Εκκλησίες & Κάστρα

Η δεύτερη είναι περισσότερο ολοκληρωμένη, στα δικά μου μάτια.

Δεν υπαρχει ο ορος "περισσοτερο ολοκληρωμενη" οπως και ο ορος "καλλιτεχνικη φωτογραφια" κοκ αν δεν τεκμηριωσεις το γιατι.

Γενικως μιλωντας παντα οχι μονο για τον Σιμο.

Εγω ισως να διαλεγα αλλη ωρα ληψης (αν υπηρχε η δυνατοτητα φυσικα) ωστε να μπορεις να τονωσεις λιγο το κοντραστ μιας και το απλετο φως στο χιονι τα κανει ολα σουπα λευκη. Η δευτερη σε αυτο το θεμα εχει λιγο περισσοτερη δυνατοτητα να αυξηθει το ευρος του κοντραστ και να αποκτησει περισσοτερο βαθος η εικονα .

Ωραια σημεια παντως. Και για ψαξιμο με ληψεις απο ψηλα.....

• Like
Reactions: LongTom and toupia
Η δεύτερη είναι περισσότερο ολοκληρωμένη, στα δικά μου μάτια.
H πρώτη είναι καθαρά για αισθητική.
Ευθείες και το κάδρο σε κάδρο.
Η ευθεία της γωνίας του μαντρότοιχου είναι σχεδόν στο ίδιο μέρος το δεξί πλάι της εκκλησίας.
Επέλεξα τη γωνία για να δώσω το "κέντρο" του θέματος, σαν ένα "ν" που περικλείει από κάτω την εκκλησία.
Το δέντρο-κλαδιά προσφέρουν ένα έξτρα κάδρο στο θέμα (εκκλησία) από πάνω.
Κατανοητό εάν δεν είναι τόσο "ωραίο" όσο ένα κλασσικό, αλλά προσωπικά πάντα ψάχνω και το έξτρα γιατί έτσι βελτιώνεσαι (προσωπική άποψη πάντα).

Η δεύτερη είναι η κλασσική στα 2/3 με ελάχιστη "βινιέτα" από τα δέντρο αριστερά και το δεξί δέντρο να είναι το "όριο".
Είναι μια ωραία φωτογραφία για κάτι που βλέπεις π.χ. σε κάρτ-ποστάλ ή σάιτ.

Δεν υπαρχει ο ορος "περισσοτερο ολοκληρωμενη" οπως και ο ορος "καλλιτεχνικη φωτογραφια" κοκ αν δεν τεκμηριωσεις το γιατι.

Γενικως μιλωντας παντα οχι μονο για τον Σιμο.

Εγω ισως να διαλεγα αλλη ωρα ληψης (αν υπηρχε η δυνατοτητα φυσικα) ωστε να μπορεις να τονωσεις λιγο το κοντραστ μιας και το απλετο φως στο χιονι τα κανει ολα σουπα λευκη. Η δευτερη σε αυτο το θεμα εχει λιγο περισσοτερη δυνατοτητα να αυξηθει το ευρος του κοντραστ και να αποκτησει περισσοτερο βαθος η εικονα .

Ωραια σημεια παντως. Και για ψαξιμο με ληψεις απο ψηλα.....
Συμφωνώ στο πρώτο.

Για το δεύτερο μέρος, ήταν μέρα ένα βήμα πριν το white out με δυνατό άνεμο σε περιβάλλον με 15-25εκ φρέσκο/λευκό χιόνι.
Με θέμα μια εκκλησία που "δυστυχώς" ήταν άσπρη με ολίγο γκρι.
Έβαλα ένα τσικ κοντραστ στο ποστ, αλλά κατά τα άλλα οι επιλογές ήταν περιορισμένες.
Γενικά η παλέτα ήταν ψιλοδεδομένη πιστεύω.
Ίσως σε ασπρόμαυρο να έδινε κάτι παραπάνω από κοντράστ, αλλά δεν το "είδα" εδώ να πω την αλήθεια ως αποτέλεσμα.

Το drone έμεινε σπίτι γιατί είχαμε ριπές 7 μπωφόρ, τεράστιο ρίσκο για πτήσεις σήμερα.
Έτσι μόνο από το καλό τρίποδο και μόνο σε περιοχές που το χιόνι ήταν κάτω από τη γάμπα...

• Love
Reactions: Kosh
Πολύ ωραίες!
Μια μικρή υποσημείωση: προσωπικά, θα εκοβα ενα μικρό κομμάτι στο κάτω μέρος και των τριων φωτογραφιών, όπως και της αλλης που ανέβασες προ λίγου σε άλλο νήμα (της 1ης εδώ: Post in thread 'Φωτογραφία τοπίου' https://avclub.gr/threads/fotografia-topioy.21798/post-1059130781)

• Like
Reactions: LongTom
Πολύ ωραίες!
Μια μικρή υποσημείωση: προσωπικά, θα εκοβα ενα μικρό κομμάτι στο κάτω μέρος και των τριων φωτογραφιών, όπως και της αλλης που ανέβασες προ λίγου σε άλλο νήμα (της 1ης εδώ: Post in thread 'Φωτογραφία τοπίου' https://avclub.gr/threads/fotografia-topioy.21798/post-1059130781)
Στη πρώτη έκανα επίτηδες pano δύο φωτογραφιών να δώσω την "απόσταση" από το θεατή στην είσοδο που ενισχύεται από το δρόμο/χαντάκι μέσα στο χιόνι.
Ήταν δηλαδή σχεδιασμένο.
Έχω και την απλή με την εκκλησία, αλλά είναι μάλλον ΟΚ επειδή είναι τελείως συνηθισμένη οπτική.

Στις άλλες δύο εδώ, το βλέπω, αλλά για το δικό μου μάτι είναι πολύ "στρυμωγμένα" δίχως κάποιο "χώρο" κάτω.
Ίσως ξυρίσω κατιτίς, αλλά θέλω το χώρο που επίσης δίνει ολίγη από "context" στη φωτογραφία.

Η επισκοπική/ιερατική κατοικία στις "φωτο τοπίου" ίσως όντως θέλει περισσότερο κόψιμο κάτω να κατέβει κάτω από τα 1/3 εφόσον δεν δίνει έξτρα ο χώρος από κάτω.
Εκεί θα συμφωνήσω μαζί σου.

• Like
Reactions: toupia