Εγκατασταση πιατου-ερωτησεις

Eki_13

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,208
Θελω να μου λυσετε μια απορια..θελω να πιασω εναν δορυφορο.οκ χρησιμοποιω το satfinder με μια προκαθορισμενη συχνοτητα και κεντραρω.με ποιοτητα πολυ καλη.μετα ομως παρατηρω οτι αλλες συχνοτητες δεν τις κατεβαζει καθολου.αυτο γινεται κυριως με τον 19,2(εκει εχω κεντραρει).

και ρωταω
πως μπορω να σιγουρευτω οτι θα κατεβαζω ολες τις συχνοτητες?υπαρχει καποια συχνοτητα πχ που αν την πιασω με καλο σημα,θα εχω πιασει σιγουρα και τις αλλες?

Πρώτα πρέπει να σιγουρευτείς πως η συχνότητα που έπιασες είναι όντως από το δορυφόρο που ψάχνεις, γιατί υπάρχουν συχνότητες που είναι ίδιες σε διαφορετικούς δορυφόρους.

Ειδικά για τον astra 19, πρέπει να δεις τις δυσκολότερες συχνότητες, δηλαδή αυτές που είναι από Astra 1H (http://www.lyngsat.com/astra1h.html) . Οι 1KR, 1L και 1M είναι πολύ ισχυροί.

ναι σωστη ειναι η συχνοτητα.τσεκαρω οτι ανοιγει το καναλι.
αν πιασω δηλαδη συχνοτητα απο 1Η τοτε σιγουρα θα εχω και απο 1KR,1L,1M?
πιατο ειναι 1.10 αθηνα,οποτε πιστευω οτι 19,2 και 13 πρεπει να τους κατεβαζω ολους.σωστα?

Απάντηση: Re: Εγκατασταση πιατου-ερωτησεις

ναι σωστη ειναι η συχνοτητα.τσεκαρω οτι ανοιγει το καναλι.
αν πιασω δηλαδη συχνοτητα απο 1Η τοτε σιγουρα θα εχω και απο 1KR,1L,1M?
πιατο ειναι 1.10 αθηνα,οποτε πιστευω οτι 19,2 και 13 πρεπει να τους κατεβαζω ολους.σωστα?
Πρέπει να κατέβουν τα πάντα. Μικροσυντονισμό όμως δεν μπορείς να κάνεις με το satfinder. Σωστή δουλειά θα γίνει με πεδιόμετρο ή με δέκτη+TV κοντά στο πιάτο.

Re: Απάντηση: Re: Εγκατασταση πιατου-ερωτησεις

Πρέπει να κατέβουν τα πάντα. Μικροσυντονισμό όμως δεν μπορείς να κάνεις με το satfinder. Σωστή δουλειά θα γίνει με πεδιόμετρο ή με δέκτη+TV κοντά στο πιάτο.

πεδιομετρο δν εχω οποτε θα μετακομισουν για λιγο πανω τα αλλα!
οταν λεω satfinder,εννοω απο το plugin του dm800..ελπιζω να βγαλω ακρη..
για τεταρτο δορυφορο (13,19.2,28) ποιον προτεινεται? 16?9?23?

Last edited:
16 τον έχω λίγα πράγματα από ελεύθερα,καλό πακέτο digitalb φτηνό,αλλά θέλει με λεπτό λαιμό lnb για να χωρέσει μεταξύ astra-hotbird.Για 9 έχω διαβάσει ότι έχει πολλά ελεύθερα και HD όπως ότι είναι και ο παράδεισος των εκπαιδευτικών....23 δεν γνωρίζω.Φυσικά όλα είναι συνάρτηση του πιάτου σου,και της βάσης των lnb-bye-

λεω να δοκιμασω 9 τοτε γτ hd με ενδιαφερουν..φανταζομαι αφου κατεβαζω 28 παρακεντρα,θα μπορω να κατεβασω και 9 ετσι?και κατι αλλο 9-10 μοιρες πανε μαζι?γιατι στα settings του likra βλεπω τα εχει διαφορετικα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εγκατασταση πιατου-ερωτησεις

πεδιομετρο δν εχω οποτε θα μετακομισουν για λιγο πανω τα αλλα!
οταν λεω satfinder,εννοω απο το plugin του dm800..ελπιζω να βγαλω ακρη..
για τεταρτο δορυφορο (13,19.2,28) ποιον προτεινεται? 16?9?23?
Εντάξει θα κάνεις δουλειά με τον δέκτη.
Μετά τις 19.2 Ε, στις 9 Ε υπάρχουν τα περισσότερα ελύθερα HD κανάλια. Κατά τ' άλλα δεν έχει ενδιαφέρον ο δορυφόρος. (και τα εκπαιδευτικά μετακόμισαν εδώ και καιρό)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εγκατασταση πιατου-ερωτησεις

Εντάξει θα κάνεις δουλειά με τον δέκτη.
Μετά τις 19.2 Ε, στις 9 Ε υπάρχουν τα περισσότερα ελύθερα HD κανάλια. Κατά τ' άλλα δεν έχει ενδιαφέρον ο δορυφόρος. (και τα εκπαιδευτικά μετακόμισαν εδώ και καιρό)
o 10E κατεβαινει με το ιδιο lnb?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εγκατασταση πιατου-ερωτησεις

o 10E κατεβαινει με το ιδιο lnb?

Σε μικρο πιάτο κατεβαίνει με το ίδιο (σε μεσαία θέση). Σε μεγάλο πιάτο όχι (στο 2.4μ αν δεν κουνήσω το πιάτο ...σήμα γιόκ, αν και ίσως σε μεσαία θέση να υπάρχει λήψη και των δύο)

1.20 ειναι εμενα
και πως θα δηλωσω και τους 2? αφου στις ρυθμισεις σε καθε lnb βαζεις εναν δορυφορο

Σε μικρο πιάτο κατεβαίνει με το ίδιο (σε μεσαία θέση).

Ετσι ακριβώς. Στο 90άρι μου έχω τοποθετήσει το lnb στις 9,5 μοίρες περίπου και λαμβάνει σήμα και από τους δύο δορυφόρους. Ομως το σήμα του 10Ε είναι ασθενέστερο και θα έπρεπε να τον ευνοήσω για να έχω καλύτερα αποτελέσματα.

Last edited:
Κατι δεν παει καλααα.βοηθειστε..
εβαλα τα settings απο likra..παω πχ να δω sky sport 1 hd..το ιταλικο..και μου γραφει tune failed.τα χαρακτηριστικα του ειναι
Hotbird 8 (13.0E) - 11996.00 V - Txp: 64 - Δέσμη: HB8 Europe DVB-S2 (8PSK) - 27500 2/3
τσεκαρω στο kingofsat και ειναι σωστο.
σκαναρω τον δορυφορο,και μου κατεβαζει sky sport 1 hd σε συχνοτητα 12673,27500V,3/4 ..και το ανοιγει κανονικα!!
τι γινεται?το κανει σε παρα πολλα καναλια.και στον hotbird και στον astra!!

Κατι δεν παει καλααα.βοηθειστε..
εβαλα τα settings απο likra..παω πχ να δω sky sport 1 hd..το ιταλικο..και μου γραφει tune failed.τα χαρακτηριστικα του ειναι
Hotbird 8 (13.0E) - 11996.00 V - Txp: 64 - Δέσμη: HB8 Europe DVB-S2 (8PSK) - 27500 2/3
τσεκαρω στο kingofsat και ειναι σωστο.
σκαναρω τον δορυφορο,και μου κατεβαζει sky sport 1 hd σε συχνοτητα 12673,27500V,3/4 ..και το ανοιγει κανονικα!!
τι γινεται?το κανει σε παρα πολλα καναλια.και στον hotbird και στον astra!!

Συμβαίνει όταν τα σεττιγκς βασίζονται σε διαφορετική database απο αυτήν που έχει το image σου. Η καλύτερη λύση για τετοιους δορυφόρους είναι πάντα το ατομικό σκανάρισμα
Σε μένα έχει γίνει κάτι ακόμη πιο κουφό: Εχοντας σωσει δικά μου σεττιγκς απο ένα ιματζ σε άλλο που έχει διαφορετική database έχω το εξής πρόβλημα στις 12.5 δυτικά:
-Παω στα κανάλια που ειναι στην μνήμη...και εχω no signal
-Σκανάρω ξανά τον δορυφόρο και....βρίσκει όλα τα καναλια στις 12.5 δυτικά κανονικά και τα φορτώνει!
-Παω να δω τα καναλια που φόρτωσα και...no signal!
Τελικά για να λύσω το πρόβλημα φόρτωσα χειροκίνητα μερικές συχνότητες του δορυφόρου που με ενδιαφέρουν σε ...θέση άχρηστου δορυφόρου και πάω και τα βλέπω απο εκεί!

οταν λες διαφορετικη database τι εννοεις?εγω δεν καταλαβαινω γιατι ειναι λαθος οι συχνοτητες που κατεβαινουν απο το σκαναρισμα!
πχ sky sport 1 hd σε συχνοτητα 12673,27500V,3/4

την βοηθεια σας παρακαλω.
προσπαθω να στησω το πιατο ενος φιλου,για να βλεπει 13 κ 19.
πηρα ενα 90χ100.
το προβλημα ειναι πως επειδη ειναι μονοκατοικια,με κεραμιδια,το μονο σημειο στο οποιο μπορει να μπει ειναι η γωνια στο μπαλκονι.αλλα ετσι δεν εχω προσβαση στην ρυθμιση των lnb με το χερι.μπορω να κουναω μονο πιατο.εχω ελπιδες να το στησω? για ..βοηθω εχω ενα satfinder και μια πυξιδα.(και τον dm800)

αν ειναι ευκολη μια βοηθεια αμεσα γιατι αυριο απογευμα πρεπει να το στησω..

Last edited:
Κέντρο 19, παράκεντρα 13.
Το θέμα είναι ότι πρέπει να έχεις πρόσβαση στα lnb για το fine tuning.

Ισως βοηθάει η επιλογή ενός monoblock lnb.

Με satfinder και πυξίδα δύσκολα θα σκοπεύσεις τον σωστό δορυφόρο. Πρέπει να έχεις κοντά δέκτη/TV.