Εγώ θα ρωτήσω και ας φάω.....ΒΑΝ!!!!

FragoulisNaval

Supreme Member
4 November 2009
7,820
Δίπλα στον Pseiras.....
Το ξέρω ότι πολλοί θα ανατριχιάσουν με την ερώτησή μου αλλά εγώ θα την κάνω.

Έχω αγοράσει τα Roister HT-4000 κυρίως για home cinema use. Έλα όμως που αγόρασα ένα SACD player πρόσφατα και απο μουσική το συγκεκριμένο σύστημα δεν αποδίδει.....

Έχω ακούσει Klipsch RF-62 και B&W 683 και ειλικρινά μάλλον δεν θα ακούσω άλλα ηχεία. Φύγαμε για κόρνες!!! (εκτός και αν έχει να προτείνει κανείς κάτι άλλο....)

Μουσική μόνο Heavy Metal.

Ο ενισχυτής είναι ο γνωστός entry Denon 1910.

Η ερώτησή μου είναι η εξής : Δεδομένου ότι τα Roister θα τα κρατήσω, μήπως βάζοντας τα Klispch ο ήχος όταν βλέπω ταινίες θα είναι αλλού ντ'αλλού;;

Το Audyssey θα σώσει την κατάσταση ή τσάμπα συζητάμε;;;

Βέβαια κάποια στιγμή θα αποσυρθούν και τα Roister αλλά μέχρι τότε έχουμε χρόνο. Επίσης και ο ενισχυτής θα αλλαχτεί με pro+λάμπες αλλά ακόμα δεν έχω καταλήξει σε συγκεκριμένα μοντέλα.

Λοιπόν τί νομίζετε;;;;

Και γιατί δεν συνδέεις τα Klipsch σαν zone2??

Έτσι μπορείς να εναλλάσσεις πανεύκολα ανάμεσα τους ανάλογα, ταινία - μουσική...

Βέβαια θα γεμίσεις τον χώρο ηχεία αλλά είναι μια λύση...
Ασε που και μόνο τα klipsch να κρατήσεις μια χαρά θα τα σετάρει το Audyssey

Και γιατί δεν συνδέεις τα Klipsch σαν zone2??

Έτσι μπορείς να εναλλάσσεις πανεύκολα ανάμεσα τους ανάλογα, ταινία - μουσική...

Βέβαια θα γεμίσεις τον χώρο ηχεία αλλά είναι μια λύση...
Ασε που και μόνο τα klipsch να κρατήσεις μια χαρά θα τα σετάρει το Audyssey

Το σκέφτηκα και αυτό αλλά όταν θα κάθεσαι στην θέση ακρόασης θα βλέπεις μπροστά σου 4 ηχεία floorstanders... Επίσης σκέφτηκα να βάλω τα klipsch και αυτά που θα μείνουν να τα βάλω στο δωμάτιό μου σαν zone2, αλλά άλλο να τα χεις στο σαλόνι που είναι η TV και άλλο στο δωμάτιό σου.... Συν το ότι πώς θα αλλάζεις την ένταση από τον ενισχυτή; Θα μου πείς υπάρχουν μηχανάκια αλλά θα πρέπει να τρέξεις καλώδια και εκεί θα γίνει χαμός. Θα χεις και τα καλώδια των ηχείων....οπότε προβλέπω γκρίνια.

Το θέμα ανήκει(στο περίπου,γιατί το σύστημα είναι πολυκάναλο),στην κατηγορία των ηχείων Hi Fi...

Mεταφέρεται εκεί.

Re: Απάντηση: Εγώ θα ρωτήσω και ας φάω.....ΒΑΝ!!!!

Το θέμα ανήκει(στο περίπου,γιατί το σύστημα είναι πολυκάναλο),στην κατηγορία των ηχείων Hi Fi...

Mεταφέρεται εκεί.

Καμια ιδέα σχετικά με την ερώτησή μου; Καμια άλλη πρόταση εκτός από τα klipsch?

Εμ...πάς γυρεύοντας...:drummer:

Δεν αρκούν κάποια φθηνά κι αξιοπρεπή ηχεία.Χρειάζεται και το υπόλοιπο σύστημα,να μπορεί να παίξει της προκοπής μουσική...

Εμ...πάς γυρεύοντας...:drummer:

Δεν αρκούν κάποια φθηνά κι αξιοπρεπή ηχεία.Χρειάζεται και το υπόλοιπο σύστημα,να μπορεί να παίξει της προκοπής μουσική...

Το ξέρω ότι πάω γυρεύοντας αλλά άν δεν ρωτήσω πώς θα μάθω ο νέοπας;

Σε χαλεπούς καιρούς ζούμε...

Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι κρατάμε τα klipsch και το universal 1920 της Denon, ποιόν ενισχυτή προτείνεις να αγοράσω; Παίζει κάτι σε λάμπα γύρω στα 600ΕΥΡΩ;

Δεν θέλω να δώσω πολλά λεφτά αυτήν την περίοδο. Budget 2k max

Αδερφέ επειδή δεν τα πιάνω εύκολα, αν σου είναι εύκολο ξαναγράφεις τι θα κρατήσεις από αυτά που έχεις και πόσα διαθέτεις συνολικά για την βελτίωση του συστήματός σου...
Αν κατάλαβα καλά σε πολυκάναλο έχεις καταλήξει και θέλεις να βελτιώσεις τον δικάναλο διαθέτοντας 2000Ε?
Επίσης για πόσα τμ μιλάμε?

Αδερφέ επειδή δεν τα πιάνω εύκολα, αν σου είναι εύκολο ξαναγράφεις τι θα κρατήσεις από αυτά που έχεις και πόσα διαθέτεις συνολικά για την βελτίωση του συστήματός σου...
Αν κατάλαβα καλά σε πολυκάναλο έχεις καταλήξει και θέλεις να βελτιώσεις τον δικάναλο διαθέτοντας 2000Ε?
Επίσης για πόσα τμ μιλάμε?

Από ότι κατάλαβα ευκολότερο και καλύτερο θα ήταν να στήσω ένα σύστημα μόνο για μουσική από την αρχή παρά να πάρω σαν βάση το home cinema που έχω σκέφτηκα ώς εξής :

Αν με πηγή το 1920 και ηχεία τα Klipsch RF-63 (τα βρήκα περί τα 1500 ΕΥΡΩ), ποιόν ενισχυτή θα προτείνατε ( αν είαι δυνατόν λαμπάτο) έτσι ώστε το budget να κυμανθεί γύρω στα 2κ? Χώρος τυπικό σαλόνι με καναπέ τριθέσιο, έναν διθέσιο και τραπεζάκι γύρω στα 20 τετραγωνικά.

Κοίταξε... Σωστό ή λάθος δεν νομίζω να είναι ότι ξεκίνησες από το πολυκάναλο.

Προφανώς αυτό ήθελες πρώτα ή σε βόλευε, οπότε καλά έκανες...

Τώρα για τις επιλογές σου δεν μπορώ να ξέρω μιας και δεν τις έχω ακούσει...

Γενικά να πώ και εκφράζοντας μόνο την άποψή μου ότι
1) οι κόρνες έχουν ιδιέταιρο άκουσμα - προσωπικά μετά από λίγο με αγχώνουν/κουράζουν, δεν μου αρέσουν.
2) αν θυμάμαι καλά έχω ακούσει το ίδιο ηχείο στο εξωτερικό (ή κάποιο άλλο klipsch με δύο woofer) και βαρούσε το άτιμο πολύ δυνατά. Ίσως να ζοριστείς σε 20τμ... τουλάχιστον θα μπούν στην μεγάλη διάσταση ή θα ηχοβολεί σε τοίχο στα 3 μέτρα? Νομίζω θα έχει πρόβλημα έτσι.
3) Μπορείς να πάς σε ποιό φθηνό ηχείο και να πάρεις ένα ενισχυτή ακριβότερο ο οποίος θα μπορεί να ενισχύσει τα μπροστινά κανάλια του ΗΤ (αυτό έκανα εγώ)
4) Τα roister δεν θα τα κράταγα στο σαλόνι. Χρησιμοποίησέ τα καλύτερα σε ένα δεύτερο σύστημα, αφόσον θα βάλεις καλύτερα ηχεία στο σαλόνι.
5) Το Audyssey και κάθε άλλο παρόμοιο σύστημα στήνει τη βάση των ρυθμίσεων που θα χρειαστείς. Το τελικό αποτέλεσμα θα το φτιάξεις εσύ και όπως σου αρέσει καλύτερα. Ιδανικό θα ήταν να έχεις κεντρικό της ίδιας εταιρείας, αλλά δε νομίζω ότι θα σε ενοχλήσει ιδiέταιρα. Η μόνη μου ένσταση είναι ότι τα klipsch θα παίζουν τις υψηλές από κόρνες και είναι φυσικό ότι δεν θα ταιριάζει με τα υπόλοιπα της roister. Aυτό κανένα Audyssey δεν θα στο φτιάξει!

Φαντάζομαι ότι σου έκανα την καρδιά περιβόλι...

Οι πρότασή μου είναι να ακούσεις (εφόσον θέλεις δαπέδου) και τα Μonitor Audio RS6/RX6, System Audio 1730 ή Αura 30 και Αcoustic Energy Aelite 3 σε συνδιασμό με ενισχυτές όπως οι Naim 5i, Leema Pulse και Creek που διαθέτουν ΑV pass through...

Aν ο ήχος των klipsch και της λάμπας συνεχίσει να είναι στα αυτιά σου, τότε θα ξέρεις με σιγουριά προς τα που θα κινηθείς...

έχεις δίκιο σε αυτά που λές. Κάθομαι και τα σκέφτομαι εδώ και τρείς μήνες τώρα... Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να στήσω ένα δεύτερο σύστημα κάπου αλλού λόγω χώρου κυρίως. Επίσης δεν μπορώ να καταργήσω τελείως τα Roister πουλώντας τα π.χ γιατί μετά πώς θα βλέπω τις ταινίες μου; Το ιδανικό πουσκεφτόμουν είναι να πουλούσα τα Roister και να έπαιρνα το 5.1 σύστημα της Klipsch με βάση τα RF-63 αλλά ξεφεύγουμε πολύ....

Το σενάριο της αντικατάστασης θα πάιξει μόνο αν πίξει το σύμπαν στην δουλειά και δεν πάρουμε άδεια το καλοκαίρι και φύγουμε για ταξιδάκι εξωτερικό αλλά δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι.

Εκτός και εάν περιμένω κανα εξάμηνο και μαζέψω αρκετά χρήματα για να το κάνω και πουλήσω τον 1910 και τα roister πακέτο

Με την μουσική που ακούω τα Klipsch πάε γάντι πάντως...

Δηλαδή τι μουσική ακούς;Μέταλ,ελεκτρόνικα και τέτοια;Τότε δεν κολλάει φθηνός λαμπάτος με τα ηχεία που θέλεις.Τρανζίστορ θα πάρεις...

Πάντως,στα λίγα χρήματα,ένα εξαιρετικό ηχείο δαπέδου-καλύτερο απο τα περισσότερα αντίστοιχα εισαγόμενα-είναι το Roister 8.2.Πάρτα και βάλτα μπροστά L,R για διπλή χρήση(μουσική και ταινίες).

Δηλαδή τι μουσική ακούς;Μέταλ,ελεκτρόνικα και τέτοια;Τότε δεν κολλάει φθηνός λαμπάτος με τα ηχεία που θέλεις.Τρανζίστορ θα πάρεις...

Πάντως,στα λίγα χρήματα,ένα εξαιρετικό ηχείο δαπέδου-καλύτερο απο τα περισσότερα αντίστοιχα εισαγόμενα-είναι το Roister 8.2.Πάρτα και βάλτα μπροστά L,R για διπλή χρήση(μουσική και ταινίες).

Λές ε; Τα 8.2 δεν τα έχω ακούσει αλλά σε πιστεύω όταν μου λές ότι είναι εξαιρετικά. Θα προσπαθήσω να τα ακούσω και αυτά.Ίσως και να ταιριάξουν με τα ήδη υπάρχοντα και γίνει ποιο σωστή η δουλειά.

Μουσική μόνο classic rock και heavy metal. Για μένα δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Ώστε τρανζίστορ έτσι; Τώρα με μπρίζωσες. Είχα ακούσει τα RF-62 με έναν της μαραντζ αν θυμάμαι καλά (δεν έδωσα βάση στο μοντέλο αλλά το βρίσκουμε εύκολα) σε ένα μαγαζί στον Πειραιά με Metallica και έπαθα πλάκα. Ενώ τα B&W που άκουσα δεν με ενθουσίασαν όσο τα klipsch.

πρέπει να οργανώσω τις ακροάσεις μου φαίνεται...εχουμε πολύ δουλειά

Thnks!!

Με τον 1910 θα πρότεινα τα Focal 714s στα 290,00€.
http://www.overclockershq.com/home-audio/jm-focal-chorus-series-speaker-review.html#axzz0rwWN4uMM

Θα παίξει δυνατά, με «ανάσα» γιατί δε θα τον εξαντλούν, θα μάθεις ώστε η επόμενη επιλογή σου –αν ποτέ χρειαστεί- να είναι πιο σοφή και σου μένουν χρήματα για τις καλοκαιρινές διακοπές χωρίς να «ματώσεις» οικονομικά ; -)

Άσχετο: Ωραία η… σκούνα στη φωτογραφία. Έχω ένα .ppsπου περιγράφει την κατασκευή της : -)

Με τον 1910 θα πρότεινα τα Focal 714s στα 290,00 .
http://www.overclockershq.com/home-audio/jm-focal-chorus-series-speaker-review.html#axzz0rwWN4uMM

Θα παίξει δυνατά, με «ανάσα» γιατί δε θα τον εξαντλούν, θα μάθεις ώστε η επόμενη επιλογή σου –αν ποτέ χρειαστεί- να είναι πιο σοφή και σου μένουν χρήματα για τις καλοκαιρινές διακοπές χωρίς να «ματώσεις» οικονομικά ; -)

Άσχετο: Ωραία η… σκούνα στη φωτογραφία. Έχω ένα .ppsπου περιγράφει την κατασκευή της : -)

Thnks!!

Βρήκα και τον αντιπρόσωπο και θα τον πάρω τηλ/νο να κανονίσω μια ακρόαση.
Όσο για την σκούνα έχω το βιβλίο που περιγράφη όλα τα στάδια της κατασκευής από την σύλληψη της ιδέας, δοκιμές μοντέλων, υλικά κατασκευής κλπ.

Και η εταιρεία την νοικιάζει προς περί τα $150 000 την ημέρα. Φτώχεια καταραμένη σου λέω...

Επόμενες επιλογές θα υπάρχουν διότι σκέφτομαι του χρόνου να αλλάξω όλο το σύστημα ενισχυτή - ηχείων και αυτό που έχω τώρα ή θα πάει στο χωριό ή θα βγεί στο σφυρί. Θα δούμε έχουμε καιρό μέχρι τότε.