Eιναι θεμα γωνιων!!!!!

Προσωπικώς γνωρίζω πέντε πράγματα για τον Αβικέννα και τον Αβερρόη. Για άλλους δεν είμαι πρόχειρος. Φαντάζομαι εάν ήμουν Άραβας ή Πέρσης θα γνώριζα καμια 20αριά ακόμη.

@Ipeirotis: εννοώ ότι οι Άραβες έπονται του Θαλή και του Πυθαγόρα, αυτονόητο δεν είναι?

Απάντηση: Re: Eιναι θεμα γωνιων!!!!!

Δεν υπήρχε ψηφίο να δηλώνει το 0, όχι η έννοια του μηδενός, το οποίο είναι αρχαία εξάλλου λέξη. Ούτε οι Ρωμαίοι έχουν ψηφίο για το 0. Εξάλλου τίποτα δεν γεννάται από το μηδέν ως έλεγαν :P. (ex nihilo nihil fit)
Ακριβώς.
Δεν έγραψα ότι δεν ήξεραν την έννοια του μηδενός. Απλώς δεν είχε κάποια χρησιμότητα στη μαθηματική τους σκέψη. Αν από 2 μήλα αφαιρούσαν 2 μήλα είχαν τίποτα ή κανένα μήλο, όχι 0 μήλα.

Τώρα που το θυμήθηκα. Μήπως να αποδώσουμε και την εφεύρεση της πράξης του πολλαπλασιασμού στους αρχαίους Έλληνες;

Απάντηση: Re: Eιναι θεμα γωνιων!!!!!

Πολυ γνωστος. Και οι πετρες τον ξέρουν.:flipout:

Πυθαγορας, θαλης, αρχιμηδης και αλλοι "αγνωστοι" μαθηματικοι Ελληνες μας λενε για μαθηματικα κ Γεωμετρια. Απαπαπα.....:violent-smiley-030:

Πάντως δεν είπε πως είναι γνωστός (πολύ ή μη). Μεγάλο τον χαρακτήρισε ο anasthom και ευτυχώς, το αν είναι ή όχι, δεν εξαρτάται από την απαξίωση σου στο πρόσωπο του (ή όχι!).

Υ.Γ. Ο τρόπος που γράφεις πάντως ipeirotis, έτσι ο λίγο εριστικός να το πω, μου θυμίζει πολύ τον videomix...

Τώρα που το θυμήθηκα. Μήπως να αποδώσουμε και την εφεύρεση της πράξης του πολλαπλασιασμού στους αρχαίους Έλληνες;
__Οχι, όχι! Πρέπει να την αποδώσουμε στον Αδάμ και την Εύα... νομίζω πως δικαιωματικά και πρακτικά τους ανήκει!! :grinning-smiley-043

__Το "δύο γάιδαροι μαλώναν σε ξένο αχυρώνα" το ξέρετε αγαπητοί μου..; Επειδή έλαχε (?) να γεννηθούμε σ' αυτή τη γη ξαφνικά μας ανήκουν τα πάντα... Ας τα κερδίσουμε πρώτα (και πρώτος εγώ φυσικά) και μετά το κουβεντιάζουμε...

__Οποιος διαφωνεί με την ως άνω παράγραφό μου και πιστεύει, πως του ανήκει η ιστορία του λόγω "κληρονομικότητας" και μόνο, να βγάλει τον σκασμό γιατί τότε, έχω δίκαιο και τον τρώω λάχανο, είμαι συγχωριανός και απόγονος βλέπετε του μέγα πανεπιστήμονα Αριστοτέλη -εκτός συναγωνισμού και ειδικός επί παντώς επιστητού δηλαδή. :grinning-smiley-043 :lehrer: :grinning-smiley-043

__Καλημέρα μας.

Last edited:
Προφανώς δεν είναι το αίμα αυτό που μας κάνει κληρονόμους των αρχαίων που έζησαν σε αυτά τα χώματα, αλλά η πολιτισμική μας ταυτότητα. Εξάλλου, όταν λέμε ότι είμαστε παιδιά του Σωκράτη του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη δεν εννοούμε ότι είμαστε απόγονοί τους σε ευθεία γραμμή (δεν γνωρίζω εάν άφησαν καν φυσικούς απογόνους) αλλά κληρονόμοι, μέσω της πολιτισμικής μας ταυτότητας, του πολιτισμού στον οποίο αναδείχθηκαν και τον οποίο συμπλήρωσαν. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να κομπάζουμε για τα επιτεύγματα των αρχαίων προγόνων (υπό την ανωτέρω έννοια) μας, ούτε και να κάνουμε αέρα με τις δάφνες τους. Όπως επίσης όμως δεν σημαίνει ότι τα εκπληκτικά επιτεύγματά τους δεν είναι κληρονομιά μας. Δεν έτυχε να γεννηθούμε σε αυτά τα χώματα, έτυχε να γεννηθούμε (πολιτισμικώς) Έλληνες.