάσης