Ελλατωματικό laptop από γνωστό ηλ.κατάστημα

Μιχάλης Θ.

Established Member
21 June 2006
170
Ας υποθέσουμε ότι παραγγέλνουμε ένα laptop από γνωστό ηλεκτρονικό κατάστημα. Μετά από 2-3 μέρες το παραλαμβάνουμε. Το βάζουμε να φορτίσει ενώ συγχρόνως ενεργοποιούμε το λογισμικό...σύντομα αντιλαμβανόμαστε ότι η μπαταρία ΔΕΝ φορτίζει και εν τέλει το μηχάνημα κλείνει. Επειδή όμως πέρασε η ώρα το τηλεφωνικό κέντρο του καταστήματος έχει κλείσει. Έτσι το επόμενο πρωί
επικοινωνούμε με το κατάστημα απ'όπου μας λένε ότι ουδεμία ευθύνη φέρουν και ότι πρέπει να απευθυνθούμε στο service της κατασκευάστριας εταιρίας. Έτσι έχουμε ένα ολοκαίνουριο μηχάνημα μιας ημέρας το οποίο όμως δεν λειτουργεί και πρέπει αποσταλεί στο service όπου και θα παραμείνει για 1-1,5 μήνα (κατ' εκτίμηση της υπαλλήλου του service)...Τι δικαιούμαστε ως καταναλωτές;

υ.γ. Προφανώς το παραπάνω σενάριο μόνο φανταστικό δεν είναι...συμβαίνει τις τελευταίες 2-3 μέρες σε φίλη...Για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω όνομα καταστήματος.

Re: Απάντηση: Ελλατωματικό laptop από γνωστό ηλ.κατάστημα

Οχι, να το αναφερεις.

Και κανονικα δικαιουται νεο μηχανημα η φιλη σου..

Δεν ξέρω τι άποψη έχουν οι διαχειριστές...προτιμώ να μου πείτε ποιον "δρόμο" να ακολουθήσω...

Aν κάνετε καταγγελία αναφερόμενος στο συγκεκριμένο μαγαζί πρέπει να γίνει επώνυμα από την πλευρά σας η καλυτέρα σε από την μεριά της φίλη σας οπού έχει άμεση ανάμιξη σε αυτήν την αγοροπωλησία.

Περιμένουμε απάντηση από τον δεύτερο "γύρο" διαπραγμάτευσης,μέσω e-mail, από το εν λόγω κατάστημα...Στον μεταξύ η φίλη έκανε εγγραφή για να μπορεί να διαβάζει το θέμα οπότε αν το κρίνει σκόπιμο μπορεί να στείλει κάποιο π.μ.

Θεωρω οτι ο φιλος πρεπει να αναφερει το καταστημα, την μαρκα του notebook και ολη τη διαδικασια.
Για να εχουμε και μεις οι υπολοιποι το νου μας.

Σε οποιαδηποτε αγορα απο αποσταση (πχ απο online μαγαζι) εχεις το δικαιωμα της επιστροφης μεσα σε καποιο χρονικο διαστημα (δεν θυμαμαι αν ειναι 7/10/14 μερες), ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ. Αυτα απο την νομοθεσια.

Επισης ο ΠΡΩΤΟΣ που φερει την ευθυνη για ελλατωματικα προιοντα ειναι ο πωλητης του πραγματος.

Βασιζομενος στο πρωτο και μονο (το δευτερο δεν χρειαζεται καν), πηγαινε το πισω και πες τους να το βαλουν οπου εκεινοι νομιζουν καλυτερα (και ναι ηταν υπονοουμενο το τελευταιο)...

ΥΓ Ψαξε εδω μεσα το ΦΕΚ που εχει αυτο τον νομο, ειναι και sticky.

Aκουστε παιδια για να μαθαινετε. Το ακουσα και εγω και δεν πιστευα στα αυτια μου.

Σε πολυ γνωστη αλυσιδα με υπολογιστες (οπως μου ελεγε φιλος που δουλευε παλια εκει) τους ειχαν δωσει ανωθεν εντολη οταν κατι χαλαει να λενε στον πελατη να απευθυνθει στην αντιπροσωπια , οτι αυτοι δεν εχουν καμια ευθυνη κτλ.

Δηλαδη πανω κατω αυτα που λεει και ο φιλος παραπανω.

Μονο οταν ο πελατης επεμενε πολυ και εκανε φασαρια η πηγαινε σε δικηγορο και εφοσον εφτανε το θεμα στον Διευθυντη του καταστηματος τοτε αυτος ελεγε το ΟΚ για αντικατασταση! Ετσι βεβαια ολοι οι αποκατω φαινονταν μ....κες.

Αυτη η πολιτικη εφαρμοζεται για να αποθαρυνθουν καποιοι πελατες που δεν γνωριζουν η που δεν επιμενουν πολυ!

Ελπιζω να βοηθησα.