Ελεύθερη πτώση απο την....στρατόσφαιρα !

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
101,162
Εκεί ψηλά.....
Με τα βλέμματα στραμμένα στον ουρανό θα κοιτούν μια ανθρώπινη βολίδα να κινείται καταπάνω τους ξεπερνώντας σε ταχύτητα εκείνη του ήχου. Το πιο ριψοκίνδυνο άλμα που επιχείρησε ποτέ άνθρωπος, από τις παρυφές της ατμόσφαιρας σε ύψος 36.576 μέτρων, ξεκίνησε απόψε πάνω από την έρημο του Ρόσγουελ, στο Νέο Μεξικό.

Οι δεκάδες επιστήμονες και γιατροί που προετοίμαζαν υπό την ευθύνη της Red Bull το παράτολμο εγχείρημα τα τελευταία πέντε πέντε χρόνια θα περιμένουν με κομμένη την ανάσα τον 43χρονο αυστριακό Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ να προσεδαφιστεί με αλεξίπτωτο σώος στο έδαφος.

Ενα τεράστιο αερόστατο, ίσο με έναν ουρανοξύστη 55 ορόφων, θα μεταφέρει τον θαλαμίσκο μέσα στον οποίο θα βρίσκεται ο ριψοκίνδυνος άλτης. Η καμπυλότητα της Γης θα φαίνεται μόλις σταθεί όρθιος στην πόρτα. Εχοντας εισπνεύσει οξυγόνο για δύο ώρες, ώστε να εξαλείψει το άζωτο από το αίμα του, με ένα βήμα στο κενό θ' αρχίσει την κατακόρυφη πτώση στο έδαφος. Μέσα σε 40 δευτερόλεπτα θα προσπαθήσει να πιάσει ταχύτητα 1.100 χλμ./ώρα. Από εκεί ψηλά στη στρατόσφαιρα, σε ύψος 36.576 μέτρων, όπου οι γήινοι νόμοι παύουν να ισχύουν και η θερμοκρασία βυθίζεται στους μείον 70 βαθμούς, ο 43χρονος Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ θα βλέπει το έδαφος σαν από δορυφόρο.

ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΟΛΗ. Η διαστημική στολή των 200.000 δολαρίων που θα φορά, και που όμοια δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ, θα τον κρατήσει στη ζωή για τα επόμενα έξι λεπτά που θα χρειαστούν μέχρι ν' ανοίξει το αλεξίπτωτο και να συνεχίσει την κάθοδό του προς το έδαφος. Θα του προσφέρει οξυγόνο και θα διατηρεί την πίεση στα επίπεδα που πρέπει.

Το άλμα αυτό δεν θα έχει καμία σχέση με εκείνο που πραγματοποίησε ο αυστριακός αθλητής το 2002 στα Μετέωρα. Με κανένα από τα 2.500 άλματα που έχει πραγματοποιήσει έως τώρα. Η ελεύθερη πτώση, Red Bull Stratos όπως ονομάστηκε, θα είναι η πιο ριψοκίνδυνη πτώση που έγινε ποτέ και όλα τα επιστημονικά και ιατρικά δεδομένα που θα καταγραφούν από περίπλοκα μηχανήματα θα τεθούν αυτομάτως στη διάθεση της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας. Ο Φέλιξ θα επιχειρήσει να δοκιμάσει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Μόλις βουτήξει στο κενό θα πρέπει να φθάσει στο έδαφος μέσα σε 16 λεπτά. Η υπερηχητική του ταχύτητα θα ανακοπεί από την αντίσταση του αέρα ύστερα από 5.30 - 6 λεπτά, και στη συνέχεια, 1.500 μέτρα πάνω από το έδαφος, θα ανοίξει το αλεξίπτωτό του.

http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4758415

http://www.wptv.com/dpp/news/nation...l-stratosphere-free-fall-skydiver-set-to-jump

http://www.inquisitr.com/357665/watch-felix-baumgartner-jump-from-stratosphere-live-online-video/

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

REU-USA_-2.jpg

Video-Felix-Baumgartner-Red-Bull-Stratos.jpeg

Και εγώ περίμενα συντονισμένος τις προηγούμενες απόπειρες που ακυρώθηκαν

@@ έχει
όπως και ο άνθρωπος που κρατά τα ρεκόρ από το 60 ο Kittinger
Κανείς δε ξέρει πως ακριβώς θα συμπεριφερθεί αεροδυναμικά η στολή & το ανθρώπινο σώμα κατά το σπάσιμο του φράγματος του ήχου.

Αλλά για να αστειευτούμε και λιγάκι
Εάν μου δινόταν η ευκαιρία θα το έκανα το άλμα. Νομίζω και πολλοί άλλοι ;-) Αλλά, ΝΤαξ όχι και πρώτος :p

Την Κυριακή έρχομαι όλα να πάνε καλά.

Οι αυστριακοί δεν έχουν σαν εθνικό σπορ τα στοιχήματα με τις αγελάδες που αφοδεύουν? Πως ξέφυγε αυτός? :)

Re: Απάντηση: Ελεύθερη πτώση απο την....στρατόσφαιρα !

Εάν μου δινόταν η ευκαιρία θα το έκανα το άλμα.

Είσαι πιο θαρραλέος από μένα, γιατί εγώ θα καθόμουν σπιτάκι μου και θα το έβλεπα από την TV, αφού είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα που μπορείς να κάνεις.

Extreme promotion...Οι εταιρείες που επενδύουν στο εγχείρημα,κάνουν την δουλειά τους έξυπνα.

Ο "βουτηχτής"...
Αν το κάνει για υστεροφημία,είναι απλά βλαμμένος.
(είτε πετύχει-είτε αποτύχει κανένας δεν θα τον θυμάται σε μερικές ημέρες).
Αν το κάνει για χρήμα,είναι πολλοί αυτοί που ρισκάρουν την ζωή τους-με πολλούς ακραίους τρόπους-για χρήμα.Τούτος είναι τουλάχιστον πολύ πρωτότυπος(πρόσφατος ο θάνατος νεαρού αμερικανού, που έτρωγε κατσαρίδες,σαρανταποδαρούσες...κλπ-στην ίδια κατηγορία το...πείραμα,μ' επίφαση επιστημονικότητας).

Σε κάθε περίπτωση,το γεγονός ότι οι εκεί αρχές επέτρεψαν το εγχείρημα,δείχνει την ακραία αγριότητα των καιρών,την αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή...Σύγχρονοι μελλοθάνατοι μονομάχοι...

Οι επευφημίες,ο ασυγκράτητος ιντερνετικός συνωστισμός,το εξιτάρισμα-η περιέργεια του φιλοθεάμωνος διεθνούς κοινού,έχει αντικαταστήσει τις αρένες...Το δάκτυλο,προς τα κάτω μονο ενδόμυχα πλέον μόνον,μπορεί να γίνεται...

Last edited:
Re: Απάντηση: Ελεύθερη πτώση απο την....στρατόσφαιρα !

Extreme promotion...Οι εταιρείες που επενδύουν στο εγχείρημα,κάνουν την δουλειά τους έξυπνα.
Καπιταλισμός, φίλε μου....