Ελληνικά παρακαλώ

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Θέτω αυτη την παράκληση, χωρίς να θέλω να παρεξηγηθεί κανένα μέλος του forum. Κάποιοι μιλάνε πολύ το "αγγλικό" ή το "αμερικάνικο". Δεν νομίζω όμως ότι είναι και ότι καλύτερο. Σκεφτείτε και αυτούς που δεν ξέρουν αγγλικά, δεν θα αισθάνονται κάπως μειονεκτικά, αν δεν καταλαβαίνουν? Κι αξάλλου, έχουμε μια τόσο υπέροση γλώσσα, γιατί να μην την χρησιμοποιούμε, δεν το καταλαβαίνω.
Αν βέβαια υπάρχει περίπτωση κάποιος να κάνει αναφορά σε κάποιο link και θέλει να μεταφέρει αυτούσια τα λόγια, τότε, εντάξει το καταλαβαίνω. Που και πάλι, καλό θα ήταν να δίναμε και μια επεξήγηση για τα όσα αναφέρονται. Ελληνικό forum είμαστε για να μιλάμε τη γλώσσα μας. Διαφορετικά δεν υπήρχε λόγος να είμαστε εδώ. Υπάρχουν ήδη πολλά ξένα forums αντίστοιχα.
Αυτά τα ολίγα είχα να πω και πάντα χωρίς να θέλω να κατακρίνω κανέναν. Μπορεί και να ξεχνιούνται αυτοί που τα γράφουν, πάνω στον ενθουσιασμό τους. Αλλά καλό θα είναι το forum να αναφέρεται καταρχήν στον πιο απλό χρήστη. Δεν πιστεύω να είναι μόνο για παντωγνωστες και επιστήμονες. Ετσι δεν είναι παιδιά?:grinning-smiley-043

Υ.Γ.: Σας τα λέω όλα αυτά, κι ας μένω Αγγλία! :grandpa:

Ορθα ομιλεις Πανο, αν και καθημενος (υποθετω).
Κανε την αρχη εσυ δινοντας το παραδειγμα χρησιμοποιοντας το "μερος διακινησης ιδεων" αντι του "forum".
Εν τω μεταξυ που ειναι τα σημεια της στιξης?
Μια υπογεγραμμενη ηταν οτι επρεπε για το παραπανω "τω", ενω ειδες, μου ξεφυγε και το "," στο προηγουμενο οτι.
Αστο καλυτερα, βαδιζουμε κατευθειαν προς το τοιχιο.

Επειδή γράφουμε γρήγορα λόγω χρόνου περισσότερο, τα λάθη είναι φυσικό να γίνονται. Αλλα όχι και να μιλάμε μια άλλη γλώσσα στα καλά καθούμενα. Δεν είπα ότι πρέπει να γράφουμε και άψογα ελληνικά. Υπάρχουν άνθρωποι, όπως μερικοί εδώ μέσα, που χρησιμοποιούν τόσο ωραία την ελληνική γλώσσα που πραγματικά τους θαυμάζω. Εγώ από μικρός ήμουνα απλός στο λόγο (απόρώ πως έγραψα καλά έκθεση στις πανελλήνιες ακόμα). Δεν είπαμε να γράφουμε και σαν λογοτέχνες. Απλά να μιλάμε ελληνικά, όπως όταν θα πάμε για καφέ και θα μιλήσουμε για να περάσει η ώρα μας. Αυτό εννοώ πολύ απλά. Τώρα το να χρησιμοποιούμε κάποιες λέξεις, όπως το forum, εε, δεν νομίζω ότι χάλασε κι ο κόσμος! :grinning-smiley-043

Τελος παντως συμφωνω εν πολλοις μαζι σου.
Αλλο ελληνικα ομως και αλλο λογοτεχνικα.
Παντως οταν πηγαινω εξω για καφε (εξαιρετικα σπανια) η ελληνικη γλωσσα μονο πλουσια δεν ακουγεται
(πχ. μαλ***, τα πηρα, ενταξει μωρε κ.α)

Ετσι είναι δυστυχώς όπως τα λες. Αυτά είναι τα κακώς κείμενα της εποχής. Διαφορετική βλέπεις η νεολαία τώρα, δεν είναι σαν εμάς που μπορεί να είμαστε πιο ρομαντικοι!
-bye-

Συμφωνώ Πάνο, εκτος όμως από την τεχνική ορολογία. Αν αρχίσουμε να μεταφράζουμε το dvi, hdmi, component, κλπ θα χάσουμε την μπάλα. Πιστεύω να συμφωνείς.

Eγώ αυτό που παρατήρησα σε άλλο forum για κινητά είναι ότι κάποιοι που γράφαν ελληνικά αλλά με λατινικούς χαρακτήρες ήταν πολύ δύσκολο και κουραστικό να διαβαστούν.

panosxgr said:
Θέτω αυτη την παράκληση, χωρίς να θέλω να παρεξηγηθεί κανένα μέλος του forum. Κάποιοι μιλάνε πολύ το "αγγλικό" ή το "αμερικάνικο". Δεν νομίζω όμως ότι είναι και ότι καλύτερο. Σκεφτείτε και αυτούς που δεν ξέρουν αγγλικά, δεν θα αισθάνονται κάπως μειονεκτικά, αν δεν καταλαβαίνουν? Κι αξάλλου, έχουμε μια τόσο υπέροση γλώσσα, γιατί να μην την χρησιμοποιούμε, δεν το καταλαβαίνω.
Αν βέβαια υπάρχει περίπτωση κάποιος να κάνει αναφορά σε κάποιο link και θέλει να μεταφέρει αυτούσια τα λόγια, τότε, εντάξει το καταλαβαίνω. Που και πάλι, καλό θα ήταν να δίναμε και μια επεξήγηση για τα όσα αναφέρονται. Ελληνικό forum είμαστε για να μιλάμε τη γλώσσα μας. Διαφορετικά δεν υπήρχε λόγος να είμαστε εδώ. Υπάρχουν ήδη πολλά ξένα forums αντίστοιχα.
Αυτά τα ολίγα είχα να πω και πάντα χωρίς να θέλω να κατακρίνω κανέναν. Μπορεί και να ξεχνιούνται αυτοί που τα γράφουν, πάνω στον ενθουσιασμό τους. Αλλά καλό θα είναι το forum να αναφέρεται καταρχήν στον πιο απλό χρήστη. Δεν πιστεύω να είναι μόνο για παντωγνωστες και επιστήμονες. Ετσι δεν είναι παιδιά?:grinning-smiley-043

Υ.Γ.: Σας τα λέω όλα αυτά, κι ας μένω Αγγλία! :grandpa:

ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:
Συμφωνώ Πάνο, εκτος όμως από την τεχνική ορολογία. Αν αρχίσουμε να μεταφράζουμε το dvi, hdmi, component, κλπ θα χάσουμε την μπάλα. Πιστεύω να συμφωνείς.

Τάσο, εννοείται ότι η ορολογία δεν μπορεί να παραφραστεί και να προσπαθούμε να ονομάζουμε π.χ. τα καλώδια με ελληνικούς όρους. Θα χάσουμε την μπάλα στο τέλος!!!
Και στην τελική, εδώ είμαι στην Αγγλία και όποτε πάω για καφέ με φιλαράκια (ξένους) κάθε φορά τους μαθαίνω και νέες ελληνικές λέξεις. Κι εμείς εδώ δεν θα μιλάμε την γλώσσα μας? Τελικά πρέπει να ζήσει κανείς λίγο καιρό στο εξωτερικό για να εκτιμήσει μερικά πράματα, αυτή είναι η αλήθεια.
:award: :award: :fahne90:

Επειδή δεν βλέπω σε ποιές κατηγορίες ή από ποιούς χρήστες γίνεται η συχνή χρήση άλλης εκτός της ελληνικής γλώσσας, ώστε να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα ή να προχωρήσουμε σε συστάσεις προς τα μέλη, παρακαλώ το μέλος panosxgr να επισημάνει τα σχετικά μηνύματα.

Βλάση, αυτό φυσικά που ζητάς δεν πρόκειται να το κάνω. Είμαστε μεγάλα παιδιά και πιστεύω ότι καταλαβαινόμαστε. Οσοι το διάβασαν καταλαβαίνουν τι εννοώ.
:grinning-smiley-043

Επειδή έχω κι εγώ μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα, σήμερα από τις 11.00 το πρωί διάβασα τα τελευταία 4.800 μηνύματα. Βρήκα ότι μόνο το 0,3% εμπίπτει - κι αυτό με επιφύλαξη- σε αυτό που σε ενοχλεί και με ενοχλεί προσωπικά. Μου φαίνεται χαμηλό το ποσοστό για ένα φόρουμ, που ασχολείται με θέματα, όπου η ορολογία είναι διεθνής και σχεδόν αποκλειστικά αγγλόφωνη. Άρα, η ευαισθησία σου είναι κατανοητή -και γίνεται μεγαλύτερη τώρα που είσαι στο εξωτερικό, αλλά δεν χρήζει συστάσεων προς τα μέλη.