Elliot sound products απορία

VFXCode

Senior Member
6 June 2007
375
Καλησπέρα,
για μια εργασία (Ενισχυτής ακουστικών με διακριτά στοιχεία) βρήκα το κύκλωμα από αυτόν εδώ .
Για την πλακέτα του ενισχυτή ζητάει 22Ευρώ περίπου (USD 16 PCB+12 Shipping).
Έχει αγοράσει κάποιος από αυτόν πλακέτες? Είναι αξιόπιστος?
Έχετε κάποιο αντίστοιχα απλό κύκλωμα ενισχυτή με BD139/BD140 να μου προτείνετε?

Απάντηση: Elliot sound products απορεία

Έχω αγοράσει δυο φορές πλακέτες από το Rod Elliott,είναι πολύ αξιόπιστός.Είχα πάρει πλακέτες για το ενισχυτή P101 (http://sound.westhost.com/project101.htm) με mosfet και για τον P3A (http://sound.westhost.com/project3a.htm) με διπολικά τρανζιστορ.Τον πρώτο ενισχυτή τον έχω φτιάξει, τις δευτερές πλακέτες δεν τις έχω συναρμολογήσει.

Last edited:
Re: Elliot sound products απορεία

Αξιόπιστος είναι, και τα κυκλώματα του δουλεύουν άψογα. Ολα καλά αρκεί να μην έχεις απορίες!!!Στο πρώτο μέιλ απαντάει μετά από καμμιά δεκαριά μέρες και αν κάνεις επερώτηση, απλά ξέχνα το. ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να απαντήσει.

Re: Elliot sound products απορεία

Βρε kip sate εξαρταται κατα πολυ τι τον ρωτας τον ανθρωπο για αυτο εχει και τα FAQ αλλα και το φορουμ αλλα φυσικα και πολυ σωστη παρουσιαση ολων των κυκλωματων που εχει

Ο Ροδολφος ειναι πολυ καλο παιδι ανοιχτομυαλος και με προθεση αλλα σαφως για να συντηρει ενα τετοιο ιστοτοπο ενημερωμενο και να κανει και καποια δουλεια για να ζησει εκτος απο χρημα πρεπει να διαθετει απιστευτο χρονο ...Δοκιμασε να τον ρωτησεις για κατι το οποιο τον εξιταρει και θα δεις εκει τα αποτελεσματα.

Συζηταγαμε ενα προτζεκτ πριν δυο χρονια και ειμαστε ολη την ημερα μαιλ - τηλεφωνο . Ενα αλλο καλο παιδι του χωρου ειναι ο Μιχαλης aka Michael Chua Ampslab επισης αξιοπιστος αλλα και παρα πολυ καλο παιδι !!

Απο αξιοπιστια παιρνει βαθμο 1000 ειναι απολυτως ενταξει και σαφως αγοραζωνατς απο εκει υποστιριζουμε το πραγματικο diy spirit .

Βλεπω την δουλεια του απο επιπεδο ποιοτητας και επιδοσεων αλλα και απο documentation και με πιανουν τα διαολια μου γιατι η δικια μας Smart Kit θα μπορουσε πανευκολα να ειχε εξελιχτει σ εκατι τετοιο αλλα που ? ονειρα θερινης νυχτος ....

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Μάλιστα, με πείσατε. Να είμαι ειλικρινής δεν έχω και απορίες στο κύκλωμα αυτό, είναι αρκετά απλό για τις δικές μου γνώσεις.
Η επόμενη απορία μου είναι μιας και τα μεταφορικά είναι περίπου όσο η πλακέτα έχει τίποτα άλλο ενδιαφέρον να πάρω? Αυτό είναι καλό?
Θέλει κάποιος μήπως να πάρει κάτι από αυτόν να τα παραγγείλω μαζί να μοιραστούμε μεταφορικά? Αν είναι πείτε μου να τα παραγγείλω.

Re: Απάντηση: Elliot sound products απορεία

Έχω αγοράσει δυο φορές πλακέτες από το Rod Elliott,είναι πολύ αξιόπιστός.Είχα πάρει πλακέτες για το ενισχυτή P101 (http://sound.westhost.com/project101.htm) με mosfet και για τον P3A (http://sound.westhost.com/project3a.htm) με διπολικά τρανζιστορ.Τον πρώτο ενισχυτή τον έχω φτιάξει, τις δευτερές πλακέτες δεν τις έχω συναρμολογήσει.

Ζητώ συγνώμη προκαταβολικά αν κάνω hack το νήμα...
Σε παρακαλώ μπορείς να μου πεις εντυπώσεις από το P101?
Ισως θα με ενδιέφερε η εν λόγω πλακέτα.
Ευχαριστώ

Εδώ είναι ο ενισχυτής που έχω φτιάξει.http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/82770-Τροφοδοτικό-ενισχυτή-solid-state/page4 Δεν τον έχω ακούσει και πάρα πολύ,είναι πάντως σταθερός και με καλό ήχο.Αυτή τη στιγμή τον έχει ο φίλος ο Αντώνης Ζαμπογιάννης εάν δει το νήμα θα γράψει τις εντυπώσεις του μια και ακούει χρόνια με λάμπες.

Αργει ο φιλος μου ο Σαρακηνος ....αλλα κανει ωραια δουλεια .... Μπραβο Νικολα λιγα προτζεκτ και καλα .

το 101 αν φιαχτει σωστα σκαβει ..γκαζια, ευρος ,ταχυτητα ,καλη ποιοτητα ηχου ( χωρις να ειναι High End ) σε γενικες γραμμες σταθερο και κατα καποιον τροπο ελευθερο ....ελευθερο σημαινει οτι δεν ειναι απο τους ενισχυτες που κουκουλωνουν πραγματα ...Απο την αλλη βεβαια πρεπει να σου αρεσουν και τα Φετ .

σημεια που θελουν προσοχη ειναι τα τρανσιστορ εξοδου ..εκει δεν βαζουμε οτι λαχει .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Θα το ψάξω λιγο παραπάνω... και προς ampslab μεριά.
Οπότε να μην καθυστερω τον φίλο VFXcode με την παραγγελία του

Για τον 3Α έχετε κάποια γνώμη?
Ο 3Α και ο 101 θέλουν matched τρανζιστορ εξόδου?

Καλησπέρα,
μέσα στην εβδομάδα θα τα παραγγείλω άμα ενδιαφέρεται κάποιος για πλακέτες ας μου πει μέχρι την Τετάρτη.

Καλησπέρα,
μετά από ένα μήνα και κάτι μέρες παρέλαβα τα πράματα.
Ορίστε και μερικές φωτογραφίες από τον ένα ενισχυτή (Τελική κατασκευή θα είναι dual mono).
Μια από αυτές τις ημέρες θα τον πάω στην σχολή για να βγάλω μετρήσεις με ψηφιακό παλμογράφο, όπως επίσης και για να τον παρουσιάσω για την εργασία.
Με λίγες μετρήσεις που έκανα σε έναν Hameg 20Mhz αναλογικό έχω 200mVp-p Supply ripple, <2mVp-p ripple στην έξοδο και 72Vp-p στην έξοδο με 10Khz σήμα.

Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω καλές μπόρνες για την σύνδεση του ενισχυτή με τα ηχεία?
Πήρα ένα ζεύγος από Φανό αλλά είναι λίγο της πλάκας (έσκασε η μια ροδέλα την ώρα που την έβαλα στο κουτί).

2013-01-18-088.jpg
2013-01-18-089.jpg
2013-01-18-090.jpg
2013-01-20-091.jpg
2013-01-20-092.jpg
2013-01-20-093.jpg

Ο Φανός αν θυμάμαι έχει πάνω από τρείς κατηγορίες. Πλαστικές μικρές ξέχνα τες. Πλαστικές πιο μεγάλες σε βαθύ μπορντό που είναι καλύτερες από πλευράς αξιοπιστίας. . Απλές ‛χάλκινες’ πολύ φτηνές συνήθως αντέχουν καταπονήσεις σαν αυτές http://i.ebayimg.com/t/VOSO-4-X-Speaker-Spade-Terminal-Binding-Post-Banana-Plug-Socket-Connector-G4-/00/s/NjAwWDYwMA==/$T2eC16V,!%29!E9s2fB+iqBQv%29u9RgG!~~60_12.JPG

Πολύ συχνά οι περισσότεροι παραγγέλλουμε από εξωτερικό. Σκέψου κάτι σαν αυτές που κατά τύχη είδα μόλις http://www.ebay.co.uk/itm/Speaker-B..._Audio_Cable_Terminations&hash=item3a7bcc0b01
Οι από πάνω έχουν μακρύ άξονα, είναι για ξυλο-κατασκευές και ηχεία, υπάρχουν αντίστοιχες πιο κοντές λ.χ. http://www.audiophonics.fr/bornier-isole-plastique-transparent-plaque-visser-noir-p-3430.html

Στο κέντρο υπάρχει και ο Ρίτσος, αλλά νομίζω μόνο ακριβά – επώνυμα έχω αγοράσει από εκεί.

Ωραία, είχες καλή συνέχεια.
Τι έξοδο DC έχεις από το τροφοδοτικό σου; Τα 200mVp-p μου φαίνονται αρκετά. Είναι με φορτίο ή στατικά;

Επίσης, οι μετρήσεις εξόδου - τις αναφέρεις ως ripple - δεν αναφέρεις με τη διαδικασία και για ποιο σκοπό (μήπως ήθελες να μετρήσεις τυχόν dc τάση;)

επισης αφου κανεις ετσι σοβαρη δουλιτσα απο οτι δειχνει μηπως να βαλεις και κανα πιο ""ζωντανο"" πυκνωτη στην τροφοδοσια ?
χρησιμο επισης θα ηταν να παρεις μετρησεις για την παραμορφωση και επισης χρησιμο θα ηταν να τηςν δεις σε πολωση τυπου 70 μα που ειναι το συνηθες αλλα και με περισσοτερο οπου φημες λενε ( στα 120 ) οτι για καποιον λογο εκει αυξανει η παραμορφωση

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

.....
Στο κέντρο υπάρχει και ο Ρίτσος, αλλά νομίζω μόνο ακριβά – επώνυμα έχω αγοράσει από εκεί.

Εκεί καταλήγω διότι την άλλη εβδομάδα πρέπει να τον παρουσιάσω οπότε δεν νομίζω να προλάβω από εξωτερικό.

Ωραία, είχες καλή συνέχεια.
Τι έξοδο DC έχεις από το τροφοδοτικό σου; Τα 200mVp-p μου φαίνονται αρκετά. Είναι με φορτίο ή στατικά;
Επίσης, οι μετρήσεις εξόδου - τις αναφέρεις ως ripple - δεν αναφέρεις με τη διαδικασία και για ποιο σκοπό (μήπως ήθελες να μετρήσεις τυχόν dc τάση;)

Thnx :). Όλες οι μετρήσεις έγιναν μόνο με το ρεύμα ηρεμίας (~100ma) με "χλιαρό" τον ενισχυτή. Ναι έχεις δίκαιο, αυτό που μέτρησα δεν είναι ripple είναι ο θόρυβος από το τροφοδοτικό στην έξοδο χωρίς σήμα στην είσοδο. Tο DC στην έξοδο είναι 24mV (πολύ, λίγο δεν ξέρω αλλά είναι μέσα στα specs του ενισχυτή).

επισης αφου κανεις ετσι σοβαρη δουλιτσα απο οτι δειχνει μηπως να βαλεις και κανα πιο ""ζωντανο"" πυκνωτη στην τροφοδοσια ?
χρησιμο επισης θα ηταν να παρεις μετρησεις για την παραμορφωση και επισης χρησιμο θα ηταν να τηςν δεις σε πολωση τυπου 70 μα που ειναι το συνηθες αλλα και με περισσοτερο οπου φημες λενε ( στα 120 ) οτι για καποιον λογο εκει αυξανει η παραμορφωση ...

Οι πυκνωτές είναι η πρώτη αναβάθμιση που έχει ο ενισχυτής αυτός αλλά είμαι λίγο στενά οικονομικά αυτήν την στιγμή οπότε ίσως να μην είναι και η καλύτερη ιδέα. Έχεις κάποιους να προτείνεις?
Έχεις κάποιο λινκ για το πώς γίνονται οι μετρήσεις στην παραμόρφωση? Δεν έχω ιδέα και δυστυχώς δεν μπορώ να βασιστώ στο αν θα έχει χρόνο ο καθηγητής να βοηθήσει με αυτό.

Ορίστε και οι φωτογραφίες από τον παλμογράφο.

Το noise στην έξοδο (AC Coupled οπότε δεν δείχνει το offset) :
View attachment 88174
To ripple από την τροφοδοσία:
View attachment 88175
View attachment 88176
Το 10Khz ημίτονο. Οι "γωνίτσες" στα άνω και κάτω άκρα πρέπει να είναι από την γεννήτρια (για το π**ς).
View attachment 88177

Τα επισυναπτόμενα σου δεν εμφανίζονται, πιθανόν να είναι επέκτασης μη επιτρεπτής από τη διαχείριση.

Τα 24mV dc εξόδου, είναι μια χαρά, συνήθως μετά τα 50mV μπαίνουν οι "ανησυχίες".
Για μέτρηση παραμόρφωσης, χοντρικά τη βλέπεις στον παλμογράφο στη συχνότητα vs έξοδο όπου το ημίτονο αρχίζει και χαλά, αλλά μιλάμε για μεγάλη παραμόρφωση συνήθως άνω του 3%.
Εάν θέλεις να μετρήσεις παραμόρφωση με ακρίβεια, χρειάζεσαι έναν ADC (άριστη περίπτωση η κάρτα emu 0404) μαζί με έναν attenuator και ένα λογισμικό όπως το ARTA όπου θα τρέξεις το FFT και πάρεις τιμές thd & imd. Αν δώσεις σε αυτό το φόρουμ στην αναζήτηση λέξεις κλειδιά (emu 0404 μετρήσεις) θα σου βγάλει ένα πολύ καλό νήμα.

Μάλλον τα είδε κωλιώμενα ο attachement manager. Αν κάνεις κλικ πάνω τους φαίνονται, αλλά πάμε ακόμα μία

Το noise στην έξοδο (AC Coupled οπότε δεν δείχνει το offset) :
2013-01-21-097.jpg
To ripple από την τροφοδοσία:
2013-01-21-099.jpg
2013-01-21-098.jpg
Το 10Khz ημίτονο. Οι "γωνίτσες" στα άνω και κάτω άκρα πρέπει να είναι από την γεννήτρια (για το π**ς).
2013-01-21-101.jpg

Λίγο πιασοκωλέξ ο ρίτσος. 15 ευρώ το set αντίστοιχα με αυτά του ebay. Πήρα ένα και το συμπλήρωμα θα είναι από ebay μάλλον.