Ελληνικό AVCHD DVD Creator from ".mkv"!

Απ' ότι έχω καταλάβει, δεν έχει γίνει ακόμα αναφορά στο φόρουμ, σχετικά με την ύπαρξη αυτού του καταπληκτικού σε όλα όσα κάνει προγράμματος, που το διαθέτει ελεύθερα σε όποιον ενδιαφέρεται, κάποιος νέος συνάνθρωπός μας, Έλληνας με πολύ μεράκι και ικανότητες στον χώρο!
Αν και θα πρότεινα να διαβάσετε την πλήρη περιγραφή από το link που θα παραθέσω, με δύο λόγια να πω από εδώ περί τίνος πρόκειται.

Είναι ένα πάρα μα πάρα πολύ απλό και κατανοητό στη χρήση πρόγραμμα, που με αυτό μπορούμε να μετατρέψουμε, μέσα σε ελάχιστα λεπτά, σε DVD-5 ή DVD-9 ".ISO" αρχεία, σχεδόν όλων των κατηγοριών τα ".mkv" (matroska) HD αρχεία μας. Το αποτέλεσμα είναι σύμφωνο με το standard AVCHD και άρα μετά, αφού περαστούν στο ανάλογο DVD, μπορούν να αναπαραχθούν σε BluRay players σαν να βλέπεις κανονικό BluRay disk χωρίς φυσικά καμία απώλεια σε ποιότητα ήχου και εικόνας από το πρωτότυπο ".mkv" αρχείο!
Φυσικά, κατά τη μετατροπή, συμπεριλαμβάνει απροβλημάτιστα και τα αρχεία εξωτερικών Ελληνικών υποτίτλων τους, είτε τα έχουμε σε ".srt" είτε σε ".sub"!
Συμβατά BluRay players με το AVCHD standard υπάρχουν πλέον αρκετά. Όλα τα Sony άρα και το PS3 αλλά και από άλλες μάρκες πια.

Θεωρώ καταπληκτική τη δουλειά του παιδιού και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια αφού πέρα από το ότι το έφτιαξε και μάλλον είναι και παγκοσμίως μοναδικό, συνεχίζει να το υποστηρίζει με ουσιαστικές αναβαθμίσεις, ανταποκρίνεται στα τυχόν σχόλια και το διαθέτει ουσιαστικά δωρεάν!

Εγώ βρήκα το θέμα από αυτό το link. Μπορεί να υπάρχει όμως και αλλού. Κάντε κλικ να δείτε κι εσείς τί εννοώ! Πραγματικά αξίζει!

καταπληκτικο αλλα απο που το κατεβαζουμε ;;
Στο link που παρέθεσα (στο τέλος του προηγούμενού μου post), σε πάει σε έναν χώρο που και αναφέρει διάφορα ο ίδιος (και όχι μόνο) αλλά και παρέχει το rapidshare link του (ακριβώς κάτω από την preview εικόνα του προγράμματος) για το σχετικό download.

θα μπορούσα να παραθέσω και εδώ κατευθείαν το link για το download αλλά δεν το θεωρώ σωστό αν δεν διαβάσετε και αυτά που λέγονται εκεί. Άλλωστε είναι πάρα πολύ απλό να το κάνετε.

πολυ παιδεμα μου φαινεται απο οτι διαβασα ομως.....
Γιατί το λες αυτό;
Ίσα ίσα που είναι πολύ απλά αυτά που πρέπει να κάνει κανείς.

Μην παρασύρεσαι από τα πρώτα posts εκεί γιατί αναφέρονταν στις πρώτες εκδώσεις του προγράμματος που είχε κάποια bugάκια και μερικές ελλείψεις. Τα περισσότερα όμως τώρα, στην τελευταία έκδοση, τα έχει μαζέψει και έπεται και συνέχεια!

Το κατέβασα... Δεν ξέρω αν θα το χρησιμοποιήσω, τουλάχιστον όχι αυτή τη στιγμή που δεν μου είναι απαραίτητο.
Μράβο όμως στο παληκάρι που το έφτιαξε.

Το κατέβασα... Δεν ξέρω αν θα το χρησιμοποιήσω, τουλάχιστον όχι αυτή τη στιγμή που δεν μου είναι απαραίτητο.
Μράβο όμως στο παληκάρι που το έφτιαξε.
Μα κι εγώ δεν το χρειάζομαι άμεσα, μη νομίζεις.
Απλά δε παύει να με έχει εντυπωσιάσει σαν ιδέα και ειδικά που έχει υλοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο! Άσε που σίγουρα κάποια στιγμή θα αρχίσει να μου χρησιμεύει ενεργά και εμένα! Βέβαια μέχρι τότε φαντάζομαι θα έχει βγάλει ακόμα πιο πλήρης εκδόσεις του ο φίλος!
Πάντως μπράβο του και πάλι, του το είπα και από το εκεί φόρουμ βέβαια!

Εχει αναφερθει http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=22768 στις τελευταιες σελιδες αλλα δεν πειραζει.

Πολυ καλο το προγραμμα αλλα εχει ενα σοβαρο μειον το οποιο δεν ευθυνεται το παληκαρι αλλα η beta εκδοση του tsmuxer (απο οσο εχω καταλαβει). Αμα το mkv δεν εχει αναλυση 1280x720 θα εμφανιστει μια πρασινη μπαρα στο κατω μερος της οθονης. Οσο μεγαλυτερη η αποκληση απο το 720 (πχ 538) τοσο μεγαλυτερη η πρασινη μπαρα.

Το φοβερο + ειναι ο ελαχιστος χρονος μετατροπης. Σε 5 λεπτα εχετε το iso και σε αλλα 2-3 το καψιμο σε δισκακι.

To κατεβασα και εγω.Συντομα θα το τσεκαρω με καποια ταινια που ηδη την εχω μετατρεψει με το mkv2vob ωστε να δω αν υπαρχουν διαφορες.Σιγουρα στα θετικα ο γρηγορος χρονος μετατροπης και η υποστιριξη της μπαντας dts του mkv. Τεραστιο μειον αν ισχυει αυτο που λεει ο "tsop" σχετικα με τη πρασσινη μπαρα...ελπιζω να διορθωθει σε καποιο update.

(μπραβο στο παιδι για τη προσπαθεια του)

Απάντηση: Re: Ελληνικό AVCHD DVD Creator from ".mkv"!

Εχει αναφερθει http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=22768 στις τελευταιες σελιδες αλλα δεν πειραζει.
Ουπς! Έχεις απόλυτο δίκιο! Και μάλιστα το είχες αναφέρει εσύ, χωρίς βέβαια πολλές περιγραφές, στο post 328
Δεν το είχα παρατηρήσει καθόλου ίσως κι επειδή είχε ανοιχτεί η κουβέντα σε άσχετου θέματος thread. Αλλά "τα του Καίσαρος"...!

Όπως όμως κι εσύ λες, δε νομίζω να πειράζει που ανοίχτηκε και thread σχετικό. Νομίζω άλλωστε ότι του αξίζει!

Σχετικά με την ομολογουμένως ενοχλητικότατη πράσινη μπάρα στο κάτω μέρος μετά την μετατροπή, είναι όντως ένα υπαρκτό φαινόμενο που αν προκύψει, προκύπτει ναι μεν όταν η κάθετη ανάλυση είναι μικρότερη του 720 αλλά και πάλι (απ' ότι έχω καταλάβει) όχι σε όλα τα ".mkv" τέτοιας κάθετης ανάλυσης! Άρα όχι και κάθε τέτοια φορά.
Σε αυτό φαίνεται ότι έχει να κάνει, ο συνδυασμός της συγκεκριμένης μεθόδου που χρησιμοποιήθηκε στην παραγωγή του ".mkv" από την αρχική κωδικοποίηση matroska, σε σχέση όμως και με τις δυνατότητες της ανεξαρτήτου κατασκευής μηχανή μετατροπής tsmuxer που σχεδόν αναγκαστικά χρησιμοποιήται (από πίσω) λόγω των υπολοίπων σωστών ιδιοτήτων της.
Φυσικά όντως, μπορεί σε νεότερη έκδοσή της να το ξεπερνά και αυτό.

Στις οδηγειες αναφερει να δωσουμε διαστασεις....μηπως επειδη το αφηνουμε 1280*720 εμφανιζονται οι πρασσινες μπαρες?

(σε λιγη ωρα τελειωνει η μετατροπη του stargate continuum με το mkv2vob, αμεσως μετα θα δοκιμασω το avchd creator με την ιδια ταινια να δω διαφορες)

Οι μετατροπες τελειωσαν...Διαφορα στην εικονα και στον ηχο δε παρατηρησα στη 40αρα.Ισως το βραδυ να τα δοκιμασω και στο προτζεκτορα.
Το σιγουρο ειναι οτι η διαδικασια με το avchd creator εγινε σε ελαχιστα λεπτα.
Το θεμα ειναι οτι το μεγεθος του τελικου αρχειου(ων) μεγαλωσε ελαχιστα και ετσι αναγκαστικα το εγραψα σε dual-layer δισκακι ενω με το mkv2vob χωρεσε σε single-layer.
Η μονη απορια ειναι τι γινεται με 1080p mkv και αν θα μπορεσει να τα γραψει σε ενα dual-layer ή θα αυξησει το μεγεθος(εστω και οριακα) ωστε να μη χωραει.
Πρασσινη μπαρα δεν υπηρχε στη συγκεκριμενη ταινια μια και ηταν 1280*720.

:Ο είναι προσωπικός μου φίλος το παιδί που το έκανε, τον τρόπο το βρήκαμε σε ένα bluray rip, σε μια σειρά εντολών σε batchακι ( .bat ). Δουλεύει αρκετά καλά πέρα απο το πρόβλημα που είπατε..αλλα είναι σε beta/alpha φάση... ίσως αργότερα το κάνουμε πιο ευκολόχρηστο- και καλύτερο :P

Διστυχως οι πρασσινες γραμμες οντως εμφανιζονται αν η ταινια δεν ειναι 1280*720.Φυσικα εμφανιζονται ακομα και αν δηλωσεις τις ακριβες διαστασεις.Το θεμα ομως ειναι οτι και με τους υποτιτλους πρεπει να υπαρχει προβλημα οταν η ταινια δεν ειναι ακριβως 1280*720.
Προς το παρον μαλον παραμενουμε στο mkv2vob για hd ταινιες στο ps3.

Αξίζει ένα μπράβο στο παλικάρι έστω για τον χρόνο που σπατάλησε για να μας κάνει τη ζωή πιο πρακτική και εύκολη.

Να'σαι καλά man.