EGREAT EG-M34A και πρόβλημα δικτύου

Status
Not open for further replies.

jester7

New member
23 June 2008
9
Καλησπέρα,νέο μέλος και εγώ στην παρέα σας και χρειάζομαι την βοήθεια σας....
Σήμερα αγόρασα το media player της Egreat.Εκ πρώτης όψεως το μηχανάκι ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις που έχω για το σαλόνι μου...
Αυτό που με προβληματίζει είναι οτι θέλω να στήσω ένα δίκτυο στο σπίτι μου ώστε να μην έχω συνέχεια να μεταφέρω σκληρούς απο δω και απο εκεί...
Λοιπόν στην φωτογραφία βλέπεται ένα διάγραμμα των συνδέσεων και των συσκευών που διαθέτω.

http://img139.imageshack.us/i/84200965438pm.png/

Θέλω να μπορώ να στέλνω απο το pc-2 κατευθείαν τις ταινίες στο σκληρό δίσκο που θα κοτσάρω πάνω στο egreat.
Εδώ αρχίζουν για μένα ταα δύσκολα.Όσο αφορά τα δύο pc δεν έχω πρόβλημα (ήδη έχουν δίκτυο μεταξύ τους) αλλά το πώς θα κάνω "δικτυακό" τον σκληρό που θα εχω πάνω στο egreat με προβληματίζει αφάνταστα.
Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ή γνωρίζει κανένας κανέναν οδηγό για τέτοιου είδους δίκτυα???

Εάν ο σκληρός που θα βάλεις στον egreat είναι στην sata, τότε κάνεις απλά install τα nmt apps και αυτόματα θα έχεις SMB, FTP access. Οπότε απλά θα βλέπεις δικτυακά τον σκληρό του egreat. Εάν βάλεις usb θέλει να κάνεις τα nmt apps install εκεί αλλά δεν είναι εύκολο και δεν ξέρω εάν μετά τον βλέπεις στο δίκτυο.

http://www.networkedmediatank.com/wiki/index.php/NMT_Apps:alternative_installation

Θέλω να μπορώ να στέλνω απο το pc-2 κατευθείαν τις ταινίες στο σκληρό δίσκο που θα κοτσάρω πάνω στο egreat.
Πρέπει να ξέρεις ότι η μεταφορά αρχείων από PC στο egreat,μέσω δικτύου, είναι πολύ χρονοβόρα διαδικασία, ιδίως όταν μιλάμε για αρχεία τάξεως gb.Καμία σχέση με τη μεταφορά από PC σε PC μέσω δικτύου, γιατί οι ταχύτητες που καταφέρνει να πιάσει είναι εξαιρετικά αργές.

Γι' αυτό συμφέρει να παίζεις κατευθείαν τα αρχεία από κάποιον κεντρικό δίσκο (πχ PC, NAS κτλ) ή να μεταφέρεις το ergreat και να το συνδέεις στο PC για τη μεταφορά αρχείων στο δίσκο του.

Re: Απάντηση: EGREAT EG-M34A και πρόβλημα δικτύου

Εάν ο σκληρός που θα βάλεις στον egreat είναι στην sata, τότε κάνεις απλά install τα nmt apps και αυτόματα θα έχεις SMB, FTP access. Οπότε απλά θα βλέπεις δικτυακά τον σκληρό του egreat. Εάν βάλεις usb θέλει να κάνεις τα nmt apps install εκεί αλλά δεν είναι εύκολο και δεν ξέρω εάν μετά τον βλέπεις στο δίκτυο.

http://www.networkedmediatank.com/wiki/index.php/NMT_Apps:alternative_installation

Ο σκληρός θα είναι απευθείας στην sata.Το γνωρίζω οτι οι ταχύτητες θα είναι αργές αλλά δεν με πειράζει.
Το θέμα είναι που βρίσκω τα nmt apps,που τα κάνω install και αν υπάρχει άλλη διαδικασία ώστε να δημιουργηθεί το δίκτυο.....

Ο σκληρός θα είναι απευθείας στην sata.Το γνωρίζω οτι οι ταχύτητες θα είναι αργές αλλά δεν με πειράζει.
Το θέμα είναι που βρίσκω τα nmt apps,που τα κάνω install και αν υπάρχει άλλη διαδικασία ώστε να δημιουργηθεί το δίκτυο.....

http://www.egreathd.com/index.php?option=com_content&view=article&id=46&Itemid=55

Εδώ θα βρεις τα NMT apps. (Μην σε ανησυχεί που λέει 31Β - το ίδιο είναι)
Τα βάζεις στον δίσκο που θα συνδέσεις στην e-sata.

Επίσης εάν βάλεις το τελευταίο firmware ίσως να μπορείς και να τα κάνεις install (δεν είμαι σίγουρος όμως) απ'ευθείας από το μενού υποστήριξης.

Αλλο ένα σου πρόβλημα είναι ότι χρησιμοποιείς Home plug για να συνδέσεις το 2ο ρούτερ. Πράγμα που σημαίνει ότι έτσι κι αλλιώς οι ταχύτητα του δικτύου που φθάνει στο Egreat είναι πολύ χαμηλή. Βάλε και την ταχύτητα μεταφοράς που προσαρμόζεται προς τα κάτω σύμφωνα με την αρχική ονομαστική του Home plug......

http://www.egreathd.com/index.php?option=com_content&view=article&id=46&Itemid=55

Εδώ θα βρεις τα NMT apps. (Μην σε ανησυχεί που λέει 31Β - το ίδιο είναι)
Τα βάζεις στον δίσκο που θα συνδέσεις στην e-sata.

Επίσης εάν βάλεις το τελευταίο firmware ίσως να μπορείς και να τα κάνεις install (δεν είμαι σίγουρος όμως) απ'ευθείας από το μενού υποστήριξης.

Αλλο ένα σου πρόβλημα είναι ότι χρησιμοποιείς Home plug για να συνδέσεις το 2ο ρούτερ. Πράγμα που σημαίνει ότι έτσι κι αλλιώς οι ταχύτητα του δικτύου που φθάνει στο Egreat είναι πολύ χαμηλή. Βάλε και την ταχύτητα μεταφοράς που προσαρμόζεται προς τα κάτω σύμφωνα με την αρχική ονομαστική του Home plug......

Thanks.Θα το δοκιμάσω το απόγευμα.Το άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι οτι με το πρόγραμμα που δίνει η linksys για να βλέπεις τις συνδέσεις δικτύου,βλέπω τα δύο pc και το router.Μετά το router,δεν γνωρίζω πως να δω τις άλλες 2 σσυσκευές.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να τις δώ?Κάποια διεύθυνση για web interface ίσως???

Thanks.Θα το δοκιμάσω το απόγευμα.Το άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι οτι με το πρόγραμμα που δίνει η linksys για να βλέπεις τις συνδέσεις δικτύου,βλέπω τα δύο pc και το router.Μετά το router,δεν γνωρίζω πως να δω τις άλλες 2 σσυσκευές.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να τις δώ?Κάποια διεύθυνση για web interface ίσως???

Ενα απίθανο πρόγραμμα (το χρησιμοποιώ) για να βλέπεις και να ελέγχεις το δίκτυό σου είναι το Network magic της Cisco.

Μπορεί κάποιος φίλος από εδώ μέσα να μου εξηγήσει τις καρτέλες WORKGROUP και NFS SERVER από το μενού NETWORK SHARE;
Που χρησιμεύουν και πώς ρυθμίζονται;
Μπορώ να χρησιμοποιήσω το eGreat μου σαν remote server για τα αρχεία που έχω στον εξωτερικό σκληρό;
Με άλλα λόγια, να μπαίνω μέσα από ένα άλλο pc και να βλέπω τα αρχεία μου, να ρυθμίζω αρχεία torrent για downloading μέσω του transmission και γενικά μέσω CSI να διαχειρίζομαι το μηχάνημα πάντα, όμως, remote;
Σας ευχαριστώ!

Status
Not open for further replies.