Δεν αλλαζει κατι, οπως το προφερεις, πρεπει να μπει το "ν"Ναι, αν η επόμενη λέξη αρχίζει από σύμφωνο είναι τη. Είναι την αν αρχίζει από φωνήεν. Βέβαια όταν είχαν βγει αυτοί οι κανόνες δεν είχαν υπολογίσει ότι η επόμενη λέξη μπορεί να είναι ξενόγλωση. Εκεί δεν ξέρω τι ισχύει.
Αν όμως το προφέρεις: Εντυπώσεις από τη Χάι Ντεφινίσιον μετάδοση της ΕΡΤΗD, τότε το ν είναι περιττό.Off topic συνέχεια...
Εντυπώσεις από τη Εϊτς Ντι μετάδοση της ΕΡΤΗD, ή
Εντυπώσεις από την Εϊτς Ντι μετάδοση της ΕΡΤΗD;
Είναι προφανές ότι το δεύτερο είναι το σωστό.
Πολύ σωστά!Δεν βγάζουμε το HD να τελειώνουμε; Τι άλλο μπορεί να εκπέμπει η EPTHD; :smile:
Όπερ και εγένετο! Τέλος off topic.Δεν βγάζουμε το HD να τελειώνουμε;
Άλλο το Η και αλλο το AIDS που γραφεις. Η προφορα μας καθορίζει αν θα μπει το "ν".
και ενα τελευταιο, το Η είναι το ελληνικο πνευμα, βλεπε Helen, Hellas
Ας συνεχίσω το off topic. Στην αγγλική γλώσσα το H είναι σύμφωνο. Δεν έχει σημασία ότι εμείς το προφέρουμε ειντς, και φαίνεται σαν να αρχίζει από έψιλον, δηλαδή φωνήεν. Αλλά όπως είπα δεν ξέρω τι γίνεται με ξενόγλωσση επόμενη λέξη. Μάλλον δεν είχε προβλεφθεί τότε.
Είναι σίγουρο δηλαδή ότι δεν προφέρεται έτσι; Στο φροντιστήριο που πήγαινα έτσι το έμαθα, αν και κανείς τότε δεν το έγραψε αναλυτικά στον πίνακα. Ότι είναι δηλαδή ειτς και όχι ειντς. Και δεν είχα φανταστεί τότε ότι κάποιος θα μου τη πει τόσα χρόνια μετά για αυτό το πράγμα. Θα ρώταγα την δασκάλα πως ακριβώς προφέρεται. Δηλαδή μόνο ειτς το ακούς; Γιατί εγώ περισσότερο ειντς το ακούω. Και όταν το ακούς έτσι δεν σου έρχεται στο μυαλό το H αλλά το AIDS;Άλλο το Η και αλλο το AIDS που γραφεις. Η προφορα μας καθορίζει αν θα μπει το "ν".
και ενα τελευταιο, το Η είναι το ελληνικο πνευμα, βλεπε Helen, Hellas
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.