Εισαγωγή στον κόσμο των ακουστικών - αναζήτηση ενισχυτή

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,530
Θεσσαλονίκη
Που λέτε, χρειαζόμουν ένα ζευγάρι κλειστά ακουστικά για το DJing και αρκετά καλά, οπότε παρήγγειλα από το θείο Τομάν τα AKG K271 MKII.

Παράλληλα όμως, καθώς χάζευα, είδα ότι τα Κ701 έπεσαν στα 209 ευρώ, οπότε μπήκα στον πειρασμό και τα χτύπησα, μια και δε μπορώ να ακούω από τα ηχεία συνέχεια (ειδικά τη νύχτα).

Συνεπώς, τώρα θέλω κατιτίς για ενίσχυση ακουστικών. Σκεφτόμουν τις εξής περιπτώσεις:

Από έξοδο του ήδη υπάρχοντος προ (GamuT C2R), μια και έχουν σχετικά χαμηλή αντίσταση και υψηλή ευαισθησία. Υπάρχει τέτοιο καλώδιο;

Ξεχωριστός ενισχυτής ακουστικών, που θα μπει ύστερα από τον προ, αλλά τα δυο ποτενσιόμετρα στη σειρά με προβληματίζουν. Σ' αυτή την περίπτωση, θα προτιμούσα κάτι σε λαμπάκι.

Τι λέτε;

καπια απο αυτα που λενε οτι ειναι καλα στο Ηead-fi.org

little dot
http://littledot.net
woo audio
http://www.wooaudio.com/
darkvoice
http://www.audiophilechina.com/products1.asp?S_id2=2&s_id=25

Δεν εχω ακουσει κανενα αλλα περιμενω ηδη το little dot MK3

Παντως αποτι λενε τα 701 θελουν αρκετο ρευμα , και ειναι απο αυτα που βελτιωνονται πολυ αμα τα παιξεις με ενυσχητη, συμφωνα με τους head-fi τυπους:)

Last edited:
Από έξοδο του ήδη υπάρχοντος προ (GamuT C2R), μια και έχουν σχετικά χαμηλή αντίσταση και υψηλή ευαισθησία. Υπάρχει τέτοιο καλώδιο;

Ναικαλά....
Δεν ισχύουν τα 62 ωμ που ανακοινώνει η εταιρεία, είναι πολύ ψηλότερα. Θέλουν οπωσδήποτε κάτι πιο βαρβάτο από μια κοινή έξοδο ακουστικών.

τελικά πήρες και 271 και 701?

Ε, ναι, αφού τα 271 τα θέλω να είναι κλειστά (σε περιβάλλον μπαρ, πρέπει να σε απομονώνουν) και τα 701 ανοιχτά, στο σπίτι (αφού τα κλειστά δεν είναι για πολύωρη ακρόαση)...

πάντως από όσα έχω διαβάσει τα 501 λένε είναι αξεπέραστα.
Τα 701 ήταν λίγο απογοήτευση γιά τους φανατικούς.

πάντως από όσα έχω διαβάσει τα 501 λένε είναι αξεπέραστα.
Τα 701 ήταν λίγο απογοήτευση γιά τους φανατικούς.

Μια χαρά είναι τα 701, εκτός από ξεκούραστα για τους ολίγον ...κεφάλες. Το "μαξιλαράκι" από επάνω (ο Θεός να το κάνει) έχει κάτι "καρούμπαλα" που σε κουράζουν. Είναι σίγουρα αέρινα, αναλυτικά, με μεγάλα σώματα, δεν θα τα έλεγα βέβαια τόσο για ροκ (όχι ότι δεν μπορούν να παίξουν και πολύ καλά), αλλά για συμφωνικά και τέτοια είναι που δείχνουν το αλμπενί τους.

Λοιπόν μην γινόμαστε υποχόνδριοι με την οδήγηση των ακουστικών.

Τα δικά μου 240 (600Ω), 340 (400Ω), 270 studio (75Ω) δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα να οδηγηθούν από εξόδους βαρβάτων τελεστικών (sony 50, mbl) αλλά καιι πιό συμβατικές εξόδους αν και δεν έψαξα αν όντως είναι συμβατικές ή βαρβάτες επίσης (sony w100, Dat dtc 690, arcam d290) αλλά και του creek obh11 se σε τάξη Α που είχα.
Το μόνο που τα οδηγεί δύσκολα είναι το ipod...

Γιά τα Κ1000 δεν συζητάμε, είναι άλλη εντελώς κλάση.

Πάντως Στέργιο μόλις τα πάρεις κάνουμε συνάντηση και συγκριτικό που θα παρουσιάσουμε εδώ με 7 διαφορετικά μοντέλα AKG....

και όταν λέμε δεν υπάρχει πρόβλημα, το sony 50 και ο mbl τα ξεσκίζουν κυριολεκτικά.... (και οι δυό νομίζω με 5532)

Μάλιστα ο ειδικός υποτίθεται γιά ακουστικά obh11 τερμάτιζε με τα Κ270....
ίσως λόγω τάξης Α...

επίσης πολύ καλά τα οδηγεί το audiotrak prodigy

Σκέφτομαι και την περίπτωση αντικατάστασης του προ με λαμπάτο που να έχει και ενίσχυση ακουστικών... αχ, έπρεπε να είχα κρατήσει τότε εκείνον τον Sonic Frontiers... :frusty:

Σε τρανζίστορ, μου έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον αυτά:

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI....47161&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_3219wt_1167

http://cgi.ebay.co.uk/Heed-CanAmp-H...Amplifiers?hash=item5ad6dfc95c#ht_3084wt_1167

http://cgi.ebay.co.uk/CREEK-OBH-21S...Amplifiers?hash=item5ad71224e9#ht_3947wt_1167

Το Graham Slee υπάρχει και σε κιτ. Σκέφτομαι και την περίπτωση ιδιοκατασκευής, αλλά πρέπει κάποιος να μου κάνει τις κολλήσεις, γιατί είμαι λίγο αμπντάλης...

Λοιπόν, μόλις κατέφτασαν τα Κ271 ΜΚΙΙ και Κ701!

Και τα δυο ζεύγη είναι καταπληκτικά, πολύ άνετα και μπορεί ν' ακούει κανείς για ώρες. Αν και με τα Κ271, επειδή ακουμπούν στο πτερύγιο του αυτιού, μπορεί και να κουράσουν μετά από μακρόχρονη ακρόαση. Με τα τσόχινα "σφουγγαράκια" είναι λίγο πιο ξεκούραστα, αλλά προτιμώ αυτά από δερματίνη για τη δουλειά που τα θέλω.

Τα Κ701 από άποψη άνεσης... απλά αλλού! Δεν περίμενα να υπάρχει ακουστικό που δε μ' ενοχλεί, αλλά απ' ό,τι φαίνεται, υπάρχει! Δεν ακουμπούν καθόλου στο πτερύγιο του αυτιού, οπότε μπορείς ν' ακούς με τις ώρες.

Τώρα, όσον αφορά τον ηχητικό χαρακτήρα, είναι πάρα πολύ νωρίς και δεν έχω καν ενισχυτή. Το θετικό είναι ότι οδηγούνται και τα δυο πολύ άνετα από την έξοδο του Macbook Pro! Tα Κ271 φυσικά πετυχαίνουν ίδια ένταση με το ρυθμιστή σε μια-δυο θέσεις πιο κάτω, μια και είναι λίγο πιο ευαίσθητα.

Ένας προβληματισμός, είναι τα "καρουμπαλάκια" που έχουν τα Κ701 στο στήριγμα του κεφαλιού, αλλά ακόμα δεν τα φόρεσα αρκετά για να μ' ενοχλήσουν. Απ' ό,τι βλέπω πάντως στο head-fi.org, πολύς κόσμος τα κράζει, κάποιοι δε τα έχουν αφαιρέσει κιόλας...

Αυτά προς το παρόν. Πάμε για ενισχυτάκι...

εχω δοκιμασει αρκετα ακουστικα για Dj.Τα κορυφαια συνηθως των Pionneer , Senheisser, AKG, Grado, Technics , Sony , Beyerdynamic κλπ
Τα 701 δεν τα ακουσα αν κ θα ηθελα πολυ!
Αλλα Ειχα ξεχωρισει ενα φοβερο μοντελο της Stax κι ενα παλιο της Grado , ξυλινο αν θυμαμαι..απιστευτος ηχος.
Αλλα κατα τη γνωμη μου με dedicated ενισχυτη απογειωνονται!

Αυτά τα "καρουμπαλάκια" που λες των 701 είναι το μόνο μελανό σημείο τους. Μα τι άνθρωποι πια... δεν τους άρεσαν πώς ήταν τα 601, έπρεπε να τα αλλάξουν. Πάντως κατά τα λοιπά σε άνεση στο αυτί είναι όντως πολύ καλά.
Πάντως τα Κ240 Studio είναι μάλλον πιο άνετα, πολύ πιο ελαφρά. Δεν μου πιέζουν το πτερύγιο καθόλου.

Δεν ξέρω βρε Τάσο, ίσως είμαι λίγο μυγιάγγιχτος... τα Κ271, αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι είναι τελείως κλειστού τύπου, έχουν ίδια γεωμετρία με τα 240, αλλά από τη στιγμή που ακουμπούν στο πτερύγιο, μ' ενοχλούν. Δεν τίθεται καν θέμα.

Τα 701 δεν ακουμπούν καθόλου, οπότε...

Επίσης, ένα ακόμα παράξενο: οι περισσότεροι θεωρούν στα 271 τα υφασμάτινα "σφουγγαράκια" πολύ πιο άνετα. Εγώ δεν τα αντέχω καθόλου, νιώθω σαν να "ανάβουν" τ' αυτιά μου!