Εισηγήσεις για διακλάδωση σήματος στο σπίτι

loukascy

New member
10 February 2011
5
Καλησπέρα σε όλους απο τη Κύπρο,

Παρακολουθώ εδώ και καιρό το φόρουμ, που είναι πράγματι θησαυρός σε θέματα Audio και Video για το σπίτι.

Ανακαίνισα πρόσφατα το σπίτι μου και μελετάω πώς θα ενώσω τις διακλαδώσεις για τις τηλεοράσεις. Προβληματίζομαι όμως πως ακριβώς θα το κάνω, για να πετύχω τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Έχω φτιάξει ένα σχεδιάγραμμα, που εσωκλείω σ'αυτό το μήνυμα. Πιο κάτω θα περιγράψω με λόγια αυτό που προσπαθώ να επιτύχω.

Οι απορίες μου εστιάζονται στις συσκευές (2 ή περισσότερες) που θα χρειαστώ στα σημεία < ???? >, ώστε να διανέμω το σήμα. Θα εκτιμήσω άν μπορείτε να μου προσφέρετε εισηγήσεις.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Λούκας

Diktyo%20TV.gif

Last edited:
Περισσότερες πληροφορίες για τα ζητούμενα:

Το σπίτι είναι δυόροφο (ισόγειο και πρώτος όροφος).

Σε ένα κεντρικό σημείο στη κουζίνα (στο ισόγειο) θα μαζεύονται τα σήματα απο τα ακόλουθα:
* Cablenet (Digital signal)
* Satellite (SD or HD)
* Media Player (HD)
* PS3 (HD)

Η Cablenet είναι παροχέας internet και digitalTV μέσα απο Co-axial καλώδιο, στη Κυπρο. Το πακέτο που θα πάρουμε είναι
http://www.cablenet.com.cy/idiotes/cable-triple-play/cablefamily-12m/

Αυτά τα σήματα πρέπει να διανέμονται:
Α) στην κεντρική τηλεόραση κάτω, σε HD format
Β) πίσω στον Media Player / Recorder για εγγραφή
C) στις τηλεοράσεις στα υπνοδωμάτια και σαλονάκι στον πρώτο όροφο, μέσω co-axial cables που είναι ήδη εγκατεστημένα.
D) Μελλοντικά, θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να στέλνω και HD σήμα σε projector, αν είναι εφικτό. Η εγκατάσταση δέν θα γίνει σε αυτή τη φάση όμως.

Τηλεόραση ισόγειο κουζίνα (κεντρικό σημείο):
Πρέπει να λαμβάνει σήμα SD απο δορυφορική, σήμα HD απο Media Recorder και PS3 (για Blueray), και digital σήμα απο Cablenet digital receiver. To HD σήμα θα περνάει απο τον Amplifier, ώστε να έχω 5.1 surround sound.

Τηλεόραση σαλονάκι στον όροφο:
Πρέπει να λαμβάνει ανεξάρτητο σήμα Cablenet (με 2ο digital receiver), καθώς επίσης σε επιπρόσθετα ξεχωριστά κανάλια: 1) όποιο κανάλι δορυφορικής θα βλέπουν κάτω, 2) το Media Player και 3) το PS3 (για Blueray)

Σκέφτομαι επίσης για infrared extender adaptor, αν έχετε κατι να προτείνετε, ώστε να μπορώ να ελέγξω τις συσκευές στην κουζίνα απο πάνω στο σαλονάκι με ένα επιπρόσθετο Universal remote control που θα αγοράσω.

Υπόλοιπες τηλεοράσεις του σπιτιού (σε υπνοδωμάτια):
Να έχουν την δυνατότητα να δουν σε ξεχωριστά κανάλια: 1) το κανάλι που δείχνει η τηλεόραση κάτω της Cablenet, 2) το Satellite, 3) το Media center, 4) το PS3

Η ερώτηση είναι - τί συσκευές θα χρειαστώ για να διανέμω το σήμα στα δύο σημεία < ????? > στο σχεδιάγραμμα πιο πάνω;

Ιδιαίτερα, το δύσκολο είναι το πρώτο σημείο στη κουζίνα, όπου πρέπει να μπαίνουν σήματα SD και HD, και να βγαίνουν επίσης SD (για τηλεοράσεις πάνω μέσω co-axial) και HD (για τηλεόραση κάτω και media player)

Ευχαριστώ!

Last edited: