Ειμαστε ΖΩΑ!!!

Δυστυχώς είμαστε πολύ κατώτερα όντα φίλε μου από τα ζώα, ειδικά στο ήθος... Συγχαρητήρια για το ντοκιμαντέρ που μας προτείνεις. Θα το δω ολόκληρο αμέσως.

mmoukiou το ξερω οτι ειμαστε κατωτερα πλασματα με αυτα που κανουμε,αμα μπορουσα θα εβαζα τον καταλληλο τιτλο αλλα δεν μπορω λογω των κανονων του Avclub.

Συγχαρητήρια, φοβερό το ντοκιμαντέρ, κάποια στιγμή θα το δω ολόκληρο!
Γιά την διαπίστωση, τώρα το κατάλαβες? Κατά κάποιον τρόπο είμαστε, όπως
το λέει ο κύριος στην υπογραφή σου (αν βλέπω καλά), παράσιτα - ιός,
κατοικούμε στον πλανήτη, τον εκμεταλλευόμαστε (μέχρι αηδίας) και στο
τέλος θα τον καταστρέψουμε, μαζί με όλες τις υπόλοιπες μορφές ζωής, που
κατοικούν σε αυτόν! Μπορούμε άραγε να κάνουμε κάτι, γιά να αλλάξει αυτή
η κατάσταση?!

Έχω δει 30 λεπτά... Δεν θυμάμαι να έχω κλάψει τόσο πολύ άλλη φορά στη ζωή μου... Αλλά δυστυχώς με τα δάκρυα δεν θα γίνει ποτέ τίποτα... Φτάνεις σε σημείο να καταριέσαι την ανθρωπότητα ολόκληρη... Φρίκη.

@Macmod:Ευχαριστω.Δεν ειναι ο neo στην υπογραφη μου.Ο Ichigo ειναι απο ενα anime,το bleach.Aλλα θυμαμαι πολυ καλα τι λες.

όταν το χρήμα μπαίνει πάνω απ'όλα η κατάληξη είναι σαφέστατη και γνωστή.

το κακό είναι οτι ο άνθρωπος στον βωμό του κέρδους δεν διστάζει ούτε για δευτερόλεπτο, πουθενά και για κανέναν απολύτως λόγο !!

απλά κρίμα.

φίλε Ch3RoUv1M,

στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχουν "αυτοί" κι "εμείς" και οι "άλλοι".

οι "αυτοί" είμαστε όλοι μας μηδενός εξαιρουμένου, δυστυχώς ............

Petran νομιζω οτι υπαρχουν,γιατι ουτε εσυ,ουτε εγω,ουτε κανενας ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ανθρωπος,με αισθηματα,με ηθικη δεν θα εκανε κατι κατι τετοιο.

Last edited:
Εγώ δέχομαι πως είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι και έχουμε "αποφασίσει" τη μοίρα των άλλων πλασμάτων του πλανήτη. Αλλά υπάρχει ένα μεγάλο γιατί. Γιατί τόση βαναυσότητα? Αλλά έτσι όπως σεβόμαστε τη ζωή του "άλλου" ως άνθρωποι, όπου ο "άλλος" μπορεί να είναι οποιοδήποτε φυτό ή ζωντανό ον του πλανήτη, ακόμα και συνάνθρωπος..., άλλο τόσο θα μας σεβαστεί η ίδια Φύση μια μέρα. Και θα μας ξαποστείλει στο διάολο κι ακόμα παραπέρα... Και το αξίζουμε αυτό.

Ειλικρινά, το ντοκιμαντέρ είναι μαρτύριο. Άντεξα να το δω ολόκληρο, σαν φόρο τιμής για τις κακοποιημένες ψυχές, ανεξαρτήτου ράτσας...

@mmoukiou:Η φυση το εχει ξεκινησει να το κανει σιγα σιγα και για αυτο ειμαστε υπευθυνοι εμεις,τα ΖΩΑ.

Εγω ακομα δεν εχω καταφερει να το δω ολο,εχω δει μερικες σκηνες......

Last edited:
και εγώ που το είδα όλο το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ !
πάντως αξίζει να το δείτε , θα σας κάνει να αναθεωρήσετε
πολλά πράγματα.

προσωπικά, θα ήθελα απο τον γιατρό μας να μου λύσει μια απορία .

αυτοί οι άνθρωποι, που συμμετέχουν άμεσα σ' αυτήν την σφαγή, γιατί κι εμείς συμμετέχουμε αλλά έμμεσα, πως κοιμούνται ?

Σπύρο, αν μας διαβάζεις, πες μας σε παρακαλώ μια δυο κουβέντες καθαρά απο επιστημονικής άποψης αν δεν σου κάνει κόπο.
ευχαριστώ.

PETRAN κοιμουνται και ησυχα μαλιστα σαν να μην τρεχει τπτ.Και αυτο γιατι αυτο που εχουν οι ανθρωποι οι νορμαλ(τα αισθηματα,την ηθικη)αυτοι οι "ανθρωποι"(τα αποβρασματα της κοινωνιας)δεν τα εχουν.Μπορει,και μαλλον ειναι σιγουρο,το κανουν και με ευχαριστηση(αμα θυμαμαι,νομιζω οτι γελουσαν κιολας οταν το κανανε).

Last edited:
γιαυτό παρακάλεσα τον Σπύρο να μας πει την άποψή του,

γιατί απο ένα σημείο και μετά παρατήρησα οτι οι άνθρωποι αυτοί ξέφευγαν ..

γελούσαν όπως λες, αλλά έδειχναν να το γουστάρουν κι όλας το όλο σκηνικό.
σαν να ήταν αλλού ........

ΔΕΝ είδα ακόμα το βίντεο αλλά από τις περιγραφές σας μπορώ να πω ότι φαντάζομαι το "τι θα έβλεπα" αν τελικά έβρισκα το σθένος να το κάνω.
Έχει τύχει (δυστυχώς) να έχω δει κάποια παρόμοια, αν όχι και αποσπάσματα αυτού, στο παρελθόν και είχα πάντα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα μετά. Γίνομαι τόσο "κακός" με τους ανθρώπους, που φοβάμαι μην παρεκτραπώ σε σημείο που δεν θα έχει επιστροφή μετά! Αν μάλιστα υπήρχε περίπτωση να μην είχα καμία συνέπεια, θα το είχα κάνει σε αυτούς που τους αξίζει, χωρίς προσωπικό ενδοιασμό. Δεν θεωρώ άλλωστε ότι θα έβλαπτα "άνθρωπο", μάλλον επικίνδυνα "παράσιτα" θα προσπαθούσα να απομακρύνω από την ζωή των υπολοίπων υγιών ανθρώπων.

Φυσικά λιγότερο ή περισσότερο έμμεσα, είμαστε όλοι "συνυπεύθυνοι" για πολλές κτηνωδίες που είτε απλώς αδιαφορούμε είτε κλείνουμε τα μάτια για να μη μας "ξεβολέψουν" από τον "ύπνο" μας.
Ζητήματα όπως η πλήρης εκμετάλλευση ελεύθερων ή και εκτρεφομένων ζώων για προσωπικό μας, μικρότερο ή μεγαλύτερο, όφελος είναι συνεχόμενο φαινόμενο μόνο που το έχουμε μεταφράσει / βολέψει σαν "επιβίωση" ή και "βελτίωση βοιωτικού επιπέδου"!

Καθετί που ζει και, τουλάχιστον αποδεδειγμένα / αντικειμενικά, δεν μας ενοχλεί, έχει ίσα δικαιώματα μ' εμάς σ' αυτή τη ζωή! Τουλάχιστον όσο αφορά το βασικότερο αγαθό. Την ίδια τη ζωή του!
Ακόμα δηλαδή κι αν δεν είναι σε θέση σαν είδος, να το καταλάβει και να το ερμηνεύσει το ίδιο όπως ο άνθρωπος, δε σημαίνει πως δεν νιώθει τον πόνο, την έλλειψη αγάπης, τον κίνδυνο του θανάτου κ.α.

Δεν μας έδωσε ποτέ και κανείς το δικαίωμα να υποτιμούμε τα υπόλοιπα ζωικά είδη του σύμπαντος ολόκληρου.