ΕΛΕΟΣ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΤΕ ΜΕΚ

fotis69

New member
6 January 2009
4
Καλησπερα φιλοι μου κ καλως σας βρηκα μιας κ ειμαι νιατο εδω μεσα.(μακαρι να μουν κ εξω αλλα...)
θελω τη βοηθεια σας γιατι εχω μπερδευτει προκειμενου να διαλεξω τη νεα μου tv.λοιπον ειχα καταληξει σε τρεις επιλογες.τις εξης .. Samsung LE40A456 40"

LG 42LG5000 42

Sony KDL-40W4500 .

την sony την απεριψα κ εχω καταληξει στις αλλες δυο κ θα ηθελα τη βοηθεια σας για την τελικη μου αποφαση.
η χρηση θα ειναι αρκετη tv λογω κ της γυναικας κ της μπεμπας μου αλλα θα παιζει κ PS 3 κ να σημειωσω επισης οτι θελω νατη συνδεσω κ με το ιντερνετ να εκμεταλευτω την adsl κ τα download.
ξερω οτι οι τιμες ειναι κοντα στα 950 ευρω κ στις δυο .
λοιπον φιλαρακια μου θα περιμενω να διαβασω με αγωνια τις αποψεις σας κ τις προτασεις σας κ σιγουρα τις εντυπωσεις απο τα παιδια που ηδη εχουν καποια.
α να μη ξεχασω θελω να ρωτησω επισης αν ισχυει η εγγυηση που δινει η LG στις οθονες υπολογιστων για αντικατασταση με 1 καμενο pixel κατι που πιστευω ειναι πολυ σημαντικο αν ισχυει.
ευχαριστω εκ των προτερων για τη βοηθεια σας κ σας ευχομαι σε ολους
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΟΠΟΥ Κ ΝΑ ΣΤΕ...-bye-

Η σύγκριση είναι άκυρη. Δεν μπορείς να συγκρίνεις τα low-end μοντέλα μιας εταιρίας με τα high-end (ή έστω τα near high-end) μιας άλλης.

Απάντηση: ΕΛΕΟΣ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΤΕ ΜΕ

κατ αρχας σας ευχαριστω για το χρονο που μου αφιερωσατε.θελω να διορθοσω το μοντελο της LG που εγραψα,δεν ειναι η lg 5000 αλλα η LG 42 LG 7000.νομιζω οτι η διαφορα με την sony w4500 ειναι γυρω στα 200 ευρω (τιμες skroutz).σιγουρα δεν ειναι η μεγαλη διαφορα τιμης αλλα πιστευετε οτι η διαφορα ποιοτητας ειναι τοσο πολυ υπερ της sony?
τη samsung την ειδα απο κοντα στο πρακτικερ κ στο mediamarkt με οντως πολυ καλη τιμη στο πρακτικερ αλλα κ πολυ καλο ντιζαιν αλλα κατι δεν μου αρεσε,ισως εφταιγαν οι ρυθμισεις που ειχαν κανει.
η LG 7000 κ αυτη υπηρχε στο mediamarkt αλλα ηταν σε κατασταση επιδειξης κ ισως γι αυτο μου φανηκε καλυτερη η εικονα της.το ντιζαιν της επισης ειναι πολυ καλο κ φυσικα αν ισχυει τελικα το οτι με 1 καμενο pixel σου αντικαθιστουν την τηλεοραση,πιστευω οτι αυτο απο μονο του ειναι πολυ σημαντικο πλεονεκτημα.δυστυχως ομως ξςχασα να ρωτησω καποιον υπαλληλο αν κ καμια φορα ουτε κ αυτοι ξερουν πραγματικα να σου απαντησουν.ισως θα ηταν καλυτερο να ρωταγα στην ιδια την εταιρεια.
αυριο θα βρω καπου να δω κ την σονυ.οπως κ να χει παντως σας ευχαριστω κ παλι για το χρονο σας.
να ειστε καλα οπου κ να στε-bye-

Γενικά οι sony W4*** και οι samsung Α5** είναι οι πιο αξιοπρεπείς τηλεοράσεις σε LCD αυτή την περίοδο. Προσφέρουν συγκρίσιμη εικόνα, με τις samsung να φαίνονται λίγο πιο εντυπωσιακές σαν εικόνα στα μαγαζιά, αλλά με τις sony να έχουν λίγο σωστότερα χρώματα. Οι σόνυ εμφανίζουν συχνά clouding (κυρίως στις γωνίες αλλά και σε άλλα σημεία του πάνελ) και οι σαμσουνγκ είναι πιο γυαλιστερές και τα χρώματα θέλουν λίγο ρύθμιση. Έχουν όμως αξιοπρεπή επίπεδα μαύρου, που ο ανταγωνισμός σε αυτά τα επίπεδα τιμής φαίνεται να υστερεί...

Απάντηση: ΕΛΕΟΣ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΤΕ ΜΕ

κ φυσικα αν ισχυει τελικα το οτι με 1 καμενο pixel σου αντικαθιστουν την τηλεοραση,
Μεχρι προσφατα ισχυε κατι τετοιο αλλα υπο προυποθεσεις π.χ. πληρης αντικατασταση μονιτορ με ενα εστω καμενο πιξελ σε διαστασεις 14 εως19 ιντσες,μονιτορ απο 20 εως 23 τρια καμενα πιξελ,23 εως 29 πεντε.....κλπ κλπ
αυτο πρεπει λοιπον να το ξεκαθαρισης κατα την πωληση για αποφυγη τυχων παρεξηγησεων.
Γενικα παντως η LG ακουγετε οτι εχει αρκετα καλο service.

Γενικά οι sony W4*** και οι samsung Α5** είναι οι πιο αξιοπρεπείς τηλεοράσεις σε LCD αυτή την περίοδο. Προσφέρουν συγκρίσιμη εικόνα, με τις samsung να φαίνονται λίγο πιο εντυπωσιακές σαν εικόνα στα μαγαζιά, αλλά με τις sony να έχουν λίγο σωστότερα χρώματα. Οι σόνυ εμφανίζουν συχνά clouding (κυρίως στις γωνίες αλλά και σε άλλα σημεία του πάνελ) και οι σαμσουνγκ είναι πιο γυαλιστερές και τα χρώματα θέλουν λίγο ρύθμιση. Έχουν όμως αξιοπρεπή επίπεδα μαύρου, που ο ανταγωνισμός σε αυτά τα επίπεδα τιμής φαίνεται να υστερεί...

Λοιπόν, είδα σήμερα την 46Α789 (νομίζω 89 είχε στο τέλος και όχι 86) στα πράκτικερ της Μάνδρας. Την είχαν στα 1700 και κάτι ψιλά. Ότι έγραψα για την γωνία θέασης, δεν ισχύει. Εγώ μια χαρά γωνία θέασης είδα. Γενικά, η εικόνα ήταν πολύ καλή. Γενικά, είχε σε άμεση σύγκριση την 46Α789, την 40Α856 και την 40W4500. Και οι 3 πολύ καλά έπαιζαν. Bleeding στην 4500 δεν διαπίστωσα, αλλά είχε και φώτα το μαγαζί. Η 789 είχε λίγο blooming, αλλά σε ανεκτά επίπεδα. Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου όμως στην 789 ήταν η κίνηση: η εικόνα που έπαιζε (δυστυχώς DVD από ένα dated philips) είχε εμφανώς πρόβλημα κίνησης (σκάλωμα) και σε οριζόντια και σε κατακόρυφη κίνηση. Αν αυτό είναι πρόβλημα της 789, είναι για τα μπάζα. Αν πάλι είναι πρόβλημα του dvd player, εγώ είδα πολύ καλή εικόνα...

Στο ίδιο μαγαζί είχε μια 40Α789 δίπλα σε μια 40Α3??, μια toshiba και μια LG. Φαντάζεστε τι έδειχνε... Οι άλλες δίπλα της δείχνανε σαν αποχρώσεις του γκρι. Εγώ εντυπωσιάστηκα από την 789. Αλλά από τη άλλη, στο μαγαζί είναι δύσκολο να έχεις αντικειμενική εκτίμηση της στάθμης του μαύρου. Στο σπίτι, δείχνει αλλιώς το μαύρο... Γενικά, έχουμε μέλη του φόρουμ να μας πουν εντυπώσεις από την 789; Πάντως αυτά που διάβαζα σε περιοδικό με... ηχητικές καταβολές για περιορισμένες γωνίες θέασης δεν μου φάνηκαν και τόσο "αληθή"...

Στο ερωτημα του φιλου μας: H W4500 ειναι καλυτερη απο την LG7000 αλλα αποψη μου οτι οχι τοσο ωστε να δικαιολογουνται τα 200 ευρω διαφορα στην τιμη. Ασε που με 100 Ευρω ακομη παιρνεις την 47LG7000...σου βαζω ιδεες τωρα...-bye-

Ρε yperion για πες αξιζει να παρεις την 47lg7000 ή την 40w4500?Δηλαδη αξιζει να παρεις 7" παραπανω μιας κατωτερη οριακα τηλεορασης ???Να σημειωσω πως ειμαι παρα πολυ κοντα στην τηλεοραση καπου 2.5 μετρα

Ρε yperion για πες αξιζει να παρεις την 47lg7000 ή την 40w4500?Δηλαδη αξιζει να παρεις 7" παραπανω μιας κατωτερη οριακα τηλεορασης ???Να σημειωσω πως ειμαι παρα πολυ κοντα στην τηλεοραση καπου 2.5 μετρα

Mην το σκεφτεσαι καν. Εννοειται 47LG7000 , μην την πατησεις σαν αλλους (και εγω ημουν ενας απο αυτους) που αγοραζουν μια 32αρα η 40αρα και μετα απο ενα μηνα κλαινε τα λεφτα που εδωσαν.

Τα ΒluRay και τα mkv (η ακομη και τα ταπεινα DVD) θελουν ιντσες και αυτες ποτε δεν ειναι αρκετες.

Εγω αλλαξα διαρυθμιση στο σαλονι για να βαλω την 46W4000 στα 2.8 μετρα απο τα 3.3 μετρα που ηταν πριν και η επομενη τηλεοραση μου θα ειναι σιγουρα 50-52"...

εγώ πάλι θα σου πρότεινα την 42PFL 9703D της Philips λόγω και του ambilight το οποίο είναι πραγματικά απίστευτο ειδικά σε θέαση ταινιών. Η συμπεριφορά του panel είναι πάρα πολύ κοντά στις κορυφαίες της sony, και νομίζω ότι πραγματικά θα δυσκολευτείς να δεις διαφορά στην εικόνα των δύο αυτών LCD.
Στο ιντερνετ θα την βρεις πλέον στα 2000 ευρώ-bye-

εγώ πάλι θα σου πρότεινα την 42PFL 9703D της Philips λόγω και του ambilight το οποίο είναι πραγματικά απίστευτο ειδικά σε θέαση ταινιών. Η συμπεριφορά του panel είναι πάρα πολύ κοντά στις κορυφαίες της sony, και νομίζω ότι πραγματικά θα δυσκολευτείς να δεις διαφορά στην εικόνα των δύο αυτών LCD.
Στο ιντερνετ θα την βρεις πλέον στα 2000 ευρώ-bye-

Πραγματικη ευκαιρια δηλαδη. Αγοραζει μια τεραστιων διαστασεων τηλεοραση σχεδον τσαμπα...:flipout:-bye-

Και τις αλλες παντως θα χρειαστει να τις πληρωσει,δε θα του τις χαρισουν...

Στην εποχη μας αγοραζει καποιος κορυφαια 40-42" με 1100-1200 ευρω το πολυ και κορυφαια 46" με LED με 2200 ευρω οποτε το να ζηταει η Philips τοσα λεφτα για την συγκεκριμενη τηλεοραση ειναι εκτος τοπου και χρονου.

Δεν ειναι τυχαιο λοιπον που παει για λουκετο...

Παρόλα αυτά ambilight δεν έχει καμία. Και δεν ξέρω αν έτυχε να δεις φίλε yperion ταινία με ambilight και μάλιστα "surround" όπως έχει η 42pfl 9703D.
Είναι πραγματικά άλλη αίσθηση...
Και αν κολλήσεις σε κάτι που σ'αρέσει πραγματικά, δύσκολα ξεκολλάς...