εγκατασταση σε γυψοσανιδα

xristos69

New member
31 October 2007
38
χτιζω ενα καινουριο σπιτι και στο σαλόνι θα βαλω γυψοσανιδα που θα κρεμάσω ενα βιντεοπροβολεα.
Επειδή ειμαι ασχετος θέλω να ρωτήσω τι καλώδια να στειλω να περιμένουν τον βιντεοπροβολέα ωστε να μπορω να δω τα πάντα?

πχ dvd, blueray, σήμα απο υπολογιστή δορυφορικη κτλ?

Βοηθήστε με γιατι πρέπει να παρω τα καλώδια να τα δωσω σύντομα στον ηλεκτρολόγο για την προεγκατάσταση
ευχαριστω

Περασε μεσα κανα 2 με τρεις σωληνες φ50, και καθαρισες.
Δεν χρειαζεσαι τιποτε αλλο προς το παρον, ασε τον ηλεκτρολογο να βιαζεται

Περασε μεσα κανα 2 με τρεις σωληνες φ50, και καθαρισες.
Δεν χρειαζεσαι τιποτε αλλο προς το παρον, ασε τον ηλεκτρολογο να βιαζεται

Ο σωλήνας εχει περαστει και εχει σοβαντιστει το σπιτι. τωρα περναει τα καλώδια και μετα θα μπει η γυψοσανιδα. γι αυτο ρωταω τι καλωδια χρειάζομαι

Ο σωλήνας εχει περαστει και εχει σοβαντιστει το σπιτι. τωρα περναει τα καλώδια και μετα θα μπει η γυψοσανιδα. γι αυτο ρωταω τι καλωδια χρειάζομαι

Συγνωμη δεν σε καταλαβα στο προηγουμενο.

Στον προβολεα, ας πανε 2 HDMI.
Ισως και κανα κομπονεντ.
Υπολογισε οτι θα παει και το ρευμα του. (ιδανικα, σε διαφορετικη σωληνα)

Καλοριζικο να ειναι το σπιτι -bye-

Συγνωμη δεν σε καταλαβα στο προηγουμενο.

Στον προβολεα, ας πανε 2 HDMI.
Ισως και κανα κομπονεντ.
Υπολογισε οτι θα παει και το ρευμα του. (ιδανικα, σε διαφορετικη σωληνα)

Καλοριζικο να ειναι το σπιτι -bye-

αν δεν χωρανε απο το σωλήνα 2 HDMI με ενα κανω δουλεια? μαλλον Φ23 ειναι ο σωλήνας. Χωράει 1 HDMI και ενα κομπονεντ?

Ρευμα εχω απο αλλου

Και με ενα HDMI "κανεις δουλεια".

Το διαχωρισμο απο δυο πηγες με hdmi, μπορει να τον κανει ειτε ενας συγχρονος AV ειτε ενα splitter.

ευχαριστω. Να ρωτησω και κατι άλλο.

Ο καναπες απ οπου θα παρακολουθω ειναι τερμα κολλημένος στον τοίχο. Τα 2 πισω ηχεία του 5+1 ειναι καλύτερα να τα βαλω στο πλαι μου δεξια και αριστερα ή μπορω να τα εντοιχίσω ψηλα πανω απο το κεφαλι μου στη γυψοσανίδα να μην πιάνουν και χώρο? Αν μπαινουν και χωνευτα στη γυψοσανιδα υπάρχουν ειδικα ηχεια για αυτη τη δουλειά? θα ειναι διαφορετικα δηλαδη απο τα μπροστινα που υποτιθεται οτι θα ειναι πχ στήλες επικαθημενες?

ευχαριστω. Να ρωτησω και κατι άλλο.

Ο καναπες απ οπου θα παρακολουθω ειναι τερμα κολλημένος στον τοίχο. Τα 2 πισω ηχεία του 5+1 ειναι καλύτερα να τα βαλω στο πλαι μου δεξια και αριστερα ή μπορω να τα εντοιχίσω ψηλα πανω απο το κεφαλι μου στη γυψοσανίδα να μην πιάνουν και χώρο? Αν μπαινουν και χωνευτα στη γυψοσανιδα υπάρχουν ειδικα ηχεια για αυτη τη δουλειά? θα ειναι διαφορετικα δηλαδη απο τα μπροστινα που υποτιθεται οτι θα ειναι πχ στήλες επικαθημενες?

Με απασχολει κι εμένα το ίδιο θέμα ...αν θα μπορούσε να απαντήσει καποιος ..

Αν και υπάρχουν ηχεία οροφής (εντοιχιζόμενα) surround, εγώ θα επέλεγα ηχεία οροφής με pivoting woofer/tweeter. Κατά αυτόν τον τρόπο το ηχείο αν και στην οροφή δεν εκπέμπει κάθετα αλλά δίνοντας του την απαιτούμενη κλίση, διευρύνουμε τη διασπορά του. Εγώ θα τα τοποθετούσα σχετικά ανοικτά το ένα από το άλλο έτσι ώστε, αν χρειαστεί να μετακινήσω τον καναπέ δεξιά ή αριστερά να μπορώ να τους δώσω την αντίστοιχη κλίση και να μην πρέπει να ξανά τρυπήσω γυψοσανίδες κλπ..

Όσον αφορά την τοποθέτηση πρέπει να προσέξεις μην πέσεις πάνω σε σχάρα γυψοσανίδας οπότε κοίτα από τώρα θέσεις και πες στους μάστορες να αφήσουν το καλώδιο στο κέντρο της μελλοντικής τρύπας και να υπάρχει δυνατότητα από την τρυπούλα που θα βγαίνει το καλώδιο να ανοίξεις τρύπα με ακτίνα 13 εκ. (στα 26 διάμετρο σε καλύπτουν τα περισσότερα ηχεία οροφής μέχρι και 8”).

Οι θέσεις που θα επιλέξεις για τα ηχεία έχουν να κάνουν με το μήκος του καναπέ (χώρο που θες να καλύψεις) και το ύψος της οροφής για να δεις τη διασπορά παίρνεις.

Καλώδια για projector : HDMI 1.3, 5x75, VGA for laptop, και πέρνα και ένα CAT-6, γιατί αλλάζουν οι καιροί.

Ελπίζω να βοήθησα.