ελάττωση θορύβου σε pc.

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,789
Θεσσαλονίκη
Αγαπητοί συμφορουμήτες,
επιθυμώ να ελαττώσω το θόρυβο που παράγεται από το pc μου όταν αυτό λειτουργεί (δηλαδή όλη τη μέρα). Έχω εντοπίσει την κύρια πηγή του κακού και αυτή είναι το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών. Αυτό του κουτιού αλλά και αυτό στην ψύκτρα του επεξεργαστή είναι αρκετά ήσυχα (τσεκαρισμένο). watercooling σε αυτή την κάρτα http://www.techenclave.com/reviews-previews/asus-4890-crossfire-performance-review-75673/ γίνεται? Ξέρω πως είναι παλιά αλλά με υπερκαλύπτει. Έχει πολύ καλούς χρονισμούς ακόμα και σήμερα. Ειδικά για μένα που δε χρειάζομαι τελευταία directx κλπ. Έχετε να προτείνετε κάποιο? Ή μήπως να αλλάξω το κουτί? αυτή τη στιγμή έχω αυτό http://www.thermaltakeusa.com/product/chassis/midtower/mambo/vc2000bns.asp Κάποια πρόταση και γι αυτό? Θα προτιμούσα η φάση να μην ξεπερνούσε το πενηντάρικο. Να σημειώσω εδώ πως στο σπίτι περιφέρονται δύο γάτες μαζί με τις τρίχες τους. Δεν έχω όμως ιδιαίτερο θέμα να το καθαρίζω με την ηλεκτρική ακόμα και κάθε εβδομάδα (άλλωστε εγώ τη βάζω σπίτι χεχεχε)

Προφανώς για να πάρεις μια σύγχρονη 4890 πρέπει να χαλάσεις πολύ περισσότερα από 50-ρικο.

Bέβαια και η υδρόψυξη στην κάρτα γραφικών, είναι πολυ ακριβή λύση.
Θα σου πρότεινα να ψάξεις για καλύτερη ψύξη με αέρα.
Για κάρτες γραφικών oι πιο γνωστές ψύκτρες είναι oι Accelero της Artic Cooling.
Μπορεί να βρεις και καλύτερες επιλογές στο google.

Εγώ θα σου πρότεινα αρχικά με κάποιο πρόγραμα όπως το MSI Afterburner
να κατεβάσεις τις στροφές τις κάρτας γραφικών και να δεις πόσο ανεβαίνεις σε θερμοκρασίες.
Μετά βλέπεις αν όντως χρειάζεται να αλλάξεις ψύκτρα στην κάρτα γραφικών.

πολύ ενδιαφέρον. Το βραδάκι θα βγάλω την καρτα να δω αν μπορεί να αφαιρεθεί με ασφάλεια το κόκκινο καπάκι και να μετρήσω διαστάσεις. Κάτι μου λέει πως θα μου φάει μια pci express κάρτα ήχου για να μπει αλλά δεν τη χρησιμοποιώ πια οπότε μάλλον θα τη βάλω την akasa

πρόσεξε τους διπλούς.
κίνδυνος διακροτημάτων....πολύ σπαστικό

οι καθε αυτου μαμα ψυχτρες της ATI,βγαζουν απστευτο θορυβο.
παρε τα παιδια στην checkmate ενα τηλεφωνο,να δεις εαν υπαρχει.
προβλημα στο βγαλσιμο της αλλης,δεν νομιζω οτι θα εχεις.

τι να πούμε και μεις....
μάλλον σας φάγανε οι δέσμες. Εμείς είχαμε κάτι τρίτομους Μάζηδες για διάβασμα....

λεπόν.
όταν έχεις δυό ίδια μοτέρ ή παραπάνω (που γενικώς παράγουν μια συχνότητα, ένα θόρυβο περιστροφής) όσο και ίδια να είναι η συχνότητα περιστροφής θα υπάρχουν αποκλίσεις.
Οι αποκλίσεις αυτές ως διαφορά συχνοτήτων ενισχύονται σημαντικά και ακούγονται έντονα, πιό έντονα ακόμα και από κάθε μιά από τις συχνότητες.
πχ οι δίφωνες κόρνες αυτοκινήτων στηρίζονται στην αρχή αυτή. Κάθε φωνή από μόνη της δεν είναι ιδιαίτερα ακουστή. Όμως η διαφορά κεντρίζει το αυτί.
Στην περίπτωσή σου ίσως είναι ενοχλητικό...

ανοίγωντας την καρτα γραφικών και λύνοντας και το τερράστιο σύστημα ψύξης που έχει πάνω (καμία 15αριά βίδες και βάλε σύνολο) είδα πως αφενός είχε πιάσει μαξιλαράκι από χνούδι μέσα στο πλένουμ στο οποίο είναι συνδεδεμένος ο ανεμιστήρας και αφετέρου πως το μαμίσιο σύστημα ψύξης είναι μάλλον ποιοτικά καλύτερο από αυτά που έβλεπα στο internet. Αφού τη συναρμολόγησα (για να την ξεσυναρμολογήσω αύριο αφού δεν είχα πάστα) και την άκουσα ηρέμησε αρκετά η βαβούρα. Πάραυτα ψήνομαι να πάρω ένα πιο ήσυχο κουτί από το mambo. Έχει δοκιμάσει κανείς κάποιο tower από το οποίο να έχει μείνει ευχαριστημένος? H μητρική μου είναι αυτή http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5B_DeluxeWiFiAP/ οπότε μάλλον παω για κανονικό atx μέγεθος.

Antec P280.
Αγοράζεις κουτί άπαξ, και καθάρισες.
Αν θες το περνάς εσωτερικά και με αυτοκόλλητο AKASA και δεν πάει καλύτερα....

γομαράκι είναι. Μου δίνει περισσότερο την αίσθηση κουτιού για overclocking παρά για silent pc οπτικά αλλά από την άλλη βλέπω διπλά τοιχώματα... Αυτό στο Ellada den?

γομαράκι είναι. Μου δίνει περισσότερο την αίσθηση κουτιού για overclocking παρά για silent pc οπτικά αλλά από την άλλη βλέπω διπλά τοιχώματα... Αυτό στο Ellada den?

κυκλοφοράει με τιμή γύρω στο 150άρι.
Εγώ έχω ένα κουτί σειράς σονάτα της antec το ίδιο τα τελευταία 9 χρόνια. Είναι τανκς.