Έκρηξη powerbank σε αεροπλάνο

17 June 2006
26,416
Αθήνα
Προβλέπω να τα ξεχνάμε τα powerbank μέσα στην καμπίνα. Σε δική μου αποστολή συσκευής με μπαταρία (ηλεκτρικό κατσαβίδι μπαταρίας) από Γερμανία με forward shipping company ,το φρεναραν (πήγα να το παίξω κινεζος). Ο μόνος τροπος αποστολής ήταν μόνο με UPS, μόνο αυτή δέχεται συσκευές με μπαταρία.
Απ' ότι φαίνεται είναι υπαρκτός ο κίνδυνος με τις μπαταρίες.

“Someone yelled ‘fire’ and I look up to see the cabin filling with smoke very fast,” Fleck told CNN. “A few passengers jumped up to open the overhead bin and saw a backpack on fire due to a battery pack that was charging a cell phone. It had basically exploded.”

για ένα διάστημα δεν μετέφεραν μπαταρίες λίθου με αεροπλάνο. μόνο με τρένο. και εξαίρεση υπήρχε για συσκευές που δεν μπορούσε να αφαιρεθεί η μπαταρία αλλά συσκευάζονταν ειδικά κατά την μεταφορά τους .

Δυστυχώς ενώ σε τηλέφωνα υπάρχει (θέλω να πιστεύω) ένα επίπεδο ποιοτικού ελέγχου της μπαταρίας (για τον λόγο ότι το κουβαλάει κάποιος πάντα μαζί του) στα αξεσουάρ και δη στα powerbank έχω την αίσθηση ότι είναι ανεξέλεγκτα τα πράγματα. Βγάζει powerbank και ο τελευταίος κινέζος και το 99% του κόσμου τα αγοράζει μόνο με κριτήριο την τιμή.
Οταν αγοράζω μόνιμα ΕΠΩΝΥΜΑ Powerbank όλοι οι γνωστοί μου λένε: "θα μπορούσες με τα ίδια χρήματα να πάρεις διπλάσια χωρητικότητα". Τι να τους πεις.....

Aν δεν κανω λαθος απαγορευεται η μεταφορα αεροπορικα οσων συσκευων εχουν αποσπωμενη μπαταρια. Φιλος ηθελε να φερει δειγματα αλοιφαδορους επαναφορτιζομενους απο Κινα και δεν ερχοταν αεροπορικα, μονο με τρενο η μεταφορικη και παλι οχι με ολες.

Είχα δανεισει σε φίλο μου πέρσι το powerbank μου για να πάει ταξίδι στο εξωτερικό.
Γυρνώντας, μου λέει συγνώμη το ξέχασα να το πάρω μαζί μου στην καμπίνα και το άφησα στην βαλίτσα. Του την είχαν ανοίξει και του το πήραν.
Μόνο μέσα στην καμπίνα επιτρέπεται. Μου είπε ότι τον είχαν ενημερώσει κιολας.

Δεν ξέρω αν θα πάρει έκταση το παραπάνω γεγονός και τα απαγορεύσουν και στην καμπίνα.

Δεν ξέρω αν θα πάρει έκταση το παραπάνω γεγονός και τα απαγορεύσουν και στην καμπίνα.

υπαρχει ηδη απαγορευση για μπαταριες που ειναι πανω απο 100 wh

οχι μονον powerbank και μπαταριες για καμερες κλπ.

Εχουν μαλιστα και το χαρακτηριστικο σηματακι οσες ειναι απο 99wh και κατω οτι μπορουν να μεταφερθουν σε καμπινα αεροσκαφους.

Το πρόβλημα γνωρίζω πως υπάρχει για αγορές συσκευών που έχουν ακόμα και μια μικρή μπαταρία σαν και αυτές που βάζουν στα ρολόγια.
Με DHL δεν μπορούν να μεταφερθούν.
Αλλά σε ταξίδια ακόμα δεν έχω συναντήσει την ίδια αυστηρότητα.
Το φθινόπωρο που πέρασε είχαμε μαζί μας στο αεροπλάνο power Bank με Aegean σε πτήση εξωτερικού.

Αυτή είναι η οδηγία από την γερμανική εταιρεία μεταφορων. Μόνο με UPS.!!
Electronic devices containing lithium, zinc and alkaline batteries. (such as mobile phones or digital cameras) - Deutsche Post banned shipping by air anything containing a lithium or alkaline battery. Shipment with lithium or alkaline battery up to 5 kg can be sent via UPS (see UPS instructions).
Batteries/Cells including Lithium.