Ελεγχος LNB εκτος κατόπτρου ?

mikemusic4

New member
26 April 2011
54
Επειδή εχω βάσιμες υποψίες οτι τα εχω κάνει όλα σωστά αλλά σήμα εχω μηδέν , μπορεί να γίνει έλεγχος σωστής λειτουργίας του LNB εκτος του κατόπτρου ?

Δλδ παιζοντας με κάπιες ρυθμίσεις του αποκωδικοποιητή να δουμε αν το LNB δεν είναι χαλασμένο ?

Ή να γίνει άμεσος ελεγχος στο κατάστημα απουσίας πιατου για την ορθή του λειτουργία ?

Μάλλον δεν τα έχεις κάνει όλα σωστά...
Αν είναι εφικτό,δανείσου ένα lnb από κάπου (κάποιο φίλο σου?) και τοποθέτησέ το στο κάτοπτρό σου.Έτσι,θα σιγουρευτείς κιόλας αν είναι σωστή η εγκατάστασή σου.

Αγόρασα ενα monoblock της EDISION γιατι αυτο βρήκα μόνο στην αγορά με διπλό LNB για hotbird και astra και δεν βρίσκω στο νετ ουτε manual !!! Τι εταιρία είναι αυτη ? Ελληνική ? στην συσκευασία γράφει ©2006 !!!

Το monblock lnb που αγόρασες,είναι σίγουρο ότι είναι κατάλληλο για τις διαστάσεις του κατόπτρου σου?Δοκίμασες τουλάχιστον να δεις αν πιάνεις τον κεντρικό δορυφόρο?

Αγόρασα ενα monoblock της EDISION γιατι αυτο βρήκα μόνο στην αγορά με διπλό LNB για hotbird και astra και δεν βρίσκω στο νετ ουτε manual !!! Τι εταιρία είναι αυτη ? Ελληνική ? στην συσκευασία γράφει ©2006 !!!

Ποιες είναι η απορίες σου και ψάχνεις manual? Τα monoblock Lnb λειτουργούν όπως ακριβώς 2 Lnb με Diseqc 1.0 με δυο πόρτες, με τι μόνη διαφορά ότι το diseqc στα monoblock είναι ενσωματωμένο στο lnb. Έτσι λοιπόν όταν θα πας να το τοποθετήσεις στο δέκτη σου θα δουλέψεις το ένα LNB με πόρτα diseqc 1 και το άλλο με πόρτα diseqc 2.

Λίγο offtopic το ερώτημα, αλλά αν κάποιος έχει την απάντηση θα αποφύγουμε το άνοιγμα νέου νήματος. Σε wave T90, όπου μεταξύ των άλλων έχω lnb στις 9οΕ και 13οΕ, υπάρχει monoblock lnb (ή άλλο), ώστε τοποθετώντας το στη θέση του 9οΕ να βλέπω 9οΕ και 10οΕ;
Ευχαριστώ.

Σε Τ90 επειδή έχω και εγώ είναι ένας μόνο ο τρόπος να έχεις λήψη στις 10E σωστά λόγο ότι με κανονικά LNB σε 13E και 9Ε δεν μένει πολυ χώρος για να βάλεις τίποτα στις 10E. Πρέπει υποχρεωτικά να αλλάξεις τα LNB σε 9-10-13E με slim LNB και επίσης να βγάλεις της βάσεις της T90 για τα LNB από αυτούς τους δορυφόρους και να πιάσεις και τους τρεις με μανταλάκι στηριξης από διπλανά LNB π.χ. 19E και 7E. Δεν ξέρω αν γίνομαι απόλυτα αντιληπτός;

Λοιπόν οσες δοκιμές έκανα με την κατεύθυνση του πιάτου στον Hotbird κοίταγα την στάθμη σήματος του disegc A

Σήμερα το πρωι ημουν σίγουρος για την θέση του πιάτου που το εχω βάλει σαν κέντρο να κοιτάει Hotbird 13 . Κοιτάξα και την στάθμη σήματος του Disegc B και είδα οτι έχω φουλ σήμα. Εκανα σκανάρισμα και βρήκα στον Αστρα 400 ελέυθερα κανάλια που τα πιάνω καμπάνα!

Υπάρχει περίπτωση σε monoblock τον εναν δορυφόρο να τον πιάνω καμπάνα και στον άλλον μηδέν ή οι φόβοι μου για προβληματικό LNB για τον Hotbird είναι αληθινοί ?

Πήρα τηλέφωνο το κατάστημα που το πήρα και τους ρώτησα αν μπορεί να γίνει έλεγχος για την ορθή του λειτουργία , μου ειπαν ΟΧΙ και οτι θα πρέπει να πάει στην αντιπροσωπεία και αν διαπιστωθεί οτι δεν εχει κάποιο πρόβλημα θα επιβαρυνθώ τα έξοδα μεταφοράς !!!

Για ονομα του Θεου , προχτές το αγόρασα !

Και ρωτάω ξανά : Υπάρχει περίπτωση σε onoblock να πιάνω το παράκεντρο LNB καμπάνα και το κεντρικό χωρίς καθόλου σήμα ?

@cmoustakas το κάτοπτρο μου είναι 80αρι και απ οτι εχω διαβάσει δεν υπάρχει πρόβλημα για monoblock

Αυτο που φοβάμαι ειναι ότι ίσως έχεις πιάσει σε λάθος LNB τον Astra και το άλλο αντί να βλέπει Hotbird βλέπει πιο ανατολικά τον Astra 23E. Αυτο που προτείνω να κανεις ειναι να καλύψεις με το χέρι σου το κάθε ενα κεφάλι το LNB ξεχωριστά να δεις ποτέ θα χαθεί το σήμα απο τον Astra για να καταλάβεις πιο LNB λαμβάνει. Αν έχεις απο πίσω βλέποντας το πιατο δεξιά τον Astra το LNB τον Hotbird πρεπει να ειναι αριστερά του Astra, και βλέποντας απο μπροστά το αντίθετο.

Αυτο που φοβάμαι ειναι ότι ίσως έχεις πιάσει σε λάθος LNB τον Astra και το άλλο αντί να βλέπει Hotbird βλέπει πιο ανατολικά τον Astra 23E. Αυτο που προτείνω να κανεις ειναι να καλύψεις με το χέρι σου το κάθε ενα κεφάλι το LNB ξεχωριστά να δεις ποτέ θα χαθεί το σήμα απο τον Astra για να καταλάβεις πιο LNB λαμβάνει. Αν έχεις απο πίσω βλέποντας το πιατο δεξιά τον Astra το LNB τον Hotbird πρεπει να ειναι αριστερά του Astra, και βλέποντας απο μπροστά το αντίθετο.

Καλά δεν το πιστεύω! Είσαι αστέρι! Όταν έκανα σκαναρισμα μου έγραφε στην θέση Α που κανονικά θα έπρεπε να γράφει Hotbird μου είχε βρει περίπου 20 κανάλια από Astra 23E και προσπαθούσα να καταλάβω τι γίνεται! Στην θέση Β μου τον είχε ονομάσει κανονικά Άστρα 19 .

Μου το εξηγείς κάπως αλλιώς, αυτό με το πίσω μπρος με μπέρδεψε!

Αυτό που λες ότι έχω πιάσει σε λάθος lnb τον Άστρα διορθώνεται ? Φταίω εγώ σε κάτι?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κατάλαβα τι εννοείς. Έτσι το έχω, άρα έχω σε λάθος θέση το κάτοπτρο?
Πρέπει να το γυρίσω ελάχιστα νοτιοδυτικά έτσι?

Θα αλλάξεις θέση στο LNB αν έχω καταλάβει καλά έχεις πιάσει από την βάση LNB του πιατου τον ένα λαιμό και το άλλο είναι στον αέρα σωστά ? Αν όντως είναι έτσι ξεβίδωσε το και αυτό που είναι στον αέρα σφιχτό στην βάση και να μείνει ελεύθερη η μεριά του LNB που στηρίζετε τώρα στον αέρα και είσαι κομπλέ.

Απάντηση: Re: Ελεγχος LNB εκτος κατόπτρου ?

Καλά δεν το πιστεύω! Είσαι αστέρι! Όταν έκανα σκαναρισμα μου έγραφε στην θέση Α που κανονικά θα έπρεπε να γράφει Hotbird μου είχε βρει περίπου 20 κανάλια από Astra 23E και προσπαθούσα να καταλάβω τι γίνεται! Στην θέση Β μου τον είχε ονομάσει κανονικά Άστρα 19 .

Μου το εξηγείς κάπως αλλιώς, αυτό με το πίσω μπρος με μπέρδεψε!

Αυτό που λες ότι έχω πιάσει σε λάθος lnb τον Άστρα διορθώνεται ? Φταίω εγώ σε κάτι?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κατάλαβα τι εννοείς. Έτσι το έχω, άρα έχω σε λάθος θέση το κάτοπτρο?
Πρέπει να το γυρίσω ελάχιστα νοτιοδυτικά έτσι?
Απ' ότι φαίνεται,έχεις κεντράρει το κάτοπτρο στις 19,2 μοίρες.Όπως κοιτάς από μπροστά το κάτοπτρο,το lnb που έχεις στηρίξει στη βάση του είναι το δεξί.Και από το αριστερό lnb που είναι στον αέρα,κάνεις παράκεντρη λήψη είτε από Astra 23,5E , είτε από Badr 26.0E.Δεν ξέρω αν εννοείς ότι ο δέκτης σου έγραψε ότι κατέβασε από τον Astra 23,5 ,οπότε θεωρούμε ότι όντως η παράκεντρη λήψη γίνεται από εκεί.Θα πρέπει,πάντα όπως βλέπεις από μπροστά το κάτοπτρο,να στηρίξεις στη βάση του το αριστερό lnb και το δεξί να μείνει στον αέρα.Εφόσον η κεντρική στόχευση του κατόπτρου στις 19,2 μοίρες είναι τέλεια και εφόσον,όπως λες,το κάτοπτρο είναι 80 εκατοστών,μόλις βιδώσεις το lnb στην βάση του κατόπτρου με τον τρόπο που είπα,θα λάβεις και τον Hotbird.
Και κάτι ακόμα...Όπως κοιτάς από μπροστά το κάτοπτρο,το αριστερό lnb είναι το Α και το δεξί είναι το Β.Άρα λοιπόν,Α θα είναι ο Astra 19,2 και Β θα είναι ο Hotbird 13.

Σε Τ90 επειδή έχω και εγώ είναι ένας μόνο ο τρόπος να έχεις λήψη στις 10E σωστά λόγο ότι με κανονικά LNB σε 13E και 9Ε δεν μένει πολυ χώρος για να βάλεις τίποτα στις 10E. Πρέπει υποχρεωτικά να αλλάξεις τα LNB σε 9-10-13E με slim LNB και επίσης να βγάλεις της βάσεις της T90 για τα LNB από αυτούς τους δορυφόρους και να πιάσεις και τους τρεις με μανταλάκι στηριξης από διπλανά LNB π.χ. 19E και 7E. Δεν ξέρω αν γίνομαι απόλυτα αντιληπτός;
Μια και το ανέφερες,επειδή έχω κι εγώ Τ-90...
Για τη λήψη 9 και 10 μοιρών με ξεχωριστά lnb,σωστός είναι ο τρόπος που αναφέρεις,αλλά και πάλι η λήψη δεν είναι η καλύτερη δυνατή.Διορθώνει μεν τα πράγματα,αλλά και πάλι κάτι θα πρέπει να χάσεις από τις 9 και 10 μοίρες.Καλύτερη λήψη δηλαδή στις 10 μοίρες,αλλά όχι και σωστή όπως λες.Οπότε,επειδή δεν μου άρεσε καθόλου αισθητικά όταν το δοκίμασα,άφησα τα holders του Τ-90 και ένα μόνο lnb για 9 και 10.Αυτά είναι γούστα βέβαια...

Και εγώ το έχω με τα holders με απόλυτη στοχεύσει στις 9E και κατεβάζω από 10 τις πιο δυνατές. Αλλά αν ο φίλος θέλει καλύτερα αποτελέσματα σε 10E και άσχετα με το θέμα αισθητικής νομίζω αυτό που πρότεινα είναι μονόδρομος.

Φίλε cmoustakas ευχαριστώ, με καθυστέρηση, για την απάντησή σου. Μανταλάκι στήριξης τι είναι; Μια φωτογραφία από την εγκατάστασή σου, αν είναι δυνατή, θα με βοηθούσε πολύ. Επίσης έχεις να προτείνεις κάποια slim lnb; Και πάλι ευχαριστώ.

Το μανταλάκι στήριξης είναι αυτό.

2way_lnb_multi.gif

Και τρόπος στηρίξεως είναι αυτός.

02.JPG

Ένα καλό LNB είναι το LNBMAX-XO-R1 Single Slim Universal LNB Maximum ψάξε στο Google και θα το βρεις σε αρκετά καταστήματα.

@moustakas & @hdanca είχατε απόλυτο δίκιο.

Εβαλα το LNB του αστρα (το αριστερο ) στο κέντρο και άφησα παράκεντρα αυτο του hotbird.

To περίεργο είναι οτι μέσα απο το μενού της sony στον αποκωδικοποιητή δεν μου βγάζει καθόλου στάθμη σήματος για τον Hotbird.

Παρόλα αυτα συγχρόνισε κανονικά σαν DiSEcg Α : Αστρα 19.2° E
DISEcg B : Hotbird 13° E

Για ποιον λόγο δεν μου δείχνει στάθμη σήματος στον Β? Στο Α μου βγάζει φουλ σήμα και ποιότητα .

Στον Αστρα μου βρήκε 420 κανάλια ενω στον Hotbird μόνο 290 ελέυθερα

Τα ελέυθερα στον Hotbird δεν είναι πολύ παραπάνω ?

Επειδή δεν έχω Sony τηλεόραση και δεν ξέρω το menu τις σε αυτό δεν μπορώ να σε βοηθήσω για τις ενδείξεις σήματος όμως ότι κατέβασε κανάλια και από τους δυο δορυφόρους αυτό είναι καλό και ενθαρρυντικό. Όσο αφορά την ποσότητα τον καναλιών που κατέβασες είναι λογικά τα νούμερα με την έννοια ότι η τηλεοράσεις δεν ενημερώνουν συχνά της συχνότητες των δεκτών τους και δεν ξέρω αν η Sony έχει δυνατότητα τυφλής ανίχνευσης στο menu του δορυφορικού της δέκτη. Εγώ με κανονικό δορυφορικό δέκτη με τυφλή ανίχνευση κατεβάζω 440 ελεύθερα στους Hotbird και 370 ελεύθερα στους Astra.

Σας ευχαριστώ πολύ για την όποια βοηθεια όσοι απαντήσατε στο θέμα.
Σίγουρα είναι ενθαρρυντικό αφού τελικά δεν έχει πρόβλημα το lnb και είχατε απόλυτο δίκιο ότι δεν είχα κάνει εγώ κάτι σωστά.

Έχω μια άλλη απορία τώρα και ανοίγω νέο θέμα αφού με την αναζήτηση δεν βρήκα κάτι να λύσω την απορία μου.