Εκκίνηση από εξωτερικό σκληρό.

nikS68

Senior Member
26 February 2007
633
Γεια σας,
έχω 2 σκληρούς και ο καθένας έχει και ένα - διαφορετικό - Λ.Σ επάνω.
Έστω disk1 & disk2
Θέλω να πάρω backup τον disk1.
Εννοείται ότι το backup που θα πάρεις θα πρέπει να σου χρησιμεψει σε έκτακτη ανάγκη. Λέγοντας έκτακτη ανάγκη, εννοώ αν πάθει κάτι το partition που κάνεις boot, να μπορείς να το επαναφέρεις εύκολα και γρήγορα.
Για μένα, ο καλύτερος τρόπος είναι να κλωνοποιήσεις το partition σε κάποιον άλλον δίσκο.
Έχω λοιπόν έναν εξωτερικό usb δίσκο αποκλειστικά για backup.
Χρησιμοποιώντας το Easus Partition Master, έκανα copy το boot partition του Disk1 πάνω στον εξωτερικό μου (σημ. έχω κάνει εκκίνηση από τον Disk2).
Κάνω και active το partition στον εξωτερικό.
Στη συνέχεια μπαίνω στο bios και ορίζω ότι θα κάνει boot πρώτα από τον usb (το bios τον βλέπει κανονικά).
Κάνω restart αλλά κολλάει πριν φορτώσει το οτιδήποτε.
Κανένα μήνυμα λάθους. Απλά κολάει.

Έχω κάνει κάτι λάθος?

k.m.

Supreme Member
20 November 2007
3,334
Νέο Ηράκλειο
Τι OS έχουν οι 2 δίσκοι ?

Στο usb εκτός από το boot partition έχεις βάλει κάτι άλλο ή όχι (τα αρχεία του λειτουργικού που θα φορτώσει) ?

nikS68

Senior Member
26 February 2007
633
Το partition που προσπαθώ να μεταφέρω έχει xp.
Το backup το πήρα φυσικά από άλλο partition με win2008. Δεν πρέπει να έχει πρόβλημα όμως αφού γίνεται binary copy.

ΣΗΜ. Όταν λέω αντέγραψα τα data από τον ένα στο άλλο, εννοώ ότι αντέγραψα κατευθείαν το partition. Δηλαδή, πριν το copy είχε 6 partitions και μετά το copy 7 (ήταν δλδ unallocated space. Διαφορετικά δε με άφηνε να κάνω copy partition)