Εγκατάσταση πιάτου ΝΟVA

118i

New member
21 August 2011
3
Καλημέρα σε όλους!

Εϊπα να δοκιμαώ τις δυναμεις μου να εγκαταστήσω μόνος μου το NOVA χωρίς να φωνάξω κάποιον τεχνικό.

Συναρμολόγησα το πιάτο, το στερέωσα στον ιστό και το τοποθέτησα να κοιτάει:
Elevation: 44.6°
Azimuth (true): 197.0°
Azimuth (magn.): 193.3°
LNB Skew [?]: 13.4°

Σύμφωνα με τη διεύθυνσή μου sto dishpointer.com

Ένωσα το καλώδιο και προσπάθησα να πιάσω έστω και ένα ασθενές σήμα αλλα δεν κατάφερα να δω πότε ούτε ένα δορυφόρο... τι μπορεί να κάνω λάθος;

Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον απαντήσει!

Παρε τεχνικο!
Ειναι παρα πολλες οι παραμετροι που μπορεις να εχεις κανεις λαθος, απο το να μην εχεις τον ιστο σου καθετα μεχρι και να εχεις συνδεση λαθος τον F-connector ή να μην εχεις σεταρει σωστα τον δεκτη.

Last edited:
Δε θα βρεις άκρη με αυτόν. Θα χρειαστείς άλλο δέκτη με περασμένα κανάλια hotbird και ένα μόνιτορ για να βλέπεις και εικόνα. Για πρώτη φορά χρειάζεται αρκετή προσπάθεια και υπομονή.

Εβαλα TV και αποκωδικοποιητή δίπλα στο πιάτο.. αλλά τίποτα..

στον δέκτη δεν είναι περασμένο κανένα κανάλι; αν είναι η πρώτη φορά που περνας κανάλια διάλεξε έναν αναμεταδότη του hotbird κατα προτίμηση κάποιον την νοβα γύρνα αργά αργά το πιάτο μέχρι να βρεις σήμα. αλλιώς συντονίσου σε ένα κανάλι και κάνε το ίδιο...προσπάθησε...δεν είναι κ πυρηνική φυσική και κρίμα τα 60ε στον τεχνικο

σορρυ ρε παιδια για το ασχετο της ερωτησης αλλα ο τεχνικος ποσα θελει για να κανει την εγκατασταση περιπου? Επεισης παιζει ρολο στη ποιοτητα του σηματος το ποσο μακρυ θα ειναι το καλωδιο? (Για να δω αν θα το βαλω στη ταρατσα ή στο κηπο....)

θανκς

Καλημέρα σε όλους!

Εϊπα να δοκιμαώ τις δυναμεις μου να εγκαταστήσω μόνος μου το NOVA χωρίς να φωνάξω κάποιον τεχνικό.

Συναρμολόγησα το πιάτο, το στερέωσα στον ιστό και το τοποθέτησα να κοιτάει:
Elevation: 44.6°
Azimuth (true): 197.0°
Azimuth (magn.): 193.3°
LNB Skew [?]: 13.4°

Σύμφωνα με τη διεύθυνσή μου sto dishpointer.com

Ένωσα το καλώδιο και προσπάθησα να πιάσω έστω και ένα ασθενές σήμα αλλα δεν κατάφερα να δω πότε ούτε ένα δορυφόρο... τι μπορεί να κάνω λάθος;

Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον απαντήσει!

Καλησπέρα σε όλους,

Είπα να μην ανοιξω άλλο post επειδή έχω παρόμοιο πρόβλημα.
Πήρα χθές το Nova in a box (HD 831) και επειδή μένω στο Τθυμάρι στη Παλαιά Φώκαια πάνω στο βουνό -άρα δύσκολα να έρθει τεχνικός- και επειδή σε γενικές γραμές το κατέχω το αθλημα έκανα μόνος μου την εγκατάσταση με την βοήθεια ενός μετρητή σήματος.
Έχω τώρα σήμα 87% και ποιότητα 53%.
Η ποιότητα αυξάνεται με την μικρορύθμιση του LNB?
Επιδή κατάλαβα ότι με δεκτη της NOVA δεν γίνεται κα κανεις μικρορυθμίσεις χρησιμοποιώ έναν άλλο δεκτη (Manhattan) με τον οποίο βλεπω τον Hot Bird αλλα όχι όλες τισ συχνότητες. Και φυσικά δεν βλέπω την συχνότητα της NOVA 11823 H.
Κάθε συμβουλή είναι δεκτη:worshippy:

Ναι χρειαζεται και η στροφη του LNB συμφωνα με τα στοιχεια που λεει πιο πανω.

σορρυ ρε παιδια για το ασχετο της ερωτησης αλλα ο τεχνικος ποσα θελει για να κανει την εγκατασταση περιπου? Επεισης παιζει ρολο στη ποιοτητα του σηματος το ποσο μακρυ θα ειναι το καλωδιο? (Για να δω αν θα το βαλω στη ταρατσα ή στο κηπο....)

θανκς

ο τεχνικος της νοβα παιρνει 70 ευρω μαζι με τα καλωδια..απο την ταρατσα στην ουσια 6ος οροφος μεχρι τον πρωτο οροφο..χαλασε στον αδερφο μου 40 μετρα καλωδιο περιπου και το σημα ειναι στα 73%..

ο τεχνικος της νοβα παιρνει 70 ευρω μαζι με τα καλωδια..απο την ταρατσα στην ουσια 6ος οροφος μεχρι τον πρωτο οροφο..χαλασε στον αδερφο μου 40 μετρα καλωδιο περιπου και το σημα ειναι στα 73%..

να σαι καλα αντονιο κ γω πηγαινοντας γραφειο ειδα ενα μαγαζι στην αργυρουπολη κ τον ρωτησα κ μου πε η ταριφα παει 70 ευρουλακια. Εμας η πολυκατοικια ειναι τετραοροφη ( εγω στο πρωτο οροφο) οποτε δε νομιζω να χρειαστει πανω απο 40 μετρα. Απλα να δω πως θα το παρει κ η υπολοιπη πολυκατοικια γιατι δεν ειναι κ τα πιο συνεργασιμα ατομα δυστηχως.... :violent-smiley-030:

Ασχετο αλλα μεχρι τι ποσοστο θεωρειτε καλο το σημα??

Καλησπέρα σε όλους,
μικρορυθμίσεις χρησιμοποιώ έναν άλλο δεκτη (Manhattan) με τον οποίο βλεπω τον Hot Bird αλλα όχι όλες τισ συχνότητες. Και φυσικά δεν βλέπω την συχνότητα της NOVA 11823 H.
Κάθε συμβουλή είναι δεκτη:worshippy:

όπως έγραψε και ο fchef, ρύθμισε το skew δηλαδή στρίψε το lnb και θα δεις θεαματική βελτίωση