ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ Ο ΚΛΩΝΟΣ? error! no ca found

makisfgr

Established Member
4 September 2007
122
Η συνεχεια του αλλου thread
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=59394

Ο 800 άρης μάλλον πέθανε..
Τελικά αφού βρήκα την ip πήγα να του περάσω μεσω δικτυου το nabilo ss75 (βλακεια μου) και "error! no ca found" .....δεν ξεκολαει με τίποτα.

Αγόρασα 2 null καλωδια αλλα δεν.... σηκώνεται με dreamup ο DM 800
Υπάρχει περίπτωση τα καλώδια να μην κανουν για dream?
Tι άλλο να κάνω?
HELP.....2 μέρες τον εχω....κλαψ,,κλαψ,...

Τον πας στο μαγαζί που τον πήρες μήπως μπορέσουν να τον συνεφέρουν.
Αν πρόκειται για e- αγορά δοκιμάζεις μόνος σου την επαναφορά με null modem.
Αφησε τον κάποιες ώρες εκτός ρεύματος.
Βεβαιώσου ότι κάνεις σωστά τη διαδικασία αναβάθμισης.

Τέλος αν αποτύχουν όλες οι προσπάθειες, τον επιστρέφεις..

Αφού πήρε ΙΡ, ξέχνα το ss75 και βάλε ένα παλιό image πχ Nabilo 0.10.
Έτσι θα δεις εάν τουλάχιστον δουλεύει έστω και με παλιό ss. Εάν ναι, συμβιβάσου με αυτό και άρχισε τα πειράματα όταν θα συγκεντρώσεις περισσότερες πληροφορίες. Δυστυχώς, είναι αναγκαίο κακό με τους κλώνους...

Για να συλλέξεις πληροφορίες και να βρεις κατάλληλα patched images, δες εδώ...

Έχεις δίκιο. Βιάστηκα και δεν διάβασα όλο το «ιστορικό».

Δυστυχώς, η αγορά κλώνου φέρνει καμμιά φορά περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει...

Re: Απάντηση: ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ Ο ΚΛΩΝΟΣ? error! no ca found

Εγω που το διαβασα, δεν καταλαβα τελικα, γραφει ή δεν γραφει no ca found?
ΑΝ γραφει, μια χαρα ειναι, απλως θελει λειτουργικό....

Τελικά το έσωσα.......
Αφου αγορασα 2 καλωδια null ,απο διαφορετικα μαγαζια παρακαλώ, ...και αποδειχτηκαν νούλες,εκανα μια τελευταια δοκιμή και πήρα ενα καλώδιο ανταπτορα USB to SERIAL και ως εκ θαυματος το dreamup ειδε τον DM.
Βεβαια δεν μπορουσε να στειλει το secondstage-dm800-72.nfi στον DM και ψαχνοντας σε ξενα φορουμ βρήκα ενα προγραμματακι( 2nd_stage_pack ) http://satupload.biz/downloadfile.p...ages/Dreambox DM800_Clone&PHPSESSID=pgzgjrtit
και καποιες οδηγιες και ....ξυπνησε ο γιγαντας......
Παντως σας ευχαριστω όλους....

Αφού λοιπόν έκανα και εγώ την "πατάτα" να περάσω λάθος image (ποτέ μην εφαρμόζετε image από το επίσημο site στον κλώνο έστω και αν είναι sim2.01 bootloader 76) και εισέπραξα ένα φαρδύ-πλατύ "error no ca found" άρχισα να ψάχνομαι και να σπάζομαι για την ανοησία μου!

Η λύση που βρήκα λοιπόν ήταν να κατεβάσω αυτό και να ακολουθήσω τις οδηγίες για την δεύτερη περίπτωση δηλαδή φλασάρισμα μέσω serial null καλωδίου "serial HTTP" μιας και το stop mode δεν λειτουργούσε!

Πέρασα ένα δοκιμασμένο nfi σε περίπου μια ώρα (τόσο παίρνει να μεταφερθούν 40Mb αρχείο από σειριακό καλώδιο με 11Kb/sec) και επιτέλους ο κλώνος ζει και πάλι!