ELAC 244,ποιό sub ταιριάζει?

twinhead

New member
12 January 2009
93
Καλησπέρα,
έχω καταλήξει στα ELAC 244 με το αντίστοιχο κεντρικό για μουσική και Home Cinema μπροστά και πίσω 2 B&W Μ-1. Σκέφτομαι να πάρω το PV1 σαν υπογούφερ μιας και με ενδιαφέρει πιο πολύ η μουσική. Τι προτείνεται? Ταιριάζουν?
Ευχαριστώ

Δεν τίθεται τέτοιο θέμα για το υπογούφερ. Μπορείς να πάρεις όποιο θέλεις και πιστεύεις ότι είναι κατάλληλο για το χώρο σου.

Εχω τα ηχεια που εχεις καταληξει (elac bs244)
Αυριο περιμενω ενα sunfire hrs-10
Aπο Δευτερα αν δεν βιαζεσαι θα σου πω τις εντυπωσεις μου

Τιμη κοντα στα 900 ευρω. (www.homecinema.gr)
Δεν πηρα το 12αρι, γιατι σκεφτομαι να βαλω 2 10αρια
Ο χωρος ειναι 30 τετραγωνικα, υψος 3 μετρα

Περιμένω εντυπώσεις. Είσαι γενικά ευχαριστημένος από τα ELAC? Σε τι απόσταση τα έχεις από τον τοίχο και σε τι απόσταση μεταξύ τους?

Πααααρα πολυ.

Τα εμπρος (L&R) ενα μετρο μπροστα απο τον τοιχο πισω τους, 70 απο τους πλαινους, και μεταξυ τους κοντα στα 2.80. Καθομαι περιπου 3.70 μακρια τους

Κάπως έτσι θα τα τοποθετήσω και εγώ. Μιας και θα έχω υπογούφερ μπορώ να τα βάλω πιο κοντά σους πίσω τοίχους, αφού δεν θα δέχονται τις χαμηλές συχνότητες αυτά? Ποια συχνότητα αποκοπής προτείνετε για αυτά τα ηχεία?

Κάπως έτσι θα τα τοποθετήσω και εγώ. Μιας και θα έχω υπογούφερ μπορώ να τα βάλω πιο κοντά σους πίσω τοίχους, αφού δεν θα δέχονται τις χαμηλές συχνότητες αυτά? Ποια συχνότητα αποκοπής προτείνετε για αυτά τα ηχεία?

Και βέβαια μπορείς να τα βάλεις πλησιέστερα στους πίσω τοίχους, σε κάθε περίπτωση όμως άφησε απόσταση 40-50 cm. Τη συχνότητα αποκοπής θα την έβαζα στα 80 Hz. Πάντως μπορείς να κάνεις και δοκιμές με διαφορετικές συχνότητες αποκοπής, για να δεις ποια ρύθμιση σε ικανοποιεί περισσότερο.