Ελαφρύ πρόγραμμα Photoshop για netbook

kostis22

AVClub Enthusiast
23 August 2007
755
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ξανά...(εαν ναι ας το μεταφέρει κάποιος υπεύθυνος)
Όπως λέει και ο τίτλος ψάχνω για ένα ελαφρύ πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας που να μπορεί να τρέχει σε netbook τα οποία όπως είναι λογικό είναι αρκετά αδύναμα σε επεξεργαστική ισχύ και η μνήμη τους είναι αρκετά περιορισμένη. Δεν χρειάζεται να κάνει "παπάδες" απλά να μπορώ να πειράξω λίγο της εικόνες πριν τις ανεβάσω ή τις στείλω σε κάποιο άλλο άτομο.Οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν χρειάζομαι κάτι με βαριά φίλτρα, απλώς να κάνει τα βασικά (τονικότητα, φωτεινότητα, resize κλπ απλά πραγματάκια). Αν είναι και free τότε ακόμα καλύτερα αλλά και πάλι δεν χάλασε ο κόσμος... Αν πάλι υπάρχει και κάτι που να κάνει πιο πολύπλοκα πράγματα αλλά να είναι και ελαφρύ εννοείται πως είναι ευπρόσδεκτο!

Εχω την εντύπωση οτι κυκλοφορουν κομμένες εκδόσεις που τρέχουν διχως καν εγκατάσταση. Δε το εχω ψάξει πολυ ομως.

Εναλλακτικά αν εχει σύνδεση στο Internet μπορεις με αυτο εδω να κανεις την ιδια δουλεια:

http://pixlr.com/editor/

(γυρισε την γλωσσα στα αγγλικα γιατι η ελληνικη μετάφραση...)

Φρα.Πε σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Το pixlr το είχα υπόψιν μου αλλά θα με ενδιέφερε κάτι που να λειτουργεί offline.

εδω και μερικες μερες εχω κατεβασει τη δοκιμαστικη εκδοση του bible 5 μετα απο σχετικη προτροπη του κυριου Βλασσιδη αν δεν απατωμαι,σε αλλο νημα,και το τρεχω με ενα hp mini note και μπορω να πω οτι το τρεχει σφαιρα,για δες το..εγω ψηνομαι να το αγορασω,κανει πολλα πραγματα.Το μεγαλο μειον ειναι η μικρη επιφανεια επεξεργασιας της φωτο,που σε οθονη 10" γινεται...μικροσκοπικη.