Εικόνα ταινίας DVD 16:9 σε 16:9 τηλεόραση

Araxtos

New member
22 June 2007
10
Αγόρασα πρόσφατα LCD 32" τηλεόραση και έχω την εξής απορία:
Σε 2-3 dvd ταινίες που έχω δει, παρόλο που αυτές γράφουν ότι είναι 16:9 στο κουτί, κατά την προβολή στην τηλεόραση μένουν μαύρα κενά πάνω και κάτω. Είναι φυσιολογικό αυτό;
Ευχαριστώ.

Συνήθως το κινηματογραφικό πρότυπο είναι πιο στενό από τις τηλεοράσεις μας και εμφανίζονται οι μπάρες (οι οποίες σε κάθε περίπτωση είναι πολύ λιγότερο ενοχλητικές από ότι σε μία τηλεόραση με οθόνη 4:3.

Κάποιες είναι απόλυτα προσαρμοσμένες για προβολή σε wide tv οπότε καλύπτουν απόλυτα όλη την οθόνη, ενώ όσες δεν έχουν δεχτεί επεμβάσεις είναι στενότερες.

Λογικά θα πρέπει να υπάρχει κάποια λειτουργία στην τηλεόρασή σου που "ξεχειλώνοντας" λιγάκι την εικόνα σου γεμίζει τελικά την οθόνη αλλά υπάρχει το ανάλογο κόστος σε ποιότητα...

Εκτός από το format 4:3, που δεν συνηθίζεται πλέον στα dvd, υπάρχει το 16:9 αλλά και το 2.35:1 το οποίο είναι και το κλασικό κινηματογραφικό, όπως λέει και ο Central. Μάλλον πήρες ταινίες στο τελευταίο format...

Re: Απάντηση: Εικόνα ταινίας DVD 16:9 σε 16:9 τηλεόραση

Εγω βαζω την τηλεοραση στην ρυθμιση "smart" που "ξεχειλωνει" λιγο η εικονα και μειωνονται οι μπαρες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εικόνα ταινίας DVD 16:9 σε 16:9 τηλεόραση

Εγω βαζω την τηλεοραση στην ρυθμιση "smart" που "ξεχειλωνει" λιγο η εικονα και μειωνονται οι μπαρες.

Αυτό δεν το περίμενα από σένα :slapface::BDGBGDB55:

Ντροπη σου :grandpa: :flipout:
-bye-

Γιάννη παίζει ακόμα το Smart???

Το έχει και η δική μου 32" Sony CRT που έχω από το 2000!!!

Α ρε Sony...πιστοί στις κλασικές αξίες αυτοί οι Ιάπωνες τελικά!:D

Αυτό δεν το περίμενα από σένα :slapface::BDGBGDB55:

Ντροπη σου :grandpa: :flipout:
-bye-

To ηξερα οτι θα τα ακουσω...:flipout:

Τι να κανω ρε παιδια? Αυτες τις μπαρες δεν τις αντεχω...

Στο video club της γειτονιάς είδα τα πρώτα Blue-Ray προς ενοικίαση (στην ίδια τιμή μάλιστα με τα απλά DVD). Κοιτώντας την πίσω μεριά του κουτιού παρατήρησα τα εξής:
Μερικά είχαν την ένδειξη fullHD 1080, ενώ άλλα όχι.
Σε όλα έλεγε για την φοβερή ποιότητα από την τεχνολογία Blue-Ray λόγω της ανάλυσης 1920x1080.
Στα χαρακτηριστικά της εικόνας σε όλες τις ταινίες έγραφε format 2,40:1.

Τελικά, αν έχεις μια TV fullHD 1920x1080 βλέπεις ταινία από BR disc, πάλι θα υπάρχουν μικρές μαύρες μπάρες πάνω και κάτω?
(επειδη 1920x1080 = 1,78:1)

ΠΩΣ ?? :flipout:

Πότε παραλαμβάνεις την D3000;