Απάντηση: Re: Ελεγχος LNB εκτος κατόπτρου ?
Καλά δεν το πιστεύω! Είσαι αστέρι! Όταν έκανα σκαναρισμα μου έγραφε στην θέση Α που κανονικά θα έπρεπε να γράφει Hotbird μου είχε βρει περίπου 20 κανάλια από Astra 23E και προσπαθούσα να καταλάβω τι γίνεται! Στην θέση Β μου τον είχε ονομάσει κανονικά Άστρα 19 .
Μου το εξηγείς κάπως αλλιώς, αυτό με το πίσω μπρος με μπέρδεψε!
Αυτό που λες ότι έχω πιάσει σε λάθος lnb τον Άστρα διορθώνεται ? Φταίω εγώ σε κάτι?
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Κατάλαβα τι εννοείς. Έτσι το έχω, άρα έχω σε λάθος θέση το κάτοπτρο?
Πρέπει να το γυρίσω ελάχιστα νοτιοδυτικά έτσι?
Απ' ότι φαίνεται,έχεις κεντράρει το κάτοπτρο στις 19,2 μοίρες.Όπως κοιτάς από μπροστά το κάτοπτρο,το lnb που έχεις στηρίξει στη βάση του είναι το δεξί.Και από το αριστερό lnb που είναι στον αέρα,κάνεις παράκεντρη λήψη είτε από Astra 23,5E , είτε από Badr 26.0E.Δεν ξέρω αν εννοείς ότι ο δέκτης σου έγραψε ότι κατέβασε από τον Astra 23,5 ,οπότε θεωρούμε ότι όντως η παράκεντρη λήψη γίνεται από εκεί.Θα πρέπει,πάντα όπως βλέπεις από μπροστά το κάτοπτρο,να στηρίξεις στη βάση του το αριστερό lnb και το δεξί να μείνει στον αέρα.Εφόσον η κεντρική στόχευση του κατόπτρου στις 19,2 μοίρες είναι τέλεια και εφόσον,όπως λες,το κάτοπτρο είναι 80 εκατοστών,μόλις βιδώσεις το lnb στην βάση του κατόπτρου με τον τρόπο που είπα,θα λάβεις και τον Hotbird.
Και κάτι ακόμα...Όπως κοιτάς από μπροστά το κάτοπτρο,το αριστερό lnb είναι το Α και το δεξί είναι το Β.Άρα λοιπόν,Α θα είναι ο Astra 19,2 και Β θα είναι ο Hotbird 13.
Σε Τ90 επειδή έχω και εγώ είναι ένας μόνο ο τρόπος να έχεις λήψη στις 10E σωστά λόγο ότι με κανονικά LNB σε 13E και 9Ε δεν μένει πολυ χώρος για να βάλεις τίποτα στις 10E. Πρέπει υποχρεωτικά να αλλάξεις τα LNB σε 9-10-13E με slim LNB και επίσης να βγάλεις της βάσεις της T90 για τα LNB από αυτούς τους δορυφόρους και να πιάσεις και τους τρεις με μανταλάκι στηριξης από διπλανά LNB π.χ. 19E και 7E. Δεν ξέρω αν γίνομαι απόλυτα αντιληπτός;
Μια και το ανέφερες,επειδή έχω κι εγώ Τ-90...
Για τη λήψη 9 και 10 μοιρών με ξεχωριστά lnb,σωστός είναι ο τρόπος που αναφέρεις,αλλά και πάλι η λήψη δεν είναι η καλύτερη δυνατή.Διορθώνει μεν τα πράγματα,αλλά και πάλι κάτι θα πρέπει να χάσεις από τις 9 και 10 μοίρες.Καλύτερη λήψη δηλαδή στις 10 μοίρες,αλλά όχι και σωστή όπως λες.Οπότε,επειδή δεν μου άρεσε καθόλου αισθητικά όταν το δοκίμασα,άφησα τα holders του Τ-90 και ένα μόνο lnb για 9 και 10.Αυτά είναι γούστα βέβαια...