Εγκατάσταση θερινού cinema

giannis

New member
29 September 2006
36
Χαλκίδα
Καλησπέρα στην παρέα. Σας παρακολουθώ συχνά. Μου έχετε κάνει πολλές φορές παρέα τα βράδια διαβάζοντας σας και μου έχετε λύσει πολλές απορίες στο παρελθόν, εάν και δεν συμμετέχω ενεργά.
Θα ήθελα την γνώμη σας για το παρακάτω poject.
Μια που έρχεται καλοκαιράκι σκέφτομαι να στήσω ένα θερινό cinema στο πίσω μέρος του σπιτιού μου.
Τα υπάρχων συστήματα που διαθέτω είναι ένας projector Panasonic AE700 και ένα πανί Dalite 4:3 100 ''. Την εικόνα στο προβολέα θα την δώσω από ένα laptop ο οποίος θα βρίσκεται δίπλα του και θα παίζει ματρόσκες.
Το πρόβλημα μου είναι πως θα υλοποιήσω τον ήχο.
Η πρώτη μου σκέψη για τον ήχο ήταν να τραβήξω καλώδια από τον ενισχυτή denon 3808 που βρίσκεται στο υπόγειο του σπιτιού και να μεταφέρω τα ηχεία B&W κάθε βράδυ μέσα έξω (μάκρος καλωδίων περίπου 30 μ x 5 τεμ) μην τυχόν και πιάσει καμία βροχή.
Η δεύτερη σκέψη είναι να αγοράσω ηχεία για pc 5.1 τα οποία μεταφέρονται πιο εύκολα.
Θα ήθελα την γνώμη σας, πρώτον με 30 μέτρα καλώδια x 5 υπάρχει περίπτωση να έχω κάποιο πρόβλημα με το ενισχυτή και δεύτερο εάν έχετε να μου προτείνεται κάποιο συστηματάκι 5.1 για Pc.

Τα πιο φθηνα 5.1 για pc. Ετσι κι αλλιως δεν μπορεις να εχεις εντασεις σε ανοιχτο χωρο εκτος αν εχεις τους γειτονες σε ακτίνα>1km

Από τη στιγμή που είναι μόνιμη κατοικία εγώ θα έβρισκα τα φτηνότερα αδιάβροχα ηχεία εξωτερικού χώρου και έναν μεταχειρισμένο av ραδιοενισχυτή. Τα ηχεία θα τα είχα μόνιμα τοποθετημένα έξω (εκτός από τον χειμώνα) σκεπασμένα από πάνω απλά για να μην τρώνε όλη την υγρασία. Τον ενισχυτή θα τον έβγαζα έξω μαζί με τον προβολέα την ώρα της προβολής. Μπορείς να τραβήξεις ίσως και καλώδια από μέσα άλλα με τα λεφτά για τα καλώδια ίσως βρεις έναν ενισχυτή φτηνό...