Εκτενέστερο χαμηλό

Πετρος

Senior Member
19 March 2008
336
Λάρισα
Γεια και χαρά.

Λοιπόν.
Ποιος έχει πιο βαθύ και εκτεταμένο χαμηλό από τους τέσσερις ?

1. cambridgeaudio Azur 840A
2. creek destiny
3. nad C375
4. Κάποιος vincent ίσως (από αυτές τις τιμές και κάτω)

Ευχαριστω.

Γεια και χαρά.

Λοιπόν.
Ποιος έχει πιο βαθύ και εκτεταμένο χαμηλό από τους τέσσερις ?

1. cambridgeaudio Azur 840A
2. creek destiny
3. nad C375
4. Κάποιος vincent ίσως (από αυτές τις τιμές και κάτω)

Ευχαριστω.

βάσει specs o creek destiny...

Τα specs δε λενε τιποτα. Ο χώρος και τα ηχεια παίζουν κι αυτά το ρόλο τους.

Συμφωνώ, αλλά όταν ρωτάει ένας συμφορουμίτης εννοείται ότι αναφέρεται για τοποθέτηση στον χώρο του και για τα ηχεία του....

Συνηθως καλλιτερο χαμηλο περνουμε απο καποιον ενισχυτη ο οποιος εχει πολυ καλα υλοποιημενο σταδιο εξοδου με ικανο τροφοδοτικο και χωριτηκοτητα πυκνωτων ουτως ωστε να μπορει να οδηγησει ικανα , σφηκτα και σωστα τις μοναδες των χαμηλων που συνηθως απαιτουν περισσοτερο ρευμα... Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι υψηλης υσχυος οσο ειναι απαραιτητο να εχει αποθεματα ισχυος για να μπορει να ανταπεξελθει στις απαιτησεις του ηχειου και τις ιδιαιτεροτητας του οσον αφορα την ωμικη του αντισταση. Εγω συνηθως ψαχνω στα χαρακτηριστηκα των ενισχυτων το μεγεθος του τροφοδοτικου (σε ρευμα ) και τη χωρητικοτητα των πυκνωτων στο τελικο σταδιο οπως επισης και την αποδοση ισχυως στα 4Ω.
Και τελος κανε πολλες ακροασεις!!!

Και πως το καταλαβαίνεις από τα specs , διαβάζεις κάτι συγκεκριμένο?

Διαβάζω αυτό για αρχή : Frequency response: 3Hz–80kHz, –1dB
Μετά πάω για τροφοδοσία : Maximum output power: >100Wpc into 8 ohms αλλά και Power consumption: 350W

Δλδ έχει πολύ καλό τροφοδοτικό για να οδηγήσει απαιτητικά ηχεία

Διαβάζω αυτό για αρχή : Frequency response: 3Hz–80kHz, –1dB
Μετά πάω για τροφοδοσία : Maximum output power: >100Wpc into 8 ohms αλλά και Power consumption: 350W

Δλδ έχει πολύ καλό τροφοδοτικό για να οδηγήσει απαιτητικά ηχεία
Φιλε fragoulisnaval 100w@8Ω μπορει να δωσει ενας ενισχυτης με π.χ. 350VA τροφοδοτικο και 10,000μF χωριτικοτητα οπως επισης κι ενας με 700VA τροφοδοτικο και 40,000 μF. Ο δευτερος θα ειναι καλλιτερος λογο ικανοτερου τροφοδοτικου. Το Power consumption: 350W ειναι η καταναλωση ρευματος οταν λειτουργει.

Φιλε fragoulisnaval 100w@8Ω μπορει να δωσει ενας ενισχυτης με π.χ. 350VA τροφοδοτικο και 10,000μF χωριτικοτητα οπως επισης κι ενας με 700VA τροφοδοτικο και 40,000 μF. Ο δευτερος θα ειναι καλλιτερος λογο ικανοτερου τροφοδοτικου. Το Power consumption: 350W ειναι η καταναλωση ρευματος οταν λειτουργει.
Αυτό πάλι πως γίνετε?
Μεγάλη διάφορα τροφοδοτικών σε VA και ίδια ονομαστική ισχύ ή και το αντίθετο.

Την υσχη τη δινουν τα τρανσιστορ η mos-fet Κ.Λ.Π και το τροφοδοτικο με τους πυκνωτες τα τροφοδοτουν με ρευμα. Οσο καλλιτερο σταδιο τροφοδοσιας τοσο καλλιτερη οδηγηση.

Φιλε fragoulisnaval 100w@8Ω μπορει να δωσει ενας ενισχυτης με π.χ. 350VA τροφοδοτικο και 10,000μF χωριτικοτητα οπως επισης κι ενας με 700VA τροφοδοτικο και 40,000 μF. Ο δευτερος θα ειναι καλλιτερος λογο ικανοτερου τροφοδοτικου.

Σε αυτά συμφωνώ. Αλλά δεν γνωρίζω πού μπορεί ο συμφορουμίτης να βρεί αυτές τις πληροφορίες...

Το Power consumption: 350W ειναι η καταναλωση ρευματος οταν λειτουργει.

Σε αυτό δεν συμφωνώ. Στο site εννοεί ότι 350W είναι η μέγιστη ισχύς που μπορεί να τραβήξει. Δλδ μπορεί στιγμιαία να δώσει αντί για 100W/channel περί τα 150W/channel ( τα υπόλοιπα 50W ας πούμε ότι καταναλώνονται στα υπόλοιπα συστήματα του ενισχυτή). Θεωρώ ότι 50% αύξηση της ισχύος είναι πολύ καλή τιμή που δεν συναντάται εύκολα...

Δε γινεται με τιποτα αυτο που λες γιατι το τροφοδοτικο εχει αλλα τυλιγματα για τη τροφοδοσια των κυκλωματων και σε καποιες αλλες καλλιτερες περιπτωσεις υπαρχει δευτερο κικροτερο τροφοδοτικο. Δεν τραβαει κανενας ενισχυτης ρευμα για να δουλεψουν τα ολα τα σταδια του απο τα τρανστστορ... Δε γινεται. Αλλο η τροφοδοσια κι αλλο το σταδιο εξοδου.

Φιλε Πετρο δεν ειναι τοσο απλο. Καλο αν μπορεις να κανεις ακροασεις μετα μηχανηματα και αν εισαι αθηνα πηγαινε στους αντιπροσωπους και ζητα τους να κανεις ακροαση σπιτι σου. Αν μπορεσω κι εγω θα κοιταξω να δω τι πληροφοριες μπορω να βρω.

Και οι τρεις που αναφερεις ειναι καλα υλοποιημενοι και εχουν καλες κριτικες. Βεβαια επειδη δεν εχω ακουσει κανεναν απο τους παραπανω δεν εχω γνωμη. Παραθετω ομως καποιαν links που ισως μπορουν να σε βοηθησουν...

http://www.cambridgeaudio.com/product_reviews.php?PID=292&Title=Press+reviews
http://nadelectronics.com/products/hifi-amplifiers/C-375BEE-Integrated-Amplifier
http://www.abouthifi.com/review.php?lang=gr&s=t2Q

Attachments

• garo00.jpg
    garo00.jpg
    68.9 KB · Views: 46
  • nad_c375_top.r35.jpg
    nad_c375_top.r35.jpg
    101.7 KB · Views: 43
  • hifi_1259240062_reviews.jpg
    hifi_1259240062_reviews.jpg
    82.8 KB · Views: 43
Καλύτερα ρεύματα και μεγαλύτερες ικανότητες οδήγησης ποιος έχει? Και από δυναμικά?
Μονο αν κανεις ακροαση θα βγαλεις ασφαλη συμπερασματα η αν καποιος αλλος συμφορουμιτης τους εχεις ακουσει και εχει αποψη. :singer:
Επισης με τι ηχεια θα παιξεις οποιον αποφασεις τελικα;-bye-

Χρόνια πολλά και καλή χρόνια
Λοιπόν, τα ηχεία μου είναι, τα Epos m12i τα οποία άκουσα στο Studio hi-fi του κ. Χρήστου (τον οποίο ευχαριστώ πάρα πολύ) με τον Destiny και τον Densen Beat 110 . Ο Densen μου άρεσε πολύ περισσότερο. Είχε καλύτερο χαμηλό (γινόταν πιο αισθητό) και τα όργανα σαν να ήρθαν πιο κοντά μου, μέσα στο χώρο. Όπως είχε αναφέρει και ένας συμφορουμιτης ¨σαν έφυγε μια κουρτίνα μπροστά από τα ηχεία¨ .
Τώρα, τι θέλω να μάθω : Τις επιθυμητές στάθμες έντασης με τον Destiny (2*120 RMS) τις πιάσαμε όταν το volume ήταν στο 1/3 και με τον Densen (2*60 RMS) στα ¾ .
Εάν θελήσω μελλοντικά να αναβαθμίσω τα ηχεία με κάποια μεγαλύτερα, ο Densen θα μου κάνει?

Ξεκινάς λάθος φίλε.

Αφενός τα χαμηλά μπάσσα είναι ουτοπία να αναπαραχθούν σε μέσο οικιακό περιβάλλον κι αφετέρου υπάρχουν ούτως ή άλλως σε πολύ περιορισμένη δισκογραφία/είδη μουσσικής.Κάτι ακόμα,μπάσσα περίπου κάτω απο τα 40 ΗΖ σε αφρόντιστο ακουστικά χώρο,μόνο σοβαρά προβλήματα επιφέρουν,με αποτέλεσμα να καταστρέφεται συνολικά ο ήχος του συστήματος.

Ο δυναμικός και "σφιχτός" ήχος,που σου αρέσει,έχει να κάνει και με την ισχυρή τροφοδοσία του ενισχυτή,που όμως στην κατηγορία που κινείσαι,δεν θα βρείς διαφορές νύχτα-μέρα,ακόμα και σε μηχανήματα με αρκετά μεγαλύτερη ισχύ το ένα απο το άλλο.

Αν ο χώρος σου είναι γύρω στα 15-20 τμ,πάρε τον Densen που σου αρέσει,είναι επαρκής για να οδηγήσει τα ηχεία σου σε ικανοποιητικές εντάσεις.