έκαψα τον ενισχυτή?

bower

Senior Member
19 October 2010
497
πρόσφατα αγόρασα ένα δικάναλο ενισχυτή arcam a28 σε αντικατάσταση του harman kardon 3390 που είχα και είπα να δοκιμάσω διπλοενίσχυση.
έβαλα προ τον αρκαμ, εβγαλα καλωδιο προς τις υψηλες συχνοτητες των ηχειων, ιντερκονεκτ από την προενισχυση στον χαρμαν και απο εκει καλωδιο προς τις χαμηλες συχνοτητες των ηχειων (απο τα οποια ειχα αφαιρεσει τη μεταλλικη πλακετα που ενωνει τις 2 συχνοτητες).
η μόνη βλακεία που έκανα ήταν το ιντερκονεκτ απο την προενισχυση του αρκαμ το εβαλα στο cd in του χαρμαν.
αφου ακουσα για 5 λεπτα και δεν μ αρεσε το αποτελεσμα, το αποσυνδεσα και αργοτερα ανακαλυψα οτι ο χαρμαν βουβαθηκε. ουτε καν ράδιο. ξερει να μ πει κανεις αν τον έκαψα?
thanks

τελικα? δοκιμασες παλι?μηπως κατεβασε κανα ρελε προστασιας και τωρα ειναι οκ?
δεν νομιζω να ειχε λογο να καει...αν καταλαβα καλα εβαλες την εξοδο πρε του αρκαμ σε εισοδο του χαρμαν. σωστα?

μυρισε τον χαρμαν, δεν ειναι ντροπη,σου μυριζει καπως?
ακουσες καποιον περιεργο θορυβο?

δεν σου αρεσε το αποτελεσμα...τι ακουγες? μηπως επαιζε μονο ο ενας?

Έχω δοκιμάσει πολλές φορές, δεν βγάζει ήχο ούτε καν από το ενσωματωμένο ραδιόφωνο. τη μέρα που δοκίμασα τη διενίσχυση δεν πρόσεξα καμία περίεργη μυρωδιά, ούτε κάποιον θόρυβο. Διαπίστωσα ότι δεν έπαιζε μια εβδομάδα μετά.
ναι, σαν να έπαιζε μόνο ο ένας. και αυτός υποτονικά.

Μηπως πρέπει να βγει απο την πρίζα για να κάνει κάποιου ειδους reset; Τον έχεις βγάλει;

ναι, του εχω κανει 10 reset. μήπως δεν έπρεπε να έχει πάθει τπτ με αυτό που του έκανα...
θα τον πάω σήμερα να δω τι θα μου πουν.

αν συνδεσες το pre out του Arcam με το cd in του 3390 και επαιζες με το volume του Arcam τοτε μαλλον εχεις υπερφορτωσει την ειδοδο του ενισχυτη και εκει θα χει γινει η ζημια

πρεπει να σου εχει καψει ασφαλεια,αν δεν μπορεις να κοιταξεις μονος σου,πηγαινε τον στην αντιπροσωπεια ή σε καποιον τεχνικο να στην αλλαξει.